O-STA

Sisvel-Sandisk: "Zaplemba Sandiskovih predvajalnikov MP3 na sejmu IFA 2006, ki jo je naročil državni tožilec, je potrjena."

"Obstajajo zadostni razlogi za sum o namernem kršenju patenta," je odločil kazenski senat okrožnega sodišča v Berlinu

TURIN, Italija - (BUSINESS WIRE) - 14. december 2006 - Kazenski senat okrožnega sodišča (Landesgericht) v Berlinu v Nemčiji je pred kratkim odločil, da je zaplemba vseh predvajalnikov MP3, ki so se tržili kot del SanDiskove linije izdelkov "Sansa", in z njimi povezanega oglasnega gradiva, ki je bilo razstavljeno na SanDiskovi stojnici na sejmu IFA 2006, naročilo pa jo je berlinsko državno tožilstvo, zakonita.

Berlinsko sodišče je v svoji odločbi napisalo, da je "mnenja, da so obstajali zadostni razlogi za sum o namernem kršenju patenta". Ker so bile izpolnjene tudi vse druge pravne zahteve, je berlinsko sodišče potrdilo, da je bila zaplemba SanDiskovih predvajalnikov MP3 in oglasnega materiala zakonita. "Odločbe sodišča smo bili zelo veseli," je povedal ing. Paolo D'Amato, izvršni direktor podjetja Sisvel Spa. "SanDiska takšna odločitev ne bi smela presenetiti. Vsi predvajalniki MP3, ki jih prodajajo najpomembnejše družbe za potrošniško elektroniko na svetu, imajo licence za patente Audio MPEG in licenco Sisvel, vključno z uveljavljenim Applovim izdelkom iPod, novim Microsoftovim izdelkom Zune, nagrajenim izdelkom Zen of Creative, in vsemi Motorolinimi, Nokiinimi, Sony Ericssonovimi celičnimi telefoni, ki podpirajo MP3, predvajalniki MP3, ki jih prodaja SanDisk, pa je nimajo".

Na osnovi naloga za preiskavo, ki ga je 31. avgusta 2006 izdalo sodišče Amtsgericht Tiergarten v Berlinu, je državni tožilec skupaj s carinsko preiskovalno agencijo 1. septembra 2006 izvedel preiskavo SanDiskove stojnice na sejmu IFA. Tam je berlinski državni tožilec zaplenil vse SanDiskove predvajalnike MP3 iz skupno devetih različnih linij izdelkov "Sansa", pa tudi vso oglasno gradivo, povezano z njimi. S tem ko je okrožno sodišče odločilo, da je zaplemba bila zakonita, je razveljavilo prejšnjo odločitev sodišča Amtsgericht Tiergarten, ki je presodilo, da je, ne glede na začetni sum o kršenju patenta, zaplemba bila nesorazmerna.

Sisvel je proti SanDisku vložil zahtevek zaradi kršenja patenta. Tožbe je vložil na Nizozemskem, v Nemčiji in v Združenem kraljestvu, ker naj bi SanDiskovi predvajalniki MP3 kršili patente Sisvelove licence, zahteva pa sodno prepoved in odškodnino. Tožbo proti SanDisku pa je vložila tudi Sisvelova podružnica v ZDA (v vzhodnem okrožju Virginije), Audio MPEG, ki prav tako trdi, da SanDiskovi predvajalniki MP3 kršijo njihove zaščitene pravice.

Sisvel Spa

Public Relation Officer

Alberto Leproni,

+39-0119904114

Mob: +39-3397708540

alberto.leproni@sisvel.it