O-STA

Menjava vodstva v družbi Allianz Central Europe

  • Nina Klingspor bo nasledila Petrosa Papanikolaouja kot izvršna direktorica družbe Allianz Central Europe (prej znana kot Allianz Central and Eastern Europe)

  • Spremembe veljajo od 1. januarja 2024

MÜNCHEN-(BUSINESS WIRE)-- Družba Allianz SE je danes objavila spremembe v vodstvu, ki bodo začele veljati 1. januarja 2024:

Nina Klingspor, trenutno izvršna direktorica Allianz Private Krankenversicherungs-AG, Allianzove zasebne zdravstvene zavarovalnice v Nemčiji (APKV), bo imenovana za novo izvršno direktorico skupine Allianz za Srednjo Evropo, če jo bodo potrdili ustrezni organi družbe. Allianz Central Europe je regionalna enota, odgovorna za nacionalna podjetja Allianz v 11 državah srednje in vzhodne Evrope. Nasledila bo Petrosa Papanikolaouja, ki bo imenovan za novega izvršnega direktorja Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), z dodatno odgovornostjo za vodenje Allianz Commercial po vsem svetu, če bo dobila regulatorno odobritev.

Nina se je pridružila APKV leta 2019 in oblikovala strategijo in kulturo, ki je ustvarila izjemne finančne rezultate in zvestobo strank ter dosegla nove ravni tehnične odličnosti in poslovnega razvoja. Nasledil jo bo Jan Esser, čigar imenovanje morajo prav tako potrditi pristojni organi družbe.

Preden je bila imenovana za izvršno direktorico APKV, je bila Nina štiri leta finančna direktorica AGCS, od leta 2012 do 2015 pa je bila vodja pisarne generalnega direktorja družbe Allianz SE Michaela Diekmanna.

Družbi se je pridružila leta 2000 kot vodja osebja izvršnega direktorja Allianz Global Investors, nato pa je opravljala funkcije, kot sta vodja trženja in vodja distribucije za tretje osebe v Nemčiji. Svojo poklicno pot je začela v banki Landesbank Baden Württemberg (LBBW), kjer je delala v Stuttgartu in Pekingu, nadzorovala kreditno tveganje za azijske finančne institucije in pomagala vzpostaviti nemški center LBBW v Pekingu. Diplomirala je iz ekonomije na Univerzi v Trierju in študirala kitajščino na Tajvanu.

Klaus-Peter Roehler, član upravnega odbora Allianz SE, je dejal: "Rad bi se zahvalil Petrosu za izjemno delo, ki ga je opravil v Allianz Central Europe, za njegovo ustanovitev regionalne enote in uspešno preoblikovanje regionalnega modela. Nina je idealna za prevzem vloge Petrosa in vodenje naše regionalne integrirane strategije v srednjeevropski regiji: Njena bližina prodaji, njeno finančno znanje in njeno razumevanje tehnične odličnosti ter njena timska igra so izjemni. Z njeno osebnostjo in njenimi veščinami bo srednjeevropska regija dobila močno voditeljico."

O skupini Allianz
Skupina Allianz je ena od vodilnih svetovnih zavarovalnic in upravljavcev premoženja z več kot 122 milijoni* zasebnih in poslovnih strank v več kot 70 državah. Stranke skupine Allianz lahko koristijo široko paleto osebnih in podjetniških zavarovalnih storitev, od premoženjskega, življenjskega in zdravstvenega zavarovanja do asistenčnih storitev, kreditnega zavarovanja in globalnega poslovnega zavarovanja. Allianz je eden največjih svetovnih vlagateljev, ki v imenu svojih zavarovalniških strank upravlja približno 714 milijard evrov**. Poleg tega naša upravljavca premoženja PIMCO in Allianz Global Investors upravljata približno 1,7 bilijona evrov** sredstev tretjih oseb. Zaradi sistematičnega vključevanja ekoloških in družbenih meril v naše poslovne procese in naložbene odločitve smo po indeksu Dow Jones Sustainability Index med vodilnimi v zavarovalniški panogi. Leta 2022 je več kot 159.000 zaposlenih doseglo skupne prihodke v višini 152,7 milijarde evrov in dobiček iz poslovanja skupine v višini 14,2 milijarde evrov***.

* Vključno z nekonsolidiranimi subjekti s strankami Allianz.
**Od 30. junija 2023.

*** Kot je bilo sporočeno - ni prilagojeno, da bi odražalo uporabo MSRP 9 in MSRP 17.

Za te ocene kot vedno velja spodnja izjava o omejitvi odgovornosti.

Opozorilo glede izjav o prihodnosti
Ta dokument vključuje izjave o prihodnosti, kot so obeti ali pričakovanja, ki temeljijo na trenutnih pogledih in predpostavkah vodstva ter so predmet znanih in neznanih tveganj in negotovosti. Dejanski rezultati, podatki o uspešnosti ali dogodki se lahko bistveno razlikujejo od tistih, ki so izraženi ali nakazani v takšnih napovednih izjavah.

Odstopanja lahko nastanejo zaradi sprememb dejavnikov, vključno z, vendar ne omejeno na naslednje: (i) splošne gospodarske in konkurenčne razmere v osnovni dejavnosti skupine Allianz in na osnovnih trgih, (ii) uspešnost finančnih trgov (zlasti nestanovitnost trga, likvidnost in kreditni dogodki), (iii) negativno publiciteto, regulativne ukrepe ali sodne postopke v zvezi s skupino Allianz, drugimi znanimi družbami in panogo finančnih storitev na splošno, (iv) pogostost in resnost zavarovalnih primerov, vključno s tistimi zaradi naravnih nesreč, ter razvoj stroškov škod, (v) stopnje in trende umrljivosti in obolevnosti, (vi) stopnje vztrajnosti, (vii) obseg kreditnih neplačil, (viii) stopnje obrestnih mer, (ix) menjalne tečaje, predvsem menjalni tečaj EUR/USD, (x) spremembe zakonov in predpisov, vključno z davčnimi predpisi, (xi) vpliv prevzemov, vključno s povezanimi vprašanji integracije in ukrepi reorganizacije, ter (xii) splošne konkurenčne pogoje, ki v vsakem posameznem primeru veljajo na lokalni, regionalni, nacionalni in/ali svetovni ravni. Mnoge od teh sprememb lahko teroristične dejavnosti poslabšajo.

Brez dolžnosti posodabljanja
Skupina Allianz ne prevzema nikakršne obveznosti, da bo posodabljal kakršne koli informacije ali izjave, usmerjene v prihodnost, razen informacij, ki jih moramo razkriti v skladu z zakonom.

Opomba o zasebnosti
Družba Allianz SE je zavezana varovanju vaših osebnih podatkov. Izvedite več v naši izjavi o zasebnosti.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53869008/en

Kontaktni podatki

Za dodatne informacije se obrnite na:
Christina Bersick

Tel. +49 89 3800 12940
E-pošta: christina.bersick@allianz.de

Vir: Allianz

Večpredstavnostna predstavitev

Fotografija

Nina Klingspor bo na mestu izvršnega direktorja Allianz Central Europe nasledila Petrosa Papanikolaouja (Foto: Allianz)

Logotip