O-STA

Družbi Aramco Digital in Intel skušata vzpostaviti prvo središče za razvoj odprtega radijskega dostopovnega omrežja (Open RAN) v Savdski Arabiji

DHAHRAN, Savdska Arabija--(BUSINESS WIRE)-Družbi Aramco Digital in Intel sta objavili svoje načrte za vzpostavitev prvega središča za razvoj odprtega radijskega dostopovnega omrežja v Savdski Arabiji. Pričakuje se, da bo ta objekt spodbujal inovacije, krepil tehnološki napredek in igral ključno vlogo pri digitalni transformaciji Kraljestva.

Sodelovanje želi pospešiti razvoj in uporabo tehnologij Open RAN, kar bo Kraljestvu omogočilo vzpostavitev močne in odzivne telekomunikacijske infrastrukture, usmerjene v pospešek digitalizacije v različnih sektorjih. To sodelovanje se skuša uskladiti s programom Vision 2030 v Savdski Arabiji s poudarkom na tehnoloških inovacijah in diverzifikaciji gospodarstva.

Open RAN, ki predstavlja razvijajoč se koncept v svetu arhitekture brezžičnih omrežij, zagotavlja večjo prilagodljivost, medsebojno združljivost in potencial za inovacije. Družba Aramco Digital prispeva k sodelovanju z globokim razumevanjem potreb in ciljev Kraljestva v razvoju, kot tudi s priložnostmi za uporabo tehnologije Open RAN, ob tem pa ponuja unikaten vpogled v ekonomsko okolje Kraljestva. Družba Intel pa kot pionir na področju računalništva in komunikacijskih tehnologij, prispeva svoje obsežno strokovno znanje o tehnologijah Open RAN.

Glavne točke sodelovanja:

1. **Stičišče inovacij:** središče za razvoj Open RAN se želi uveljaviti kot inovacijsko stičišče, ki spodbuja kreativno sodelovanje med inženirji, raziskovalci in strokovnjaki med družbama Aramco Digital in Intel.

2. **Razvoj domačih talentov:** središče podpira rast lokalnih talentov z izobraževanjem in praktičnimi izkušenjami v hitro napredujočem svetu tehnologije Open RAN in obrobne računalniške tehnologije.

3. **Gospodarski doprinos:** partnerstvo teži k podpiranju lokalnega gospodarstva z inovativnimi tehnološkimi iniciativami, ki so v skladu z ambicioznimi cilji Savdske Arabije v okviru programa Vision 2030.

4. **Mednarodno sodelovanje:** sodelovanje med družbama Aramco Digital in Intel na področju Open RAN ne bo le lokalnega pomena, ampak bo predvidoma vzpostavilo povezave z globalnim okoljem razvoja in uporabe tehnologije Open RAN in obrobnega računalništva.

Izvršni direktor družbe Aramco Digital, Tareq Amin, je povedal: "Partnerstvo je odraz naše predanosti k spodbujanju inovacij v Kraljestvu. Od središča za razvoj Open RAN pričakujemo, da bo postal gonilna sila digitalne preobrazbe, ki bo omogočala prostor za sodelovanje, razvoj veščin in oblikovanje živahnega tehnološkega okolja. Jedro tega sodelovanja je razvoj močne lokalne baze znanj in sposobnosti za napredne tehnologije 5G in bodoče tehnologije 6G."

"Zelo smo zadovoljni, da lahko sodelujemo na projektu Open RAN z družbo Aramco Digital in združimo Intelovo tehnološko znanje na področju omrežij, obrobnega računalništva in programskih rešitev z bogatimi lokalnimi izkušnjami in vodilnim položajem družbe Aramco Digital na industrijskem področju. Skupni cilj tega sodelovanja je pospešiti razvoj in implementacijo rešitev Open RAN, ki so prilagojene za obrobno računalništvo, ne samo v Savdski Arabiji, temveč tudi v globalnem merilu," je izjavil [Sachin Katti, višji podpredsednik družbe Intel in generalni direktor oddelka za omrežja in obrobno računalništvo].

Predviden začetek delovanja središča za razvoj Open RAN v letu 2024 bo pomenil ključni korak na poti Savdske Arabije k oblikovanju tehnološko napredne prihodnosti.

O družbi Aramco Digital:

Aramco Digital je digitalna in tehnološka veja globalne družbe Aramco, specializirane za integrirane rešitve na področju energije in kemije. Njen cilj je spodbujanje in podpora digitalni transformaciji ter tehnološki inovativnosti v raznolikih industrijskih sektorjih.


O družbi Intel:

Intel (NASDAQ: INTC) je svetovni vodja na področju inovacij v računalništvu. Podjetje oblikuje in izdeluje ključne tehnologije, ki so temelj za računalniške naprave po vsem svetu.

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53883712/en

Kontakti

Hosam M. Al-Gharib
media.inquires@aramcodigital.com


Vir: Aramco Digital