O-STA

Odštevanje do novega leta z naslovom "HAPPY NEW YEAR TOKYO" je bil prvič organiziran v zgradbi tokijske metropolitanske vlade!

Na sporedu sta bili svetlobna predstava s tehnologijo projekcijskega mapiranja in dogajanje na odru.

TOKIO--(BUSINESS WIRE)- Da bi se poslovili od leta 2023, izpostavili čare Tokia ter vzpostavili občutek pričakovanja za leto 2024, je tokijska metropolitanska vlada za odštevanje do novega leta priredila dogodek "HAPPY NEW YEAR TOKYO". Dogodek je potekal na Tomin Hiroba (Trgu državljanov) pri zgradbi tokijske metropolitanske vlade in je bil namenjen vsem: otrokom, odraslim in tujim turistom. Dogodka se je udeležilo okoli 650 ljudi.

Dogodek se je začel s spektakularno svetlobno predstavo projekcijskega mapiranja, ki je očarala z upodobitvijo znamenitosti Tokia in vseh štirih letnih časov. Nadaljeval se je z izjemnimi nastopi pevca in tekstopisca Pikotara ter priljubljenih likov Sanrio, kot je Hello Kitty, kar je resnično navdušilo prisotne. Večer je okronal trenutek, ko so gostje skupaj z guvernerko Koike in udeleženci v zrak spustili lanterne, polne želja za novo leto in prihodnost Tokia, čemur je sledilo magično odštevanjem do prihoda novega leta.

Nastop Pikotara, likov Sanrio in prisotnost guvernerke Koike

Pikotaro je kot poseben gost nastopil in predstavil svojo znamenito pesem "PPAP" v edinstveni različici, posebej prilagojeni za ta dogodek. Pikotaro je razložil: "Ustvaril sem besedilo, ki vključuje 'YO', simbolizirajoč 'vas', in 'TOK', ki predstavlja gibanje urinih kazalcev, v besedi 'TOKYO'. S tem sem v pesem dodal sporočilo 'Napredujmo skupaj s Tokiem'."

Nadalje so na prizorišče prikorakali liki Sanrio, začenši s Hello Kitty. V sozvočju s projekcijskim mapiranjem so izvedli očarljiv nastop.

Po predstavah gostov je oder zavzela guvernerka Koike. Na eno od lantern je napisala sporočilo "Vsi zasijte svoj Tokio" in izrazila misel: "Čarobnost Tokia, ki se vsakodnevno znova rojeva, ustvarjamo prav vsi. To pomeni, da bo Tokio zasijal še svetleje, ko boste vi zasijali močneje." Kot vrhunec dogodka je bila na velik ukrivljen zid projicirana pisana projekcijska predstava, ki je upodabljala štiri letne čase Tokia. Skupaj z odštevanjem do novega leta so udeleženci v nebo spustili lanterne s svojimi željami, kar je prizorišče obarvalo v fantastičen spektakel svetlobe.

© 2023 SANRIO CO., LTD. APPROVAL NO. P151227-2

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53874967/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontakti

Za vprašanja novinarjev:
Shigeki Yamaguchi

Director for City Sales, Tourism Division, Bureau of Industrial and Labor Affairs, Tokyo Metropolitan Government
Shigeki_Yamaguchi@member.metro.tokyo.jp


Vir: Tokyo Metropolitan Government