O-STA

Družinske prvomajske počitnice v Medžimurju

Zeleni gozdovi vabijo na družinske izlete s kolesom (foto iStock)
Medžimurske terme so znane po kulinaričnih dobrotah iz lokalno pridelanih sestavin. (foto Terme Sveti Martin)
Na prvi maj v Medžimurju organizirajo tradicionalne vaške igre. (foto iStock)
Sproščanje v bazenih Temple of Life (foto Terme Sveti Martin)
Terme Sveti Martin ponujajo številne aktivnosti za otroke. (foto iStock)

Prvomajske počitnice so pred vrati. Prihajajoči topli dnevi so kot nalašč za športne aktivnosti na prostem in nabiranje kondicije s tekom, pohodništvom in kolesarjenjem. Privoščite si zdravo družinsko zabavo in se odpravite na aktivni oddih v Medžimurje, kjer se lahko med drugim razvajate z zdravo lokalno pridelano hrano. Za prvi maj ne zamudite posebnih doživetij - tradicionalne vaške olimpijade in preizkušanja domače jedi iz fižola.

Kolesarjenje v objemu narave

Vinogradi, sadovnjaki, gozdovi, njive, potoki in reka Mura - vse to je čudovita medžimurska narava, ki jo lahko z družino brezskrbno raziskujete na kolesih. Ta severna hrvaška pokrajina ponuja več kot 700 km kolesarskih stez, ki vas popeljejo po idiličnem Medžimurju in njegovih skritih in manj skritih kotičkih. Dobra izhodiščna točka za družinske izlete so Terme Sveti Martin, ki se med drugim ponašajo z nazivom Cyclist Welcome Hotel. Kolo in opremo za vso družino si lahko izposodite pri njih in raziskovanje se lahko začne.

Zdravo kulinarično razvajanje

Že znan ljudski pregovor pravi, da prazna vreča ne stoji pokonci. Pred, med in po rekreaciji je treba poskrbeti za zadosten vnos kalorij v obliki zdravih obrokov. V medžimurskih termah je skrb, da bi ostali lačni, odveč. Razvajali vas bodo s številnimi kulinaričnimi dobrotami iz lokalno pridelanih sestavin. Že vrsto let so namreč povezani z lokalnimi pridelovalci živil, imajo pa tudi svoj biodinamični vrt, s pomočjo katerega je pot sestavin z vrta na krožnik gostov res hitra in kratka.

Preizkušanje domačega fižola in vaška olimpijada

Za praznik dela v Medžimurju pripravljajo zanimivo dogajanje za stare in mlade. Pred Pubom Potkova bodo na 1. maj obiskovalcem razdelili porcije okusne jedi iz domačega fižola, ki ga začnejo kuhati že ob 5. uri zjutraj. Gre za tradicionalno jed, ki jo že leta pripravljajo na prvi maj, in tako promovirajo kulturno dediščino na krožniku. Glavna kuharica v Termah Sveti Martin Božica Hanc Rendarić pravi, da je treba fižol namočiti čez noč in priporoča uporabo domače slanine in klobase. Okusna jedača in pijača bosta torej zagotovljeni.

Obenem bodo priredili tudi zabavno vaško olimpijado, na katere se bodo udeleženci lahko pomerili v različnih tradicionalnih igrah, ki jih na tem prostoru prirejajo že vrsto let. Dogodek bodo popestrili z nepozabnim animacijskim programom. V restavraciji Le Batat lahko preizkusite odlične jedi iz sladkega krompirja, preverite široko ponudbo za vegetarijance in vegane ter si privoščite kozarec odličnega medžimurskega vina.

Čofotanje v bazenih Temple of Life

Bazenski kompleks Term Sveti Martin ponuja obilico aktivnosti za vse starosti, pohvali pa se lahko z zdravilno termomineralno vodo, ki vsebuje bogastva iz zemeljske globine. Polna je litija, selena in kalija, ki pomirjajo in delujejo protivnetno. Izkoristite te naravne darove in se napolnite z energijo. Med prvomajskimi prazniki si lahko privoščite tudi razvajanje celega telesa s sprostitveno, klasično ali tajsko masažo v Beauty & Wellness centru. V Termah Sveti Martin bo zagotovo vsak družinski član našel nekaj zase.

Popestrite si družinske prvomajske počitnice in se odpravite na aktivni in zabavni oddih v Terme Sveti Martin.