O-STA

Podjetje Ignis Petroleum Group Inc. bo kupilo deleže zemljišč Barnett Shala, proizvodne vrtine, razvojni program ter sistem za pridobivanje in obdelavo plina.

DALLAS - (BUSINESS WIRE) - 28. september 2006 - Pri Ignis Petroleum Group, Inc. (OTCBB:IGPG), naftnem in plinskem podjetju, ki se ukvarja s pridobivanjem, raziskovanjem in razvojem nahajališč surove nafte in zemeljskega plina na kopnem zalivske obale ZDA in na celini, so danes objavili, da so pristali v odkup 45% površine, proizvodnih vrtin ter sistema za pridobivanje in obdelavo zemeljskega plina, trenutno v lasti W. B. Osborn Oil & Gas Operations, Ltd. ("WBO") in St. Jo Pipeline Limiteda na območju St. Jo Ridge (Barnett Shale), ki se nahaja v okrožjih Montague in Cooke v Teksasu. Na podlagi sklenjenega posla - datum začetka učinkovanja bo 1. junij 2006 - bo glavni upravljalec ostal WBO.

Nakupni pogoji so bili:

- Nakupna cena 18.450.000 $ mora biti, še pred zadnjimi prilagoditvami, plačana v gotovini. Prilagoditve se bodo določale od časa do časa, ob upoštevanju poteka proizvodnje in vlaganj v vrtanje.

- Ignis se je s sklenitvijo posla zavezal k investiranju kapitala v program tekočega kontinuiranega vrtanja in k investiranju do 5.000.000 $ v prihodnje nakupe zemljišč v okviru vzajemnega interesa.

Veljavnost pogodbe je predmet standardnih pogojev za sklenitev pogodbe. Do transakcije naj bi prišlo na ali do 31. oktobra 2006. Ignis se trenutno pogaja o financiranju transakcije.

Ignis bo kupil petinštirideset odstotkov (45 %) deleža WBO-ja na 7.890 bruto akrih (6.864 neto akrih), 13 proizvodnih vrtin in ocenjeno skupno neto količino rezerv 1.4 milijone sodčkov naftnega ekvivalenta (Mboe), od katerega je 0.5 Mboe že razvitega in v proizvodnji od 1. junija 2006. Približno petdeset odstotkov (50 %) rezerv sestoji iz nafte, petdeset odstotkov (50 %) pa iz kombinacije plina in plinskih tekočin. Sistem za pridobivanje in obdelavo sestoji iz 100% udeležbe na približno 40 kilometrih linije za pridobivanje, ki zemeljski plin zbira in ga obdeluje v osrednji tovarni. WBO je na površini identificiral 36 lokacij za vrtanje, kjer bi lahko odprli do 100 dodatnih delovišč za vrtanje. Z vrtalnikom podjetja Pioneer Drilling Company, ki so si ga zagotovili z 12-mesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja, trenutno izvajajo neprekinjen program vrtanja.

Michael P. Piazza, predsednik in generalni direktor Ignisa, je povedal: "Z zadovoljstvom objavljamo ta strateški, širitveni in razvojni projekt, ki je del našega dolgoročnega stremljenja k doseganju rasti za naše delničarje. Naš partner pri tem projektu, W. B. Osborn Oil & Gas Operation, zasebno podjetje iz San Antonia s sedežem v Teksasu, ima dolgoletne izkušnje z razvojem in pridobivanjem nafte in plina. Prepričani smo, da bo Ignisova ekipa ob tesnem sodelovanju z našim partnerjem še dodatno prispevala k strokovnemu znanju in tehnološkemu napredku ter s tem k čim večji uspešnosti projekta.

O podjetju Ignis Petroleum

Ignis Petroleum Group, Inc. je podjetje za proizvodnjo nafte in plina s sedežem v Dallasu, ki se ukvarja z raziskovanjem, nakupovanjem in razvojem nahajališč surove nafte in zemeljskega plina v Združenih državah. Vodstvo podjetja gradi na strateških partnerstvih in s tem na raznolikem energijskem portfelju. Osredotoča se na možnosti, ki izvirajo iz priložnosti za nove odkupe, novo tehnologijo in nove informacije. Za več informacij obiščite www.ignispetro.com.

Varni pristan za v prihodnost usmerjene izjave

Ta objava vsebuje nekaj, po definiciji Private Securities Litigation Reform Acta iz leta 1995, "v prihodnost usmerjenih izjav", vključujoč, brez omejitev, pričakovanja, prepričanja, načrtovanja in cilje glede potencialnih transakcij in poslov, obravnavanih v tej objavi. Med pomembnimi dejavniki, zaradi katerih bi se dejanski rezultati lahko razlikovali rezultatov, na kakršne napeljujejo v prihodnost usmerjene izjave, so tveganja, povezana raziskovanjem nafte in plina, potreba po dodatnem financiranju, razpoložljivost potrebnega osebja in opreme za nadaljnje raziskovanje in razvoj, nihanje cen goriva in splošni ekonomski pogoji.

Ignis Petroleum Group, Inc., Dallas

Patty Dickerson,

214-459-3193 866-67-IGNIS (866-674-4647)

pd@ignispetroleum.com