O-STA

V Paki pri Velenju nove usmerjevalne table do domačij

Foto

V Mestni občini Velenje krepimo turistično prepoznavnost in promocijo turističnih kmetij in lokalnih domačij. Izvedli smo pilotni projekt postavitve usmerjevalnih tabel do domačij, in sicer smo si kot prvo krajevnost skupnost izbrali Pako pri Velenju. Z usmerjanjem do domačij bomo nadaljevali tudi po drugih krajevnih skupnostih z namenom zagotavljanja jasnih informacij o pomembnih destinacijah in storitvah v lokalni skupnosti.

V bližini državne ceste Velenje-Slovenj Gradec smo postavili zbirno tablo, ki popisuje vse domačije v smeri določene ceste. Naprej po poti naj bi bile na vsakem križišču postavljene manjše usmerjevalne table, ki obiskovalcem povedo, katero smer ubrati do željene domačije. Na tablah so poleg smeri označene tudi razdalje do domačij, jasno pa je označena tudi krajevna skupnost, v kateri se tabla nahaja. Obiskovalci na svojih poteh prehajamo iz ene v drugo krajevno skupnost ali del občine in gotovo je za marsikoga zanimiv tudi ta geografski podatek. Usmerjevalne table se z obliko in sestavo vsebinsko umeščajo v ruralno okolje, hkrati ob tem so tudi moderne, informativne in trajnostne.

Z umeščanjem informativnih tabel širimo promocijo lokalno pridelane hrane in izdelkov, krepimo turistično-gostinsko ponudbo lokalnih pridelovalcev in predelovalcev ter podpiramo visokokakovostne lokalne proizvajalce za večjo prepoznavnost Šaleške doline.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje