O-STA

Družba Trade Republic praznuje svoj peti rojstni dan s štirimi milijoni strank in uvaja novo plačilno kartico z vračilom enega odstotka vsakega plačila s kartico

  • Pet let od začetka poslovanja je družba Trade Republic postala največji evropski posrednik in vodilna varčevalna platforma. Danes 4 milijone strank upravlja premoženje v vrednosti okoli 35 milijard evrov.

  • Družba Trade Republic je tako svoje poslovno leto kot tudi koledarsko leto 2023 zaključila s čistim dobičkom, medtem ko je svojim strankam posredovala obrestne mere ECB, ki trenutno znašajo 4 odstotke.

  • Kartica Trade Republic Visa združuje porabo in varčevanje: stranke trajno prejmejo 1 odstotek nagrade od vsakega plačila s kartico v njihov varčevalni načrt. Poleg tega lahko stranke zaokrožijo svoja plačila in preostanek vložijo v katero koli aktivo.

  • Stranke lahko izbirajo med zrcalno ali klasično kartico s provizijo za izdajo ali ustvarijo brezplačno virtualno kartico.

  • Kartica je brez mesečnih provizij. Vse kartice imajo enake ugodnosti, kot so brezplačni in neomejeni dvigi na bankomatih po vsem svetu, za zneske do 100 evrov pa se zaračuna en evro.

BERLIN--(BUSINESS WIRE)-- Pet let po ustanovitvi je družba Trade Republic postala največji evropski posrednik in vodilna varčevalna platforma. Trenutno 4 milijone strank v 17 državah vlaga z družbo Trade Republic in upravlja sredstva v vrednosti okoli 35 milijard evrov. Ob prenosu obrestnih mer ECB, ki trenutno znašajo 4 odstotke na leto, na stranke je družba Trade Republic poslovno in koledarsko leto 2023 zaključila s čistim dobičkom. Danes, na svoj peti rojstni dan, družba Trade Republic odpira čakalno listo za svojo novo kartico Visa, ki združuje porabo in varčevanje. Stranke za vsako plačilo s kartico pridobijo 1 odstotek od vsakega plačila nazaj v svoj varčevalni načrt. Poleg tega lahko stranke avtomatsko zaokrožijo svoja plačila in preostanek vložijo v katero koli aktivo.

"V zadnjih petih letih je 4 milijone ljudi omogočilo, da njihov denar dela namesto njih. Danes v družbi Trade Republic upravljajo 35 milijard evrov. Zato smo ena najpomembnejših bank za novo generacijo mladih varčevalcev v Evropi," pravi Christian Hecker, soustanovitelj družbe Trade Republic. "S kartico Trade Republic lahko ti ljudje pri nas upravljajo dodaten del svojega finančnega življenja. Vsako trošenje je varčevanje. Tako lahko vsak posameznik, ne glede na dohodek, začne uresničevati svoj varčevalni načrt in graditi bogastvo. Ob našem petem rojstnem dnevu je to ključni mejnik v našem poslanstvu."

Za obeležitev obletnice družba Trade Republic lansira svojo največjo inovacijo: kartico Trade Republic. Brezhibno združuje porabo z varčevanjem. Stranke lahko uporabljajo debetno kartico za spletna in nespletna plačila. Za vsako plačilo s kartico si prislužijo 1 odstotek nagrade, vložen v varčevalni načrt. Poleg tega kartica omogoča zaokroževanje plačil navzgor za vlaganje preostanka v poljubno aktivo.

"Družba Trade Republic edinstveno združuje redna plačila z naložbami. Partnerstvo med družbama Trade Republic in Visa zagotavlja, da se vsako plačilo s kartico prišteje h kopičenju bogastva," pravi Albrecht Kiel, regionalni generalni direktor Visa Central Europe.

V nasprotju s številnimi bankami kartica Trade Republic nima mesečnih stroškov. Stranke lahko izbirajo med zrcalno ali klasično kartico s provizijo za izdajo ali ustvarijo brezplačno virtualno kartico. Vse kartice imajo enake ugodnosti in omogočajo neomejene in brezplačne dvige na bankomatih po vsem svetu, za zneske do 100 evrov pa se zaračuna en evro. Danes se lahko obstoječe in nove stranke pridružijo čakalni listi za novo kartico. Kartice bodo strankam dostavljene v prihodnjih mesecih.

Od leta 2019 Trade Republic omogoča lažje, preglednejše in cenovno ugodnejše vlaganje kot kadar koli prej v Evropi. Danes počnemo enako z našo kartico. Kartica Trade Republic je brez mesečnih stroškov, ponuja pa vse ugodnosti, kot so brezplačni dvigi ali menjalni tečaji brez doplačila. Stranke pridobijo tudi nagrado 1 odstotka plačila. Brezplačna gotovina pa medtem vsak mesec zasluži vodilno 4-odstotno obrestno mero. To je preprosto najbolj privlačen kartični račun na evropskem trgu," pravi Marsel Nikaj, podpredsednik oddelka za produkte pri družbi Trade Republic.

V zadnjih petih letih je družba Trade Republic postala največji evropski posrednik in vodilna varčevalna platforma. Pred kratkim je od ECB prejela polno bančno licenco. Družba Trade Republic je v zadnjem poslovnem letu (ki se je končalo 30. septembra 23) in v zadnjem koledarskem letu ustvarila čisti dobiček, pri čemer je na svoje stranke prenesla trenutno 4-odstotno obrestno mero ECB. "Družba Trade Republic je neodvisna družba s polno bančno licenco, ima eno najbolj inovativnih bančnih tehnologij v Evropi, obsežno financiranje vodilnih svetovnih vlagateljev in je dobičkonosna. Z našo posredniško ponudbo, denarnimi obrestnimi merami in kartico Trade Republic zdaj zagotavljamo najboljšo ponudbo za denar v maloprodaji v Evropi. S temi temelji bomo še naprej gradili eno najpomembnejših finančnih institucij v Evropi," pravi soustanovitelj Christian Hecker.

Za dodatne informacije obiščite:

Spletno mesto I FAQ I Instagram I X

O družbi Trade Republic

Poslanstvo družbe Trade Republic je Evropejcem omogočiti ustvarjanje bogastva z varnim, enostavnim in brezplačnim dostopom do kapitalskih trgov. S strankami v 17 evropskih državah in milijardami sredstev v upravljanju je družba Trade Republic že "privzeta aplikacija" za številne Evropejce, s katero upravljajo svoje premoženje. Ponuja varčevalne načrte, delno trgovanje z delnicami, elektronski prenos sredstev, trgovanje z obveznicami ter izvedenimi finančnimi instrumenti in kriptovalutami ter od januarja 2024 kartico Trade Republic z vračilom 1 odstotka plačila. Družba Trade Republic je banka s polnim obsegom storitev, ki jo nadzorujeta Bundesbank in BaFin. Družba Trade Republic je kot največji evropski posrednik in vodilna varčevalna platforma prejela kapital za rast od vodilnih svetovnih vlagateljev, kot so Accel, Founders Fund Petra Thiela, Ontario Teachers', Sequoia in TCV. Družbo s sedežem v Berlinu so leta 2015 ustanovili Christian Hecker, Thomas Pischke in Marco Cancellieri.

Kontaktni podatki

Kontaktirajte nas neposredno:
Matthias Baccino

Vodja oddelka za evropske trge
presse@traderepublic.com
+33.6.89.25.28.90


Vir: Trade Republic

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.