O-STA

Nadzorni odbor zahteval razrešitev predsednice društva Trepetlika

Ljubljana, 22.6.2024 - Nadzorni odbor društva Trepetlika iz Ljubljane je sklical izredni občni zbor na katerem je zahteval, da se zaradi nezakonitega vodenja in poslovanja društva Trepetlika predsednico Cvetka Pavlin Likar takoj razreši s te funkcije.

Po burni razpravi so sprejeli sklep da bo sedanja predsednica društva Trepetlika do konca oktobra z dvema prokuristoma (Nelida Nemec in Vinko Kurent), ki so jih potrdili na izrednem občnem zboru še vodila društvo.

Na tak način naj bi bilo omogočeno normalno delovanje društva. Pripravili pa bi tudi vse potrebno za nove volitve predsednika-ce in organov društva s tem da je sedanja predsednica Cvetka Pavlin Likar obljubila da, na volitvah ne bo več kandidirala.

Izrednega občnega zbora društva Trepetlika se je udeležil tudi Franci Gerbec, podpredsednik ZOPS - Zveza organizacij bolnikov Slovenije.

Pred zasedanjem Izrednega občnega zbora Društva Trepetlika je bilo zanimivo predavanje prof. dr. Zvezdana Pirtoška z naslovom Parkinsonova bolezen-kaj bo jutri?

Društvo Trepetlika je društvo bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami, ustanovljeno leta 1990 in trenutno združuje preko 950 članov.