O-STA

Neposredne prenose iz newyorške Metropolitanske opere nadaljuje Verdijeva mojstrovina MOČ USODE (La Forza del Destino)!

Metropolitanska opera: V živo v HD nadaljuje sezono prenosov v živo iz newyorškega odra v kina po vsem svetu. Ljubitelje opere bo v soboto, 9. marca v kinematografih Cineplexx Ljubljana in Maribor razveselila nova uprizoritev Verdijeve opera MOČ USODE (La Forza del Destino).

Yannick Nézet-Séguin bo dirigiral Verdijevo Moč usode, v kateri bo po nizu nedavnih uspehov v Metropolitanski operi nastopila odlična sopranistka Lise Davidsen, prvič v vlogi plemenite Leonore. Režiser Mariusz Treliński nam bo predstavil prvo uprizoritev dela Moč usode po skoraj 30 letih, dogajanje pa je postavljeno v današnji čas. Zasedbo sestavljajo tenorist Brian Jagde kot Don Alvaro, baritonist Igor Golovatenko kot Don Carlo, mezzosopranistka Ekaterina Semenčuk kot Preziosilla, basbaritonist Patrick Carfizzi kot Melitone ter basist Soloman Howard tako kot Leonorin oče kot tudi pater Gvardijan.

Slovenski gledalci si bodo prenose v živo lahko ogledali v ljubljanskem in mariborskem Cineplexxu. V soboto, 9. marca novo produkcijo Verdijeve opere Moč usode, do konca sezone pa prihajajo še tri ponovitve iz prejšnjih sezon; Gounodova opera Romeo in Julija (23. 3. 2024) ter Puccinijevi operi Lastovka (20. 4. 2024) in Madama Butterfly (11. 5. 2024).

Občinstvo si bo v preostanku sezone v prenosih V živo iz New Yorka lahko ogledalo še premierni nastop Jonathana Tetelmana v Metropolitanski operi, ki se bo predstavil kot Ruggero v operi Lastovka. Poleg tega se vračajo še zvezde MET opere: sopranistka Lise Davidsen kot Leonora v novi izvedbi opere Moč usode; sopranistka Angel Blue kot Magda v operi Lastovka, sopranistka Nadine Sierra in tenorist Benjamin Bernheim pa se bosta predstavila kot nesrečna ljubimca v operi Romeo in Julija. To bo tudi prvi nastop za Bernheima za prenos V živo iz New Yorka.

Preostanek sezone (Metropolitanska opera) v kinih Cineplexx Ljubljana in Maribor.

- MOČ USODE, prenos v živo, 9. marec 2024

- ROMEO IN JULIJA, prenos v živo, 23. marec 2024

- LASTOVKA, prenos v živo, 20. april 2024

- MADAME BUTTERFLY, prenos v živo, 11. maj 2024

WWW.CINEPLEXX.SI CINEPLEX, NAS SVET KINA. OD LETA 1967.