O-STA

Družba NIQ predstavlja pobudo NIQ Labs za spodbujanje inovacij in vodilnih talentov v panogi

Glavni produktni direktor Troy Treangen bo vodil pobudo NIQ Labs, ki je pionir inovacij v panogi pakiranega potrošniškega blaga

Družba NIQ pospešeno uvaja inovacije z uvedbo na GenAI temelječega sistema "NIQ Ask Arthur" v letu 2024

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-- Družba NIQ, globalni vodja na področju podatkovnih in analitičnih rešitev, z veseljem najavlja ustanovitev NIQ Labs, prelomne pobude, katere cilj je izkoristiti skupno moč vrhunskih talentov in zmogljivosti, pridobljenih s strateškimi združitvami in pripojitvami. Pobuda NIQ Labs, ki je v okviru zavezanosti družbe NIQ k spodbujanju trajnostne rasti z naložbami, ki povečujejo učinkovitost, postavljena kot inovacijska sila, je pripravljena postati pionir prihodnosti inovativnih izdelkov in rešitev, namenjenih reševanju izzivov v panogi. V zadnjih dveh letih je družba NIQ vložila več kot milijardo dolarjev v operativne naložbe v nove podatke in zmogljivosti, da bi ustvarila celoten vpogled Full ViewTM nakupovalnega vedenja potrošnikov ter tako rešila težave strank in odkrila poti za rast. Pobuda NIQ Labs skupaj z naložbami izkorišča obsežno paleto podatkovnih virov in uporablja intuitivna orodja za poslovno obveščanje, ki ponujajo podroben vpogled v trg in napovedno analitiko na podlagi generativne umetne inteligence (GenAI) in verodostojne podatkovne znanosti.

Podjetje z uvedbo NIQ Labs s ponosom napoveduje prvo novo orodje, "NIQ Ask Arthur", transformativno orodje, ki temelji na GenAI in bo integrirano v platformo Discover. Ta revolucionarna rešitev uporabnikom omogoča globalno iskanje s pomočjo umetne inteligence in prilagojenih priporočil, ki temeljijo na KPI-jih in vedno vklopljeni analitiki. Orodje "NIQ Ask Arthur" s ponudbo vpogledov, ustvarjenih z umetno inteligenco, v poročilih poenostavi kompleksno interpretacijo podatkov in olajša sprejemanje odločitev na podlagi informacij. Njegove zmožnosti pogovorne umetne inteligence omogočajo poglobljene preiskave, vodenje uporabnikov po obsežnih zbirkah podatkov in zagotavljanje uporabnih vpogledov. Orodje "NIQ Ask Arthur" spreminja pravila igre, spreminja odločanje na podlagi podatkov in ponazarja zavezanost družbe NIQ k zagotavljanju najsodobnejših analitičnih rešitev, ki spodbujajo podjetja k uspehu v današnjem dinamičnem okolju. Z vzpostavitvijo pobude NIQ Labs orodje "NIQ Ask Arthur" zagotavlja varnost podatkov ter uporablja najboljše modele in orodja, ki so na voljo v tem hitro razvijajočem se tehnološkem okolju.

"Uvedba orodja ,NIQ Ask Arthur' pomeni razburljiv mejnik za pobudo NIQ Labs in platformo Discover. To vrhunsko orodje, ki ga poganja GenAI, temeljito spreminja inovacije in raziskovanje podatkov ter uporabnikom ponuja globalno iskanje na podlagi umetne inteligence in prilagojena priporočila, ki na novo določajo način izkoriščanja informacij," je dejal Troy Treangen, glavni produktni direktor družbe NIQ. "NIQ Ask Arthur" je korak naprej v naši zavezi k zagotavljanju vrhunskih analitičnih rešitev, ki poenostavljajo zapletene podatke in dajejo odločevalcem uporabne vpoglede. To je več kot le orodje, saj spreminja pravila igre, oblikuje prihodnost odločanja na podlagi podatkov in ponazarja predanost družbe NIQ inovacijam v današnjem dinamičnem poslovnem okolju."

Izhodišče delovanja pobude NIQ Labs je spoznanje, da se v vsaki pridobitvi skriva bogastvo specializiranih in tehničnih virov. Da bi izkoristili zmogljivosti pridruženih podjetij družbe NIQ in povečali vrednost za stranke, bo pobuda NIQ Labs združila impresivno skupino ~400 inženirjev, podatkovnih znanstvenikov in tehnikov, ki imajo izjemen nabor specializiranih veščin. Ta nadarjeni kader bo služil kot namenski inovacijski motor družbe NIQ, osredotočen na reševanje notranjih izzivov, izzivov panoge in strank z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Delali bodo skupaj s ~3000 inženirji in ~700 podatkovnimi znanstveniki, ki delujejo v širših poslovnih operacijah družbe NIQ.

"Pobuda NIQ Labs, ki je podprta s spretnim in podjetniškim duhom, želi izkoristiti umetno inteligenco in nastajajoče tehnologije," je dejal Jim Peck, izvršni direktor družbe NIQ. Naš glavni cilj je spodbujati razširljive inovacije v ekosistemu družbe NIQ. Sestavni del tega poslanstva je zavezanost upravljanju podatkov. Z dajanjem prednosti celovitosti in varnosti podatkov zagotavljamo zanesljivo podlago za uporabo umetne inteligence, kar obljublja inovacije v panogi brez primere. Naš prilagojeni pristop omogoča organizacijam, da sprejemajo odločitve na podlagi informacij, zagotavljajo doslednost podatkov in ščitijo interese deležnikov. Z rešitvami družbe NIQ podjetja izkusijo manj nedoslednosti, zmanjšane napake in večjo vrednost podatkov. Naša zavezanost preglednim procesom in stroškovno učinkovitemu usklajevanju omogoča strankam, da uspevajo v podatkovno vodenem svetu ter spodbujajo inovacije in rast."

Vodstvena ekipa pobude NIQ Labs, ki jo vodi Troy Treangen, je okrepljena s strokovnim znanjem Xavierja Facona, Marka Flynna, Johna Foreseja, soustanovitelja podjetja Data Impact Ludovica Gallena, Dana Jamesa, Dennisa Madure ter ustanovitelja in izvršnega direktorja Foxintelligence Edouarda Natteeja. Njihov raznovrsten in obsežen nabor sposobnosti je sila, ki vodi NIQ Labs v obdobje prelomnih dosežkov. Ta dinamična ekipa ponuja inovativen svetovalni pristop, ki temelji na petih ključnih stebrih:

  • Generativna umetna inteligenca (GenAI): Steber GenAI se strateško osredotoča na uvajanje tehnologij umetne inteligence v ekosistemu družbe NIQ s podporo ~700 podatkovnih znanstvenikov. Z uvedbo GenAI, ki temelji na obsežnem dvajsetletnem prevladujočem položaju družbe NIQ na področju umetne inteligence in strojnega učenja, bodo uvedene nove tehnologije, namenjene krepitvi zmogljivosti čelnega (front-end) dela za doseganje uspeha strank. Kot odgovor na željo strank po inteligentni, kontekstualni pomoči pri krmarjenju po zapletenih poslovnih okoljih je steber GenAI družbe NIQ pripravljen zagotoviti bistvene rešitve, ki jih usmerjajo k izvedljivim strategijam za uspeh.

  • Globalna e-trgovina: Pobuda NIQ Labs je pionir revolucionarnega pristopa na področju globalnega merjenja e-trgovine in analitike kupcev. Ekipa si prizadeva na novo opredeliti metodologije merjenja in se osredotoča na razvoj naprednih potrošniških aplikacij za iOS in Android. Te aplikacije presegajo zgolj zbiranje podatkov ter se ukvarjajo z zapleteno obdelavo in poglobljeno analizo, da bi vzpostavile industrijske standarde brez primere.

  • Pripis izdelka: V laboratoriju NIQ Labs steber kodiranja izdelkov vodi strokovnjak, ki s svojimi bogatimi izkušnjami spodbuja inovacije. To vodstvo ima ključno vlogo pri izkoriščanju "vpogleda v izdelek" kot temelja, ki združuje lastniški pogled družbe NIQ na vsestransko merjenje in aktivacijo za spremljane izdelke, kar zagotavlja stalno rast.

  • Medijska maloprodaja/e-maloprodaja: Vizionarska pobuda pobude NIQ Labs združuje napredno tehnologijo in strateška spoznanja, da bi na novo opredelila področje maloprodaje. To vodstvo zagotavlja neprekosljivo vključenost potrošnikov in blagovnim znamkam ponuja inovativne načine povezovanja z njihovim občinstvom. Maloprodajni medijski steber obljublja, da bo postavil nove standarde v oglaševanju z uporabo strategij, ki temeljijo na podatkih, za učinkovito prepoznavnost blagovne znamke in rezultate, osredotočene na stranke.

  • Napovedni vpogledi: NIQ Labs pod strateškim vodstvom izboljšuje svoje rešitve in analitiko z vključevanjem zmogljivosti umetne inteligence. Cilj te pobude je izkoristiti GenAI za preoblikovanje raziskav potrošnikov, uvesti pionirsko analitiko in uporabiti podatke iz obsežnih podatkovnih zbirk, s čimer bo družba NIQ postala vodilna na področju inovacij in učinkovitosti na področju napovednih vpogledov.

Družba NIQ z inovativno uporabo umetne inteligence (AI) in strojnega učenja (ML) osvešča maloprodajne in proizvodne stranke v več kot 90 državah, pri čemer vpliva na več kot 1,4 milijona trgovin in obdeluje bilijone zapisov za pridobivanje uporabnih vpogledov. Spretnost in strategije hitre uvedbe družbe so omogočile izjemen tehnološki napredek. V preteklem letu je platforma družbe NIQ Discover doživela izjemno rast, z 2.500 uporabnikov januarja 2023 na impresivnih 40.000 v 71 državah danes, kar kaže na velik obseg tehnološke širitve družbe NIQ. Ta zmožnost hitre uvedbe tehnologije, povečanja angažiranosti uporabnikov in vzpostavitve globalne prisotnosti poudarja neprimerljivo spretnost in inovativnost družbe NIQ v tehnološki industriji. Ti napredki omogočajo hitrejše vpoglede v različne panoge, kanale in izdelke ter spodbujajo hitrost do vpogleda v obsegu brez primere za zagotavljanje celotnega vpoglega Full View™.

Za več informacij o pobudi NIQ Labs in njenem revolucionarnem delu obiščite središče za umetno inteligenco družbe NIQ.

O družbi NIQ

Družba NIQ je vodilno svetovno podjetje o potrošniških podatkih, ki zagotavlja najpopolnejše razumevanje nakupovalnega vedenja potrošnikov in razkriva nove poti za rast. Leta 2023 se je družba NIQ združila z družbo GfK in tako združila dve vodilni podjetji v panogi z neprimerljivim globalnim dosegom. S celostnim prepoznavanjem trgovine na drobno in najobsežnejšimi vpogledi v potrošnike, ki jih zagotavlja napredna analitika prek najsodobnejših platform, družba NIQ zagotavlja celovit vpogled Full ViewTM.

NIQ je portfeljsko podjetje družbe Advent International, ki deluje na več kot 100 trgih in pokriva več kot 90 % svetovnega prebivalstva. Za več informacij obiščite NIQ.com.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Stiki z mediji
Gillian Mosher

podpredsednica, stiki z javnostjo
(gillian.mosher@NIQ.com)

Vir: NIQ