O-STA

Oskarjevi ponedeljki v kinih Cineplexx

VSAK PONEDELJEK OB 20.00 V KINU CINEPLEXX
Prva bo na ogled biografska drama Oppenheimer, režiserja Christopherja Nolana, ki je prejela kar 13 nominacij.

V Cineplexx kinih bodo med 29. januarjem in 11. marcem že tradicionalno na ogled filmi nominirani za nagrado oskar v kategoriji najboljši film. Zmagovalec v omenjeni kategorij pa bo predvajan v ponedeljek, 18. marca.

Prva bo na ogled biografska drama Oppenheimer, režiserja Christopherja Nolana, ki je prejela kar 13 nominacij. Sledila ji bo filmska mojstrovina Nesrečna bitja (Poor Things), grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa, ki si je prislužila 11 nominacij. Oskarjevi ponedeljki v februarju bodo ponudili na ogled Interesno območje (The Zone of Interest), vojno dramo o holokavstu režiserja Jonathan Glazerja. Barbie, režiserke Grete Gerwig, ki je prejela 8 nominacij ter komično dramo Bartonova akademija (The Holdovers), priznanega režiserja Alexandra Payna. Marca sledita še filma Anatomija padca (Anatomie d'une chute), sodna drama, ki je osvojila zlato palmo v Cannesu ter Morilci cvetne lune (Killers of the Flower Moon), zgodovinska tragedija o pomoru staroselcev naroda Osage, ki je nominirana za 10 oskarjev.

Nominirani filmi se bodo potegovali za najprestižnejše filmske nagrade na 96. podelitvi oskarjev v Los Angelesu 10. marca. Zmagovalce v kategorij najboljši film pa bo na ogled v ponedeljek, 18. marca v Cineplexx kinih.

VSAK PONEDELJEK OB 20.00 V KINU CINEPLEXX

· 29. januar - Oppenheimer

· 5. februar - Nesrečna bitja

· 12. februar - Interesno območje

· 19. februar - Barbie

· 26. februar - Bartonova akademija

· 4. marec - Anatomija padca

· 11. marec - Morilci cvetne lune

· 18. marec - ZMAGOVALEC v kategoriji za najboljši film

Z MALO SREČE DO BREZPLAČNE LETNE KINE VSTOPNICE

Med 29. januarjem in 4. marcem bo v kinih Cineplexx potekla nagradna igra. Ob ogledu filmov v sklopu Oskarjevi ponedeljki obiskovalci prejmejo glasovnico, kjer napovejo svojega favorita v kategoriji najboljši film. Z malo sreče se v žrebu potegujejo za super nagrado - "BREZPLAČNO LETNO KINO VSTOPNICO". Več informacij o poteku nagradne igre lahko preberete na spletni strani Cineplexxa.

https://www.cineplexx.si/