O-STA

Abdulaziz Al-Gudaimi, dolgoleten uradnik družbe Aramco, se je pridružil EIG kot višji svetovalec in predsednik operacij MENA

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- EIG, vodilni institucionalni vlagatelj v svetovnem energetskem in infrastrukturnem sektorju, je danes objavil, da se je Abdulaziz Al-Gudaimi pridružil EIG kot višji svetovalec in predsednik operacij EIG na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki (MENA). G. Al-Gudaimi, nekdanji izvršni podpredsednik za korporativni razvoj pri Saudi Aramco (Aramco), ima več kot 38 let izkušenj na energetskih trgih in bo EIG nudil strateške nasvete glede njegovih investicijskih dejavnosti in nadaljnje rasti v regiji.

"Navdušeni smo, da se nam je v podjetju pridružil Abdulaziz," je dejal R. Blair Thomas, predsednik in izvršni direktor EIG. "Njegovo široko strokovno znanje v sektorju in bogate izkušnje v MENA bodo ključnega pomena za EIG pri iskanju novih priložnosti za naložbe v kritične energetske storitve in energetsko infrastrukturo ter za naša portfeljska podjetja, ko se bodo spopadala s kompleksnimi izzivi prehoda v nizkoogljično prihodnost."

"G. Blaira in ekipo EIG sem spoznal prek partnerskega sodelovanja z Aramcom in želim graditi na njihovem uspehu v regiji," je dejal g. Al-Gudaimi. "Ker je energetski prehod še vedno pomemben in utira pot za boljši jutri, ima EIG priložnost, da izkoristi svoje operativno strokovno znanje in spodbudi dekarbonizacijo energetskega sektorja v regiji. Veselim se, da bom lahko pomagal ustvarjati vrednost za portfeljska podjetja družbe in njene vlagatelje."

G. Al-Gudaimi je bil izvršni podpredsednik za korporativni razvoj pri Aramcu do decembra 2022, ko se je upokojil. V tej vlogi je Aramcu pomagal zagotoviti večji dostop do rastočih trgov in tehnologij z optimizacijo portfelja in strateško uskladitvijo. G. Al-Gudaimi je bil pred tem na več drugih vodilnih položajih v podjetju Aramco, vključno s položajem višjega podpredsednika Downstream in podpredsednika Power Systems. G. Al-Gudaimi je trenutno direktor Vision Invest Holding in Saudi Alfransi Bank, pred tem pa je bil predsednik upravnih odborov Motiva Enterprises LLC, Arlanxeo, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company, Aramco Trading Company in Petro Rabigh. Ima diplomo iz naftnega inženirstva, magistriral pa je iz poslovnega upravljanja.

O EIG

EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v globalnem energetskem in infrastrukturnem sektorju, na dan 30. septembra 2023 pa je upravljal s 23,0 milijardami dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energetiko in energetsko infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 41-letni zgodovini je EIG energetskemu sektorju namenil več kot 45,9 milijarde dolarjev prek več kot 400 projektov ali podjetij v 42 državah na šestih celinah. Med strankami EIG so številne vodilne pokojninske sheme, zavarovalnice, skladi, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. EIG ima sedež v Washingtonu, urade pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53864962/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Mediji
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Vir: EIG