O-STA

Za uravnotežen življenjski slog: pametna ura Huawei Watch Fit 3

Ravnovesje in zdrav način življenja sta značilnosti sodobnega življenja, ki sta še posebej izraziti med mlajšimi. Ti si ne prizadevajo le za vzdrževanje telesne pripravljenosti, temveč za znanstveno utemeljen pristop k zdravju, združen z željo po slogu in individualnem izražanju.

Podjetje Huawei je nedavno predstavila pametno uro Huawei Watch Fit 3, ki se po zaslugi nove kvadratne oblike, izbranih materialov in interaktivne zasnove, zlije z modnim slogom in poskrbi za brezskrbno beleženje športa in spremljanje zdravja. Kot takšna je zato popolna za vse, ki si prizadevate za uravnotežen in zdrav življenjski slog.

Izboljšano beleženje telesne dejavnosti

Značilnost uravnoteženega in aktivnega življenjskega sloga je doslednost. Da bi bili motivirani, je pametna ura Huawei Watch Fit 3 opremljena z izboljšanimi funkcijami sledenja zdravju, med drugim nadgrajenimi obroči aktivnosti.

Ker zdravo življenje zahteva visoko raven zavedanja o pomenu gibanja, pa naj gre za doseganje minimalnega števila porabljenih kalorij ali doseganje ciljev za izboljšanje telesne pripravljenosti, obroči po zaslugi nadgrajenega algoritma zagotavljajo celovito in natančno razumevanje dnevnih dejavnosti. Obenem vas z novimi izzivi in podeljevanjem nagrad ob doseženih ciljih potiskajo do krajnih meja sposobnosti in spodbujajo, da presežete območje udobja. Ravno tako je nadgrajeno spodbujanje h gibanju, na podlagi pametnih priporočil (Smart Suggestion). Kadar dnevni cilji ne bodo doseženi, bo ura predlagala trajanje in vrsto vadbe usklajeno z navadami in vremenskimi razmerami, saj vas bo poznala bolje kot katerikoli osebni trener.

Aplikacija Ostani v kondiciji, ki smo jo prvič srečali na urah družine Huawei Watch GT 4, je pridobila sposobnost prehranske analize. Funkcija uvaja pomočnika na zapestju, ki bo preko posodobljene zbirke prehranskih kalorij bdel nad vašimi prehranjevalnimi navadami in uravnaval telesno težo na podlagi znanstvenih načel. Podpira iskanje v uradnih jezikih posameznih držav in omogoča natančno beleženje prehranskih podatkov živil, vključno s kalorijami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, minerali, vitamini in drugimi informacijami. Z uporabo natančne metode izračuna, razvitega v podjetju Huawei, ura upošteva vnos kalorij na podlagi vnosa zaužite hrane v aplikacijo Zdravje (Huawei Health).

S štetjem kalorij, spremljanjem kaloričnega primanjkljaja in načrti za nadzor telesne teže Huawei Watch Fit 3 pomaga doseči zastavljene zdravstvene cilje. Vse to je združeno z nadgrajenim uporabniškim vmesnikom, ki prinaša živahno in inovativno zasnovo, prilagojeno dinamičnemu uporabniku.

S stilističnim pridihom, primernim za raznolike dejavnosti, Huawei Watch Fit 3 podpira aktivni življenjski slog. Izboljšane so funkcije beleženja športov ter 100 športnim načinom dodani novi, med katerimi sta tudi sledenje padela (op. hibrida med tenisom in skvošem) in športnega igranja videoiger (e-šport). Tekači se boste razveselili novega načina "Track Run", ki med tekom z vgrajenim enopasovnim pet-sistemskim čipom za satelitsko določanje položaja natančno beleži pot. Svoje najljubše tekaške poti lahko delite in od prijateljev prejmete njihove.

Da bo vadba prijetnejša, je ura opremljena z zvočnimi in animiranimi napotki za na tek na stezi, tek na prostem, tek v zaprtih prostorih in za še nekatere druge športe. Animacije za ogrevanje in raztezanje so prav tako opremljene z zvočnimi navodili, tako da je vadba resnično prijetna.

Na novo opredeljeno upravljanje zdravja

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 na področju upravljanja zdravja uvaja številne nove funkcije, ki zagotavljajo vsestransko oskrbo in se ujemajo s sodobnim življenjskim slogom.

Z na znanstvenih načelih utemeljeno tehnologijo Huawei TruSleep 4.0 vsak dan postreže z analizo, ki vam na enem mestu ponudi popolnejši vpogled v dogajanje prejšnje noči in postreže s priporočili za izboljšanje spanca. Eden od pogostejših dejavnikov slabega spanja so tudi prekinitve dihanja med spanjem. Da bi ura pomagala dovolj zgodaj zaznati morebitna zdravstvena tveganja, bo poskrbela posebej za ta namen oblikovana funkcija. Nadgrajena tehnologija spremljanja spanja je sicer prvič vgrajena tudi športno zapestnico Huawei Band 9.

Kar zadeva vitalne telesne znake, v ospredje stopi tehnologija spremljanja srčnega utripa Huawei TruSeen 5.5+, ki jo najdete tudi v vrhunski pametni uri Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Po zaslugi algoritma sposobnega učenja je merjenje srčnega utripa natančno celo v razmerah, ko optično tipalo sprejema šibak signal. Uporabnicam je na voljo izboljšano upravljanje reproduktivnega zdravja z razširjenim koledarjem, ki po novem poleg trenutnih prikaže še predhodne in pričakovane datume menstrualnega cikla. Novost je še funkcija zapisovanja simptomov (Symptom Recording), po zaslugi katere je beleženje podatkov o menstruaciji preprostejše, skrb za zdravje žensk pa bolj premišljena.

Pomemben kamenček v mozaiku življenjskega sloga

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 je nepogrešljiva vsakdanja spremljevalka, ki se brez težav vključi v vaš življenjski slog z do 10-dnevno življenjsko dobo baterije in hitrim polnjenjem, ki omogoča celodnevno delovanje po samo 10 minutah. Opremljena je tudi s funkcijo Bluetooth za klice in predvajanjem glasbe brez povezave, pri čemer ura ni le orodje za upravljanje zdravja, temveč tudi vrata za brezhibno povezljivost in zabavo.

Pametno uro Huawei Watch Fit 3 je mogoče povezati z vsemi napravami z operacijskim sistemom Android ali iOS. Do izraza pa pride v povezavi z izrednim pametnim telefonom Huawei Pura 70 Pro, saj si obe napravi delita Huaweievo vizijo združevanja mode in tehnologije (Fashion Forward).

HUAWEI!