O-STA

Letos 15 ekip na že desetem tekmovanju Prav(n)a rešitev

Predstavniki O.P. Jadek in Pensa, ekipi The enforcers (Sara Gregori, Aleksander Krebs in Lana Jeglič) in Prepravniki (Luka Držić, Sven Pungartnik Rauter in Lenart Prevec) in predstavniki Ženevskega kluba (Mark Bauer, Mia Bevk in Tanja Ralič). Foto: Robert Babić
Predstavniki O.P. Šelih in partnerji ter ekipa Tres mentes (Maja Mauser, Barbara Dietner in Eva Janežić). Foto: Robert Babić
Člani Ženevskega kluba. Foto: Robert Babić

Sredi aprila je potekalo jubilejno X. tekmovanje Prav(n)a rešitev, ki ga je organizira Ženevski klub. Letos je na tekmovanju sodelovalo 15 ekip, z dveh slovenskih pravnih fakultet, vsaka ekipa pa je imela tri člane.

Tekmovanje je že tradicionalno potekalo v dveh delih, in sicer je med 5. in 6. aprilom potekal prvi del tekmovanja, kjer so tekmovalci elektronsko izpolnjevali testne pole, ki so jih predhodno pripravile, nato pa tudi pregledale in odgovore točkovale sodelujoče odvetniške pisarne. Tekmovalci so imeli za reševanje pol na voljo 34 ur.

V finalni del tekmovanje se je uvrstilo 10 najboljših ekip. Ta se je začel z dodelitvijo po dveh ekip v eno odvetniško pisarno, kar je določil žreb. Tekmovalci so imeli na voljo 18 ur za pripravo memoranduma primera, ki jim ga je oblikovala izbrana odvetniška pisarna, naslednjega dne pa so potekali še ustni zagovori na njenem sedežu.

Razglasitev zmagovalnih ekip, ki jim je za nagrado omogočena enomesečna plačana praksa v odvetniški pisarni, je potekala v kavarni Slamič v Ljubljani, druženje pa se je raztegnilo pozno v noč.

Letos so pri izvedbi Prav(n)e rešitve sodelovale odvetniške pisarne Šelih in partnerji, Senica in partnerji, Jadek in Pensa, Kavčič, Bračun in partnerji ter Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji.

Vsem odvetniškim pisarnam se za odlično sodelovanje in prijaznost iskreno zahvaljujemo, vsem zmagovalcem pa iskreno čestitamo.