O-STA

Projekt Panda High Plains Hemp Gin obeležuje zadnjo fazo zagona največjega obrata za predelavo industrijske konoplje na zahodni polobli

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Družba Panda Biotech je danes sporočila, da je gradnja stavbe končana in da se je v začetku četrtega četrtletja začel uradni postopek zagona projekta Panda High Plains Hemp Gin™ ("Panda Hemp Gin"). Zagon je zadnja faza pred začetkom komercialnega obratovanja v prvem četrtletju leta 2024 v obratu Wichita Falls v Teksasu, ki meri 500.000 kvadratnih metrov. V projektu Panda Hemp Gin se bo predelalo 10 ton industrijske konoplje na uro, iz katere bodo nastala vlakna za tekstil, pezdir, mešanica pezdirja s kratkimi vlakni in s hranili bogat soprodukt, ki bo peletiran. Objekt naj bi bil največji center za dekortikacijo konoplje na zahodni polobli in eden največjih na svetu.

"Vsak del proizvodne linije projekta Panda Hemp Gin, vključno s tremi kilometri nadzemnih pnevmatskih kanalov, rafiniranjem, mešanjem, mehansko bombažizacijo, vrečkanjem in skladiščenjem konoplje, baliranjem in drugim, je treba posebej zagnati, preveriti, uravnotežiti in zagnati," pravi izvršni podpredsednik družbe Panda Biotech Scott Evans. "Trenutno se vsa oprema individualno priklaplja na splet, da bi bila uradno predana v uporabo."

Inženiring in proizvodni proces v projektu Panda Hemp Gin, v katerem se uporabljajo samo obnovljivi viri energije, je podjetje Mid-South Engineering Company v skladu z načeli zelenih obveznic Mednarodnega združenja za kapitalski trg certificiralo kot zelenega. Družba Panda Biotech je sodelovala tudi s podjetjem Oritain, ki se ukvarja z znanstveno sledljivostjo, da bi na trg pripeljalo najbolj sledljivo konopljo, 100-odstotno gojeno v Združenih državah Amerike.

Poleg tega družba Panda Biotech aktivno podpisuje pogodbe s proizvajalci za pridelavo konopljine surovine za rastno sezono 2024 in kupuje že požeta ali predelana konopljina vlakna. Družba je pred kratkim predstavila neprimerljiv program "pay-to-grow" za proizvajalce, ki lahko začnejo gojiti konopljo družbe Panda. Z vnaprej zagotovljenim denarjem in agronomsko podporo proizvajalci družbe Panda brezplačno prejmejo tudi preizkušeno in preverjeno seme, kar uspešno zmanjšuje tveganje, ki ga lahko prevzamejo proizvajalci, ter poudarja Pandino zavezanost in obljubo kmetijski skupnosti. Prednosti gojenja konoplje so velike, saj je to odlična kultura za kolobarjenje, ki sanira tla in zagotavlja konkurenčno maržo. Če želite izvedeti več, izpolnite obrazec za povpraševanje pridelovalcev na spletni strani pandabiotech.com.

O DRUŽBI PANDA BIOTECH

Družba Panda Biotech, LLC s sedežem v Dallasu v Teksasu je zasebna družba, ki je prva v nastajajoči ameriški industriji industrijske konoplje in vlaken. Vodstvo družbe Panda Biotech ima bogate izkušnje z razvojem, financiranjem, gradnjo in upravljanjem velikih infrastrukturnih objektov na področju čiste energije. Razvili so 22 projektov, ki predstavljajo približno 12 milijard dolarjev vloženega kapitala. Podjetje trenutno razvija velike obrate za pridobivanje industrijske konoplje. Pandin prvi projekt, Panda High Plains Hemp Gin™ LLC (Panda Hemp Gin), je v partnerstvu z družbo Aka-Ag, LLC, ki je hčerinsko podjetje v popolni lasti sklada Southern Ute Indian Tribe Growth Fund. Objekt se nahaja v mestu Wichita Falls v Teksasu. To bo največji obrat za predelavo konoplje in mehansko bombažiranje na zahodni polobli. Za več informacij obiščite www.pandabiotech.com in @pandabiotech na Instagramu, Twitterju ali LinkedInu.

Kontaktni podatki

Beth Gebhard
višja podpredsednica, oddelek za trženje in odnose z javnostmi

beth.gebhard@pandabiotech.com


Vir: Panda Biotech

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53869530/en