O-STA

Raziskovalni svet za napredno tehnologijo v Abu Dabiju je lansiral "AI71": novo podjetje za umetno inteligenco, ki bo pionir na področju decentraliziranega nadzora podatkov za podjetja in države

  • AI71 je zgrajen na globalno vodilnem generativnem modelu AI Falcon

  • Novo podjetje, ki je na poti večdomenskega napredka UI, s prvotnim poudarkom na zdravstvenem, izobraževalnem in pravnem sektorju

ABU DABI, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- V dobi hitrega napredka umetne inteligence (UI) je Raziskovalni svet za napredno tehnologijo (Advanced Technology Research Council - ATRC) v Abu Dabiju naredil še en drzen korak z ustanovitvijo novega podjetja za UI, AI71. Podjetje je zgrajeno na generativnih modelih umetne inteligence Falcon Inštituta za tehnološke inovacije (Technology Innovation Institute - TII) in se bo osredotočilo na specializacije na več področjih, hkrati pa bo ponujalo možnosti nadzora podatkov umetne inteligence brez primere za podjetja in države, ki si želijo samostojnega gostovanja za večjo zasebnost.

Novega velikega igralca na področju UI je v navzočnosti več ministrov in predstavnikov vodilnih multinacionalnih tehnoloških podjetij predstavil Njegova visokost šejk Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, prestolonaslednik Abu Dabija in predsednik izvršnega sveta Abu Dabija.

Medtem ko je Inštitut za tehnološke inovacije ATRC razvil velike jezikovne modele (large language models - LLMs) Falcon 7B, 40B in 180B, bo hčerinsko podjetje VentureOne ATRC tržilo AI71 na več področjih, začenši z zdravstvenim, izobraževalnim in pravnim sektorjem. Z omogočanjem dostopa do obsežnih skladišč anonimiziranih podatkov na teh področjih - ki predstavljajo bogato in raznoliko demografsko skupino - bo AI71 ponudil kritično razliko v primerjavi z drugimi resnimi trgi umetne inteligence, ki obstajajo danes - in sicer visoko digitalizirano in razmeroma zrelo e-infrastrukturo ZAE.

V času, ko so inovacije pogosto hitrejše od regulativnih okvirov, struktura hitrega odločanja vlade ZAE omogoča novemu podjetju edinstven položaj, da izkoristi svoj odgovorni napredek na področju umetne inteligence po vsem svetu, pri čemer zaobide dolgotrajne postopke, ki so pogosto povezani s takim razvojem.

S partnerstvi in sodelovanjem bo AI71 strankam omogočil uvedbo svojih modelov UI, s čimer bodo imele dostop do sofisticiranih podatkovnih zbiralnikov za zagotovitev izjemne generativne zmogljivosti UI. Še pomembneje, AI71 bo omogočil decentralizirano lastništvo podatkov, kar bo strankam omogočilo, da ohranijo nadzor nad svojimi podatki. Ta ponudba bo postavila nove standarde na področju zasebnosti in varnosti, s čimer bo zagotovljena ključna razlika med projekti umetne inteligence, kjer je suverenost podatkov ključnega pomena. To je prelomna možnost kar se tiče dostopnosti UI, zlasti za podjetja, velike korporacije in tuje vladne subjekte, ki želijo zagotoviti, da njihovi podatki ostanejo zasebni.

AI71 bo zgrajen na pristopu, ki podpira inovacije in vključuje celotno družbo, ter na predpostavki, da tehnologija UI ne sme ostati v rokah peščice, temveč mora biti dostopna več ljudem za spodbujanje ustvarjalnih inovacij. Novo podjetje za UI želi okrepiti zaupanje v Abu Dabi in ZAE kot resnega tekmeca na področju umetne inteligence in naznanja zrelost na znanju temelječega gospodarstva države.

H. E. Faisal Al Bannai, generalni sekretar Raziskovalnega sveta za napredno tehnologijo, je dejal: "V ZAE je sodelovanje več kot le praksa. Vgrajeno je v naš DNK. Naši generativni modeli UI Falcon, ki jih uporablja AI71, krepijo razvijalce, podjetja, in države ter jim zagotavljajo avtonomijo, da same odločajo o usodi podatkov. Z dostopom do centraliziranih naborov podatkov ZAE in preudarno komercializacijo naših modelov UI v različnih sektorjih so ti osrednji element v našem načrtu AI71. Medtem ko to pot še raziskujemo, se tudi trdno zavezujemo k stalno odprtokodnim modelom UI Falcon, saj le z demokratizacijo teh dragocenih podatkovnih virov resnično koristimo vsej družbi."

Prva od najsodobnejših specializacij AI71 bo osredotočena na sektor zdravstva in si bo prizadevala preoblikovati zmožnosti pri diagnozi in odločanju, s čimer se bo znatno spremenila natančnost in čas, porabljen za vsakega bolnika.

Izobraževalni in pravni sektor bosta prav tako pridobila vrednost z integracijo in izboljšavami UI. Vsako področje bo deležno koristi, ki vodijo do novih rešitev za podporo družbenemu razvoju.

AI71 sodeluje s sedmimi partnerji v celotnem ekosistemu. Ti vključujejo Oddelek za vladno podporo Abu Dabija, ki z digitalizacijo centralizira več kot 30 vladnih subjektov; Urad za umetno inteligenco, digitalno gospodarstvo in aplikacije za delo na daljavo za podporo pri širši uporabi; World Wide Technology za sorazvoj integriranih rešitev UI na mestu uporabe; CNTXT za zagotavljanje storitev označevanja podatkov in opomb; Hub71 za privabljanje in širitev tehnoloških in UI startupov; PwC Middle East za obravnavanje primerov uporabe za stranke ter AWS za zagotavljanje računalniške zmogljivosti.

Z umetno inteligenco, ki bo v bližnji prihodnosti vplivala na to, kako živimo in delamo, želi novoustanovljeno podjetje povečati svojo ponudbo za podjetja glede na povpraševanje industrije in olajšati širjenje UI v širšem gospodarstvu. AI71 predstavlja priložnost za korenito spremembo in poganjanje ekosistema, ki postavlja UI na prvo mesto, v ZAE in širše.

Ker AI71 vpliva na podjetja, panoge in vlade, bo VentureOne uvedel nove specializacije, da bi zadostil naraščajočemu povpraševanju iz različnih sektorjev.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53862674/en

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Jennifer Dewan, višja direktorica za komuniciranje
jennifer.dewan@tii.ae.

Vir: Raziskovalni svet za tehnološke raziskave