O-STA

Dom upokojencev Center Ljubljana -Tabor oaza topline in druženja

Ljubljana, 20.6. 2024 - V objemu zelenega parka Tabor v Ljubljani stoji Dom upokojencev Center - Tabor, kjer že vrsto let ustvarjajo prijeten in aktiven dom za starejše občane. V duhu praznovanja dneva doma so se stanovalci, zaposleni in obiskovalci zbrali v objemu zelenega parka kjer so jih pričakale jedi z žara, slastni domači kolački, sladoled, vesela živa glasba ansambla DELTA in iskrice v očeh.

Direktorica Doma upokojencev Center, gospa Zlata Marin, je s toplino v glasu nagovorila zbrane in poudarila pomen druženja, medsebojne podpore in ustvarjanja lepih spominov. "V Domu Tabor se trudimo, da bi se naši stanovalci počutili kot doma," je dejala gospa Marin. "Zanje organiziramo raznovrstne aktivnosti, od ustvarjalnih delavnic in telovadbe do kulturnih dogodkov in izletov. Pomembno je, da so aktivni, da se družijo in da se počutijo cenjene. "Posebno pozornost pa so namenili trem sodelavkam, ki so že 40 let zaposlene v Dom upokojencev Center Ljubljana.

Dan doma je bil poln smeha, petja in plesa. Stanovalci so se zavrteli v krogu ob zvokih harmonike, prepevali so znane slovenske pesmi in se družili s svojimi najdražjimi. To je bil pravi praznik veselja in brezskrbnosti, ki je pregnal vse skrbi in prinesel na obraze vseh prisotnih iskrice sreče.

Vendar pa se tudi Dom Tabor sooča s svojimi izzivi. Kot pravi gospa Marin, je največja težava pomanjkanje zaposlenih. "Vseskozi si prizadevamo za zaposlovanje novih sodelavcev, vendar je to težko delo, ki zahteva veliko potrpljenja, srčnosti in predanosti," pojasnjuje direktorica. Poleg tega se soočajo tudi s staranjem prebivalstva in z vedno večjim številom stanovalcev, ki potrebujejo nego in pomoč.

Kljub izzivom se v Domu Tabor z veliko energije in optimizma posvečajo svojemu poslanstvu. Zavedajo se, da je starost čas, ki ga je potrebno spoštovati in ceniti, ter se trudijo, da bi vsakemu stanovalcu zagotovili čim bolj kakovostno in dostojanstveno življenje.

Dom upokojencev Center Ljubljana - Tabor je več kot le dom za starejše. Je oaza topline, srčnosti in druženja, kjer se vsak dan prepletajo zgodbe življenja, se ustvarjajo nova prijateljstva in se tkejo spomini, ki ostanejo v srcu do konca dni.