O-STA

Zimske počitnice prinašajo veliko športnih užitkov za mlade

Celje, 21. februar 2024 - Prihodnji teden se bodo zimskih počitnic razveselili otroci in mladi v Mestni občini Celje. Tudi tokrat jim bomo ponudili številne možnosti, da jih bodo lahko preživeli aktivno in zdravo. V športno-rekreacijskih objektih Mestne občine Celje bodo lahko od ponedeljka, 26. februarja, do petka, 1. marca, izbirali med petimi različnimi športi.

Učenci, dijaki in študentje v Mestni občini Celje bodo lahko brezplačno drsali, kegljali, igrali namizni tenis in badminton ter se preizkusili v športnem plezanju. Brezplačno izvedbo športnega programa aktivnosti, ki je namenjen osnovnošolcem, dijakom in študentom, omogočajo Mestna občina Celje, Fundacija za šport in Športna zveza Celje.

V Športni zvezi Celje, ki je izvajalec programa, dodajajo, da je vstop v športne objekte na lastno odgovornost in da je število udeležencev omejeno. Vsak mora poskrbeti za svoje osebne stvari in upoštevati navodila upravljavcev objektov in organizatorjev športnih programov. Najbolj pomembno je, da je vadba varna, da ne pride do nepotrebnih športnih poškodb in da mladi v različnih aktivnostih uživajo.

Na Mestni občini Celje mlade zelo spodbujamo k športu in uporabi športne infrastrukture, saj se zavedamo, da športne dejavnosti pomembno vplivajo na telesno in duševno zdravje, dobre navade, ki jih pridobimo v otroštvu in mladosti, pa nam lahko koristijo vse življenje.

Želimo lepe in doživete počitnice!