O-STA

Neposredne prenose iz newyorške Metropolitanske opere nadaljuje Gounodova opera ROMEO IN JULIJA

Metropolitanska opera: Gounodova priredba Shakespearove drame ROMEO IN JULIJA.
Nadine Sierra kot Julija in Benjamin Bernheim kot Romeo.
V soboto, 23. marca Gounodova opera Romeo in Julija v kinu Cineplexx Ljubljana in Maribor.

Metropolitanska opera: V živo v HD nadaljuje sezono prenosov v živo iz newyorškega odra v kina po vsem svetu. Ljubiteljem opere se bosta v soboto, 23. marca na velikem platnu v Cineplexxu Ljubljana in Maribor predstavila slavna nesrečna ljubimca v Gounodovi priredbi Shakespearove drame ROMEO IN JULIJA.

Dva pevca na vrhuncu svojih moči - sopranistka Nadine Sierra in tenorist Benjamin Bernheim - bosta upodobila slavna ljubimca v Gounodovi priredbi Shakespearove drame. Yannick Nézet-Séguin bo dirigiral eno od najbolj romantičnih oper letošnje sezone. Režiser Bartlett Sher je za to postavitev izbral baritonista Willa Livermana in tenorista Fredericka Ballentinea za vlogi rivalov Mercutia in Tybalta, mezzosopranistko Samantho Hankey kot nepoboljšljivega paža Stefana, vlogo patra Lorenza pa bo prevzel basbaritonist Alfred Walker.

Slovenski gledalci si bodo prenose v živo lahko ogledali v ljubljanskem in mariborskem Cineplexxu. Do konca sezone prihajajo še tri ponovitve iz prejšnjih sezon. V soboto, 23. marca Gounodova opera Romeo in Julija nato pa še Puccinijevi operi Lastovka (20. 4. 2024) in Madama Butterfly (11. 5. 2024). Vstopnice za vse opere prestave so že v prodaji.