O-STA

Prijavite se v program EIT Jumpstarter in tekmujte za nagrado 10,000€

EIT Jumpstarter alumni in zmagovalci 2020 iz LUI

Imate inovativno idejo in ste pripravljeni na podjetniški skok? Program EIT Jumpstarter je lahko vaša vstopnica do uspeha. Namenjen je podpori inovatorjem pri preoblikovanju njihovih idej v trajnostne poslovne modele, program pa nudi dostop do največje mreže inovacij skupnosti Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT).

Udeleženci programa EIT Jumpstarter se lahko potegujejo za glavno nagrado do €10,000 v devetih različnih kategorijah. Prijave so odprte do 26. aprila, zato ne odlašajte s prijavo!

Glavne značilnosti programa

EIT Jumpstarter ni le denarna nagrada. Vključuje celovito podporo vrhunskih strokovnjakоv, dinamično skupnost in bogat nabor edinstvenega znanja. Od pomoči udeležencem pri gradnji trajnostnih poslovnih modelov okoli njihovih inovativnih izdelkov ali storitev do validacije teh idej, program ponuja popoln paket za začetek podjetniške poti.

Strateški cilji

Program si prizadeva trajnostno vplivati na regije Srednje-Vzhodne in Južne Evrope z spodbujanjem inovacij in podjetništva. S povezovanjem inovativnih rešitev z industrijskimi potrebami in povečanjem konkurenčnosti, EIT Jumpstarter ustvarja živahen ekosistem za inovacije. Program je skupno prizadevanje šestih skupnosti EIT: EIT Health, EIT RawMaterials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing in EIT Urban Mobility.

Celovito usposabljanje in priložnosti

Od leta 2017 je program EIT Jumpstarter podprl več kot 970 zagonskih ekip. Kot del alumni mreže, podjetniki nadaljujejo z nudenjem podpore in nasvetоv o svoji podjetniški poti. To vključuje predstavitve partnerjem, tveganim kapitalistom, regulativnim organom in morebitnim prvim kupcem ali testnim mestom.

Kdo se lahko prijavi?

Če ste del znanstvenega projektnega tima, inovator, znanstvenik, doktorski ali magistrski študent z revolucionarno idejo za izdelek ali storitev na področjih zdravstva, agro-živil, surovin, energije, urbаne mobilnosti ali proizvodnje, je EIT Jumpstarter prava priložnost za vas.

Raw Materials

V okviru programa EIT Raw Materials, LUI še posebej vabi k prijavi na EIT Jumpstarter vse inovacije s področja pridobivanja surovin, nižanja stroškov v procesih pridobivanja surovin, zmanjševanjem ogljikovih izpustov, fotovoltaike, magnetov, baterij, spodbujanja krožnega gospodarstva v industriji, nadomeščanja toksičnih surovin in surovin s slabim izkoristkom, in ostalih tematik s področja surovin. Za več informacij o priložnostih, ki jih ponuja EIT Raw Materials, kontaktirajte vodjo projekta Špelo Rozman-Dolenc.

Health

V okviru programa EIT Health, LUI vabi k prijavi na EIT Jumpstarter vse inovacije s področja medicine in zdravja. Pridružite se EIT Jumpstarterju in pridobite dostop do strokovnega mentorstva in podporne skupnosti somišljenikov inovatorjev. Prijavite se zdaj in revolucionirajte prihodnost zdravstva! Več informacij o priložnostih, ki jih nudi EIT Health, lahko pridobite pri vodji projekta Katarini Pivko.

Program in nagrada

Osem mesecev dolg program uči udeležence, kako izpopolniti svoje poslovne ideje z uporabo metodologije vitkega podjetništva, prilagojene za evropsko okolje. Naučili se boste o segmentaciji trga, pridobivanju kupcev, financah, osnovah investiranja in odgovorili na pravna vprašanja. Poleg tega je na voljo praktična podpora s kritjem potnih stroškov in nastanitve med programom.

Kaj naredi EIT Jumpstarter edinstven?

Gre za zelo selektiven in konkurenčen program, ki ne nudi le pomembnih finančnih nagrad, ampak tudi odpira vrata do evropskih trgov s povezovanjem najboljših ekip z glavnimi industrijskimi partnerji v skupnostih EIT. Več informacij in prijava: https://apply.eitjumpstarter.eu