O-STA

Westinghouse širi dobavno verigo AP1000® s podpisom memoranduma o soglasju v Bolgariji

Dobavitelji za podporo uvedbi AP1000 v jedrski elektrarni Kozloduj in po vsem svetu

SOFIJA, Bolgarija--(BUSINESS WIRE)-- Družba Westinghouse Electric Company je danes podpisala memorandume o soglasju (MOU) s 17 pomembnimi bolgarskimi dobavitelji za podporo prihajajočih jedrskih projektov AP1000® v jedrski elektrarni Kozloduj v severni Bolgariji in drugih projektov v regiji. Ta mejnik je rezultat stalnega sodelovanja z lokalnimi dobavitelji po Westinghousovem simpoziju za dobavitelje, ki je februarja 2024 potekal z bolgarskimi podjetji.

Podpisani memorandumi o soglasju opisujejo potencial za proizvodnjo ključnih komponent, vključno z velikimi strukturnimi moduli, žerjavi, toplotnimi izmenjevalniki in tlačnimi posodami, ter zagotavljanje različnih inženirskih, transportnih, svetovalnih in gradbenih storitev. Dobavitelji so Atomenergoremont JSC; Bulmachinery Enterprises Ltd.; Bureau Veritas Bolgarija; Centralna Energoremontna Baza EAD; ELIA AD; Energoremont-Galabovo AD; Himmash JSC; Industrial Parts Ltd.; KMC JSC; Kranostrojene Engineering LTD; MTG-Dolphin PLC; PODEMKRANE AD; Tia Logistics LTD; TM INOX doo; Biomašinostrojene AD; Bularmex-IK JSCo; in Micromet AD.

"Zagotavljanje visoke lokalizacije dela na projektu AP1000 v Kozloduyu ostaja ključni cilj," je dejal Petyo Ivanov, izvršni direktor novozgrajenega podjetja Kozloduy NPP. "Proslavljamo današnjo objavo in te impresivne lokalne dobavitelje, katerih partnerstva predstavljajo še en korak k uvedbi dodatne napredne jedrske tehnologije na spletu v Bolgariji in poudarjajo gospodarski učinek, ki ga bo imel projekt za našo državo in njene ljudi. Pričakujemo, da bodo ta bolgarska podjetja postala pomemben del svetovne dobavne verige Westinghouse, natančneje za vse njihove evropske novozgrajene projekte."

"Westinghouse ima robustno mrežo dobavne verige po vsem svetu in veseli smo, da jo bomo še razširili z dodatnimi, izkušenimi in lokalnimi bolgarskimi dobavitelji za podporo uspešni dobavi dveh reaktorjev AP1000 na lokaciji Kozloduj," je dejal David Durham, predsednik Westinghousea. Energetski sistemi. "Rast naše mreže lokalnih in usposobljenih dobaviteljev ter ključni napredek, ki ga dosegamo pri pogodbi o projektiranju in načrtovanju tega projekta, so pomembni koraki, ki nam pomagajo tlakovati pot k zagotavljanju čiste energetske prihodnosti v Bolgariji za prihodnje generacije."

Westinghouse je junija 2023 prejel pogodbo o predhodnem inženiringu in projektiranju v okviru projekta Kozloduj NPP-Newbuild za svojo tehnologijo AP1000. Oktobra 2023 je Westinghouse podpisal memorandume o soglasju s petimi drugimi bolgarskimi dobavitelji za Kozloduj in druge evropske projekte, vključno s proizvodnjo sistemov za merjenje in nadzor (I&C), sistemov za spremljanje sevanja in različnih storitev.

Reaktor AP1000 je edini delujoči reaktor generacije III+ s popolnoma pasivnimi varnostnimi sistemi, modularno konstrukcijo in najmanjšim odtisom na MW na trgu. V ZDA na lokaciji Vogtle v Georgii komercialno obratuje ena enota AP1000, druga enota pa naj bi začela obratovati v drugem četrtletju leta 2024. Štirje reaktorji AP1000 na Kitajskem trenutno postavljajo rekorde v zmogljivosti in razpoložljivosti, osem dodatnih reaktorjev pa je v gradnji. Izbran je bil za programe jedrske energije na Poljskem, v Ukrajini in Bolgariji, obravnava pa se tudi na številnih drugih mestih v srednji in vzhodni Evropi, Združenem kraljestvu, Indiji in Severni Ameriki.

Podjetje Westinghouse Electric Company oblikuje prihodnost brezogljične energije z zagotavljanjem varnih, inovativnih jedrskih in drugih tehnologij in storitev čiste energije po vsem svetu. Družba Westinghouse je leta 1957 dobavila prvi komercialni tlačnovodni reaktor na svetu in tehnologija podjetja je osnova za skoraj polovico delujočih jedrskih elektrarn na svetu. Zaradi več kot 135 let inovacij je družba Westinghouse priljubljena partner za napredne tehnologije, ki pokrivajo celoten življenjski cikel jedrske energije. Za več informacij obiščite www.westinghousenuclear.com in nas spremljajte na Facebooku, LinkedInu in X.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.


Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo:

https://www.businesswire.com/news/home/53929055/en


Kontaktni podatki

media@westinghouse.com

Vir: Westinghouse Electric Company