O-STA

Vabilo na predstavitev - 9. mednarodno tekmovanje in festival natakarjev, baristov, barmanov in restavracij Grand Gourmet

Spoštovani,

letos je v Splitu potekalo že 9. mednarodno tekmovanje in festival natakarjev, baristov, barmanov in restavracij Grand Gourmet. Pod mentorstvom Simone Pompe in Marijane Novak so dijakinje Šole za storitvene dejavnosti ŠCV Anja Gjerkeš, Karin Štravs, Valentina Štrigl in Saša Miklavžina s svojim strokovnim znanjem ponovno dokazale, da sodijo v sam vrh gastronomije.

Slovenija je letos prvič tekmovala v kategoriji "sinhronizirana strežba", kar je bil za tekmovalke in mentorici dodaten izziv. Kljub vsemu so Anja, Karin in Valentina s trdim delom, večmesečnimi pripravami ter z zgodbo o Piki Nogavički, ki je del tradicionalnega velenjskega festivala, navdušile ocenjevalno ekipo. Dosegle so najvišje število točk in si prislužile zlate kolajne, pokal in naziv absolutnih prvakinj.

Dijakinja Saša Miklavžina pa je ponovno blestela v kategoriji "barista junior" ter osvojila pokal, naziv absolutne prvakinje in tri zlate medalje z najvišjim številom točk v treh različnih kategorijah.

Da bi vam pričarali del te neprecenljive izkušnje vas vabimo, da se nam pridružite, si ogledate kratko predstavitev ter na pogostitvi okusite tudi nagrajene kavne napitke. V predavalnici C-stavbe ŠCV vas pričakujemo v petek, 8. 12. 2023, ob 11.00.

Zahvaljujemo se vam, ker boste svojo prisotnost potrdili do srede, 6. 12. 2023, na e-naslov helena.zupanc@scv.si.