O-STA

Družba Trade Republic je od ECB prejela polno bančno licenco

  • Trade Republic postane polnopravna banka in razširi svoje licence na depozitne in posojilne posle.

  • Dodatne licence omogočajo nove izdelke za osrednje poslanstvo: enostavno in cenovno dostopno ustvarjanje bogastva za vsakogar.

  • S polno bančno licenco Trade Republic krepi svoj položaj največje varčevalne platforme v Evropi.

  • Ugledna revizijska komisija bo okrepila korporativno upravljanje Trade Republics.

BERLIN-(BUSINESS WIRE)-- Trade Republic je od Evropske centralne banke (ECB) pridobila polno bančno licenco. Dodatna licenca največji evropski varčevalni platformi omogoča razširitev ponudbe produktov na področjih vlaganja in varčevanja. Poleg tega se bodo razširile strukture korporativnega upravljanja z oblikovanjem izkušenega revizijskega odbora.

"Pridobitev polne bančne licence odpira novo poglavje za Trade Republic," pravi Christian Hecker, soustanovitelj podjetja Trade Republic. "V sodelovanju z našimi strankami želimo še naprej močno rasti in se uveljaviti kot ena vodilnih finančnih institucij v Evropi."

Skoraj pet let po vstopu na trg lahko Trade Republic zdaj opravlja vse bistvene bančne storitve in izpolnjuje vse zahteve, ki so vezane na polno bančno licenco.

S prenosom obrestnih mer v višini 4 odstotkov, odprtjem trgovanja z obveznicami za male vlagatelje in novo aplikacijo je družba Trade Republic razvila svojo ponudbo v letu 2023. "Novi izdelki so nam omogočili, da leta 2023 povečamo svoj tržni delež v Evropi. Poudarek ostaja na enostavnem, varnem in cenovno dostopnem kopičenju premoženja," dodaja Hecker.

V okviru pridobitve polne bančne licence Trade Republic krepi svoje korporativno upravljanje z ustanovitvijo izkušenega revizijskega odbora.

Družba Trade Republic se ima za inovacijsko gonilno silo v finančni industriji, saj je pionirka cenovno dostopnega trgovanja in vzpostavlja varčevalne načrte ETF kot novo obliko varčevalnega računa. Družba Trade Republic je januarja izpolnila svoj vodilni položaj in postala prva finančna institucija v Nemčiji, ki je na vse stranke prenesla višje obrestne mere, ki zdaj znašajo 4 odstotke.

Za dodatne informacije obiščite:

Spletna stran I pogosta vprašanja I Instagram I X

O Trade Republic

Družba Trade Republic si prizadeva Evropejcem omogočiti ustvarjanje bogastva z varnim, enostavnim in brezplačnim dostopom do kapitalskih trgov. Ponuja naložbe v varčevalne načrte, delne naložbe, ETF, obveznice, izvedene finančne instrumente in kriptovalute. Trade Republic je tehnološko podjetje s polno nemško bančno licenco in pod nadzorom BaFin.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Ne oklevajte in kontaktirajte nas neposredno:
Bettina Fries

presse@traderepublic.com

Vir: Trade Republic