O-STA

Fundacija Walmart namenja 1 milijon dolarjev za podporo humanitarni pomoči v Gazi

Izjava Donne Morris, direktorice kadrovske službe v družbi Walmart

BENTONVILLE, Ark.--(BUSINESS WIRE)-- Družba Walmart, Inc. in fundacija Walmart Foundation še naprej iščeta načine za podporo ljudem, ki jih je prizadelo uničujoče nasilje v Izraelu in Gazi, ki se je v zadnjem mesecu odvijalo po terorističnih napadih Hamasa. Po prekinitvi spopadov je fundacija Walmart za podporo namenila 1 milijon dolarjev za podporo neprofitni organizaciji Direct Relief, ki bo pomagala zagotavljati nujno medicinsko pomoč civilistom v Gazi, če bodo razmere to dopuščale.

Ta donacija je nadgradnja 1 milijona dolarjev, ki jih je Walmartova fundacija že prej vložila v delo reševalnih služb Magen David Adomv Izraelu.

V srcu smo s sodelavci, strankami in člani, ki so bili osebno prizadeti, ter z vsemi, ki so zaradi tega trpeli. Skupaj se osredotočimo na izkazovanje sočutja in prijaznosti drug do drugega. V družbah Walmart in Sam's Club si prizadevamo, da bi se vsi počutili pripadne.

O družbi Walmart

Walmart Inc. (NYSE: WMT) je večkanalni trgovec na drobno, ki ga vodijo ljudje in ki s pomočjo tehnologije pomaga ljudem prihraniti denar in živeti bolje - kadar koli in kjer koli - v trgovinah, na spletu in prek mobilnih naprav. Vsak teden približno 240 milijonov strank in članov obišče več kot 10.500 trgovin in številna spletna mesta za e-trgovino v 19 državah. Walmart bo v poslovnem letu 2023 ustvaril 611 milijard dolarjev prihodkov in po vsem svetu zaposluje približno 2,1 milijona sodelavcev. Walmart je še naprej vodilni na področju trajnosti, korporativne filantropije in zaposlitvenih možnosti. Dodatne informacije o družbi Walmart so na voljo na spletnem mestu corporate.walmart.com, na Facebooku na facebook.com/walmart, na X (prej znan kot Twitter) na twitter.com/walmart in na LinkedInu na linkedin.com/company/walmart/.

O filantropiji v družbi Walmart

Walmart.org predstavlja človekoljubna prizadevanja družbe Walmart in fundacije Walmart. Walmart.org se osredotoča na področja, v katerih ima podjetje edinstvene prednosti, in se ukvarja s ključnimi družbenimi in okoljskimi vprašanji ter sodeluje z drugimi, da bi spodbudil dolgotrajne sistemske spremembe. Walmart ima trgovine v 19 državah, zaposluje več kot 2 milijona sodelavcev in posluje s tisoči dobaviteljev, ki posledično zaposlujejo milijone ljudi. Walmart.org pomaga ljudem živeti bolje s podpiranjem programov za pospeševanje zaposlitvene mobilnosti prvih delavcev, spodbujanje enakosti, odpravljanje lakote, ustvarjanje vključujočih gospodarskih priložnosti za ljudi v dobavnih verigah, zaščito in obnavljanje narave, zmanjševanje odpadkov in emisij ter gradnjo močnih skupnosti, v katerih deluje Walmart. Če želite izvedeti več, obiščite www.walmart.org ali se povežite na X (prej znan kot Twitter) @Walmartorg.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Za več informacij kontaktirajte: Odnosi z mediji Walmart (https://corporate.walmart.com/news/contact-media-relations)

Vir: Walmart Inc.