O-STA

Svetovno znani raziskovalci raka iz Španije in ZDA združujejo moči za reševanje kritičnih potreb in izzivov pri raziskavah raka pri ženskah

Statistični podatki kažejo, da bo 1 od 3 žensk v življenju zbolela za rakom - pravočasen napredek v raziskavah in zdravljenju je ključnega pomena za zdravje žensk

DALLAS-(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., blagovna znamka1 za neposredno prodajo izdelkov za nego kože in ličil št. 1 na svetu, in njene fundacije, ki jih sponzorira podjetje, vključno s Fundacijo Mary Kay Ash v ZDA še naprej zagotavljajo neomajno podporo raziskavam raka pri ženskah s financiranjem različnih raziskovalnih programov in projektov, dodeljevanjem nepovratnih sredstev svetovno znanim znanstvenikom in omogočanjem kliničnih preskušanj, vse v imenu iskanja zdravila.

Podjetje Mary Kay je nedavno gostilo virtualno srečanje med Dr. Joyce O'Shaughnessy, predsednico katedre za raziskave raka dojk v okviru projekta Celebrating Women Endowed Chair na Baylor University Medical Center in predsednico U.S. Oncology za raziskave raka dojk s sedežem v Dallasu v Teksasu, ter Dr. Evo Ciruelos, koordinatorko enote za raka dojk na University Hospital in HM Hospitals ter predsednico SOLTI Group za raziskave raka dojk in prejemnico štipendije FERO Foundation s podporo podjetja Mary Kay Spain, s sedežem v Madridu, Španija. Oba vodita lastni raziskovalni skupini v svojih matičnih državah, ki se osredotočata na raziskovanje redke in agresivne oblike raka pri ženskah: trojno negativnega metastatskega raka dojke (TNBC). Kljub temu, da ju ločuje na tisoče milj, se oba vračata daleč nazaj - leta sta sodelovala pri raziskavi TNBC v boju za iskanje rešitev in zdravila za to uničujočo bolezen.

Dva vodilna raziskovalca in strokovnjaka na svojih področjih sta razpravljala o pomenu globalnega znanstvenega sodelovanja, pri čemer sta poudarila nujnost, da raziskovalci po vsem svetu delijo svoje ugotovitve in napredek ter združijo rezultate.

"Ne gre za najboljšo idejo, ampak za to, da skupaj dosežemo najboljše zdravljenje za vsakega bolnika, in to je nekaj, kar mora prežeti medicinsko, klinično in farmacevtsko industrijo. Pojavnost raka dojke pri ženskah v svetu beleži trend naraščanja in danes lahko rečemo, da bo 1 od 3 žensk v življenju zbolela za rakom.2," je dejal dr. O'Shaughnessy.

"Brez stalnega sodelovanja med vsemi strokovnjaki bi bilo nemogoče priti do posebnih diagnoz," je komentiral dr. Ciruelos. "Bistvenega pomena je spremljanje zdravljenja vsakega pacienta na individualiziran način; šele takrat bomo lahko odkrili, zakaj enako zdravljenje ljudi s podobnimi lastnostmi deluje pri nekaterih, pri drugih pa ne."

Potrdili so svoje razočaranje nad razlikami in nedoslednostmi, ki jih opažajo pri dostopu do terapij, zdravil in zdravljenj v različnih državah, ter pozvali k enotnosti pri zagotavljanju doslednejšega zdravljenja za vse bolnike, ne glede na njihov kraj bivanja. Raziskovalca sta se strinjala tudi, da je težko najti čas, da bi se v celoti posvetila raziskovanju raka, saj se morata spopadati z izzivi financiranja, in izrazila hvaležnost svojim sponzorjem, vključno s fundacijo Mary Kay Ash in fundacijo Fero, ki omogočata njuno delo za reševanje življenj.

Dr. O'Shaughnessy je dodal: "Leta 1985 smo bili strašno razočarani zaradi pomanjkanja terapevtskih možnosti za ženske z rakom. Danes opažamo velik napredek na tem področju in zelo sem optimističen glede uspeha naslednje generacije raziskovalcev."

Dr. O'Shaughnessy in dr. Ciruelos sta lahko še naprej sodelovala pri svojem življenjskem delu, saj sta fundacija Mary Kay Ash v Združenih državah Amerike in fundacija Mary Kay Spain fundaciji FERO v Španiji financirala projekte za raziskave raka. Družba Mary Kay je v ospredju raziskav raka pri ženskah in podpira revolucionarne raziskave, ki jih vodijo ženske za ženske. Družba Mary Kay je zavezana k pomoči raziskovalcem po vsem svetu s podpiranjem translacijskih raziskav (raziskave, ki povezujejo laboratorijske raziskave neposredno s pacientom), kliničnih preskušanj, namenjenih izboljšanju odkrivanja, prognoze in zdravljenja raka pri ženskah, ter organizacij, ki podpirajo raziskave raka , kot je fundacija FERO v Španiji.

Oglejte si njun celoten pogovor na Globalni YouTube kanal Mary Kay.

O družbi Mary Kay

Potem. Zdaj. Vedno. Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično blagovna znamka v Teksasu je z enim samim ciljem: Do obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razvile v globalno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 35 državah. Priložnost družbe Mary Kay že 60 let omogoča ženskam, da z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom in inovacijami same določajo svojo prihodnost. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay verjame v ohranitev našega planeta za prihodnje generacije, zaščito žensk, ki jih prizadenejo rak in družinska zloraba, ter spodbujanje mladih, da sledijo svojim sanjam. Izvejte več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu , in LinkedInu ali nas spremljajte na X (prej znan kot Twitter).

1 "Vir Euromonitor International Limited; Beauty and Personal Care, izdaja 2023, vrednost prodaje po maloprodajni ceni, podatki za 2022."

2 American Cancer Society. https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/about/how-common-is-breast-cancer.html

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53867905/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom

972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.