O-STA

Na kanalu AMC bomo lahko v živo spremljali 75. podelitev televizijskih nagrad emmy

AMC-jeva originalna serija Better Call Saul z 8 nominacijami

10. januar 2024 - Letošnjo gala podelitev nagrad emmy bo v živo prenašala televizija AMC. Gledalci bodo lahko neposredni prenos podelitve spremljali 16. januarja med 1. in 5. uro zjutraj.

Better Call Saul, ena od AMC-jevih najpopularnejših serij, je prejela kar 8 nominacij, med drugim je nominirana v kategorijah "Najboljša dramska serija," "Najboljši igralec v dramski seriji" in "Najboljša stranska igralka v dramski seriji".

AMC bo letošnjo gala podelitev, ki ji pravijo tudi televizijski oskarji, poleg Slovenije prenašal še na Hrvaškem, v Srbiji, Romuniji, Bolgariji ter na Češkem in Slovaškem. Najboljše televizijske produkcije, ki so se predvajale med 1. junijem 2022 in 31. majem 2023, bodo izbrali strokovnjaki iz Ameriške televizijske akademije, ki ima okoli 20.000 članov.

Letos bo slovesnost potekala v Peacock Theatre v Los Angelesu, vodil pa jo bo komik Anthony Anderson, znan iz serij Me, Myself and Irene, Scary Movie 3 in Kangaroo Jack. Anderson je bil že sedemkrat nominiran za nagrado emmy za najboljšega glavnega igralca v komični seriji ter prejel tri nominacije Golden Globe in tri nominacije za nagrado po izboru kritikov - vse za vlogo v seriji Black-ish.

"Ker so nedavni izzivi naše industrije za nami, se lahko vrnemo k temu, kar imamo najraje - to je, da se primerno uredimo in počastimo svoje dosežke. In ni boljšega slavnostnega trenutka za združevanje ustvarjalne skupnosti, kot je 75. podelitev nagrad emmy," se je na nedavno stavko hollywoodskih scenaristov, zaradi katere se je podelitev prestavila iz septembra na januar, navezal Anthony Anderson.

Gala prireditev se bo 16. januarja začela ob 1. zjutraj s prenosom z rdeče preproge, nagrade pa bodo podelili med 2. in 5. uro. Isti dan zvečer ob 22.00 bodo na kanalu AMC predvajali še 60-minutni povzetek dogodka.

Program 75. podelitve televizijskih nagrad emmy, 16. januar:

1.00 -2.00 | Prenos z rdeče preproge

2.00 - 5.00 | Gala podelitev nagrad emmy

22.00 - 23.00 | 60-minutni povzetek podelitve

AMC - nominacije za nagrade emmy 2023 (8)

BETTER CALL SAUL

Najboljša montaža slike za dramsko serijo

Najboljši glavni igralec v dramski seriji

Najboljša stranska igralka v dramski seriji

Najboljša dramska serija

Najboljše mešanje zvoka za komedijo ali dramsko serijo

Najboljši scenarij za dramsko serijo

Najboljši scenarij za dramsko serijo

BETTER CALL SAUL Filmmaker Training

Najboljša kratka komedija, drama ali zabavna oddaja