O-STA

Neura Robotics in OMRON sta sklenila strateško zavezništvo za revolucijo v proizvodni industriji s kognitivnimi roboti

Metzingen, Nemčija--Kjoto, Japonska- Neura Robotics, svetovni pionir na področju kognitivne robotike, in Omron Robotics and Safety Technologies Inc., vodilni svetovni proizvajalec industrijske robotike in avtomatizacije, z veseljem objavljata svoje strateško partnerstvo. Namen tega partnerstva je korenito spremeniti proizvodno industrijo z uvedbo kognitivnih robotov v tovarniško avtomatizacijo, ki izkoriščajo napredne zmogljivosti umetne inteligence za izboljšanje učinkovitosti, prilagodljivosti in varnosti.

Za razliko od tradicionalnih industrijskih robotov se kognitivni roboti lahko učijo iz svojega okolja, samostojno sprejemajo odločitve in se prilagajajo dinamičnim proizvodnim scenarijem. To odpira nove možnosti uporabe, vključno z zapletenimi opravili sestavljanja, podrobnimi pregledi kakovosti in prilagodljivimi postopki ravnanja z materialom.

Olivier Welker, predsednik in izvršni direktor podjetja Omron Robotics and Safety Technologies Inc., poudarja pomen tega partnerstva in izjavlja: "Kognitivne tehnologije družbe Neura vidimo kot prepričljivo priložnost za rast industrijske robotike. Z združevanjem inovativnih rešitev podjetja Neura z globalnim dosegom in portfeljem avtomatizacije OMRON bomo strankam zagotovili nove načine za povečanje varnosti, produktivnosti in prilagodljivosti pri njihovem delovanju."

David Reger, ustanovitelj in vizionar podjetja Neura Robotics, razmišlja o partnerstvu in pravi: "Močna partnerstva in zavezništva so ključnega pomena za pospešitev rasti. Strateška povezava med OMRON in Neura Robotics je mejnik v zgodovini industrijske avtomatizacije. S tem smo pomemben korak bližje našemu cilju korenitega spreminjanja svetovnega trga robotike. Z združevanjem naših tehnologij senzorjev in umetne inteligence ter strokovnega znanja v končni platformski pristop bomo pomembno oblikovali prihodnost proizvodne industrije in postavili nove standarde."

Poleg tehnološkega napredka partnerstvo med Omron Robotics and Safety Technologies in Neura Robotics vodi skupna vizija. OMRON, predan spreminjanju življenj in prispevanju k boljši družbi, najde pomen v Neurinem poslanstvu služenja človeštvu s pomočjo revolucionarnih robotskih tehnologij. Ta uskladitev krepi temelje partnerstva, obe podjetji pa žene k skupnemu cilju oblikovanja prihodnosti proizvodne industrije.

O Omron Robotics and Safety Technologies

Omron Robotics and Safety Technologies Inc., hčerinska družba večje korporacije OMRON, je vodilna na področju rešitev robotske avtomatizacije in varnostnega zaznavanja. Omron Robotics and Safety Technologies oblikuje in izdeluje industrijske, sodelovalne in mobilne robote, ki strankam pomagajo doseči najvišjo raven varnosti, produktivnosti in učinkovitosti. Znotraj OMRON-a ima ključno vlogo, saj se osredotoča na razvoj in implementacijo naprednih robotskih rešitev za različne industrije, s čimer prispeva k splošnemu poslanstvu OMRON-a, da izboljša življenje ljudi in prispeva k boljši družbi. Omron Robotics and Safety Technologies Inc. s svojo predano osredotočenostjo na robotiko in varnost krepi portfelj družbe OMRON Corporation in utrjuje svoj položaj svetovnega vodilnega proizvajalca industrijske avtomatizacije: www.omron.com

O NEURA Robotics
Podjetje NEURA Robotics je leta 2019 ustanovil David Reger v Metzingenu v južni Nemčiji s ciljem premostiti pomembne vrzeli v inovacijah v robotiki in vzpostaviti dobo kognitivnih robotov. Tako kot proizvajalec pametnih telefonov NEURA Robotics združuje vse komponente in senzorje ter umetno inteligenco v eni napravi in partnerjem ponuja platformo za skupni razvoj aplikacij za širok nabor specializiranih področij. Posledično vztrajno rastoči NEURAverse ponuja neprimerljivo prilagodljivost in stroškovno učinkovitost pri avtomatizaciji ter pritegne številne vodilne na mednarodnem trgu. Kognitivni roboti NEURA lahko vidijo, slišijo in čutijo dotik; delujejo popolnoma samostojno in se učijo iz izkušenj. Danes je NEURA na pravi poti, da na trgu ponudi prvi večnamenski humanoidni robot: www.neura-robotics.com


Pritisnite stik

Miriam Graf
Regional Director Berlin

+49 159 0290 4502
miriam.graf@frauwenk.de