O-STA

Posamično in ekipno šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah na UL FE

Ta konec tedna bo na UL FE šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah. (foto UL FE)
Program šahovskih prvenstev (foto UL FE)

Ta konec tedna, med 19. in 21. januarjem, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) potekalo Posamično in ekipno šahovsko državno prvenstvo v hitrih disciplinah. V času prvenstev bo v avli fakultete na ogled priložnostna razstava o velikanu slovenskega šaha dr. Milanu Vidmarju.

Čar hitrih partij šaha

Hitre discipline pri šahu so zaradi omejenega časa za premišljevanje zelo dinamične in običajno pritegnejo tudi tiste opazovalce, ki poznajo le šahovske osnove. Pri pospešenem in hitropoteznem šahu igralci nimajo luksuza dolgotrajnega razmišljanja, zato se morajo hitro odločati, kar spodbuja razvijanje taktičnih veščin in zahteva popolno osredotočenost na partijo. Državno prvenstvo v hitrih disciplinah, ki ga soorganizira ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko, bo od petka do nedelje poskrbelo za razburljivo vzdušje. Med prijavljenimi so tudi vsi trije lanski zmagovalci Luka Lenič, Teja Vidic in Barbara Skuhala.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi razstavo o šahovskem velemojstru Milanu Vidmarju, profesorju in dekanu na nekdanji Tehniški fakultete, ki se je v svetovnem merilu uveljavil kot izjemen šahist, saj je kot edini šahovski amater tekmoval med profesionalnimi igralci in leta 1911 postal šahovski velemojster.

Več informacij in urnik prvenstev je na voljo na: https://bit.ly/41WPL3W.