O-STA

Družbi DTS(R) in Coding Technologies sta na sejmu zabavne elektronike CES predstavili večkanalski zvok MPEG-4 za HDTV

Družbi sta predstavili novo tehnologijo vmesnika set-top box, ki bo v povezavi z opremo za domači kino v domove uporabnikov prinesel najkakovostnejši prostorski zvok aacPlus za HDTV

Poslovni uredniki/tehnološki uredniki

Mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2007

LAS VEGAS - (BUSINESS WIRE) - 08. 01. 2007 - Družbi DTS, Inc. (NASDAQ: DTSI) in Coding Technologies sta danes najavili predstavitev tehnologije vmesnika set-top box, ki bo v povezavi z obstoječimi sistemi za domači kino uporabnikom zagotovila najnovejši večkanalski zvok aacPlus MPEG-4 za HDTV. Predstavitev v živo bo potekala na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu, in sicer od 8. do 12. januarja 2007. Predstavitev bosta podjetji izvajali na stojnici številka #1 21544, v južni hali kongresnega centra v Las Vegasu.

Učinkovit kodek aacPlus za visoko kakovost zvoka bo uporabnikom omogočil sprejem več programov HDTV z izjemno kakovostnim prostorskim zvokom, postajam pa zagotavljanje več filmov, športa, dokumentarnih oddaj in dram na kanalih 5.1 kot kdaj koli prej. Ponujali bodo lahko programe s prostorskim zvočnim zapisom v več jezikih, podobno kot zdaj to omogočajo DVD-ji. Zdaj je to mogoče s takojšnim dostopom do celotne zbirke sistemov za domači kino, ki podpirajo DTS.

Do zdaj je bila največja ovira za postaje, ki so oddajale najnovejše, najnaprednejše in izjemno učinkovite večkanalske zvočne kodeke za oddaje HDTV, ki so temeljile na tehnologiji MPEG-4, ta, da uporabniki doma niso imeli na voljo ustreznih sredstev za dekodiranje prostorskega zvoka. V sodelovanju z evropsko družbo Coding Technologies je družba DTS omogočila "transkodiranje" naprednega zvočnega kodeka aacPlus MPEG-4 v DTS Digital Surround v vmesniku set-top box. Tako je kodek zdaj mogoče dekodirati s skoraj vsemi sprejemniki A/V, če jih z enostavno povezavo SPDIF povežemo z vmesnikom set-top box.

Kodek aacPlus uporablja vrsto naprednih tehnik odprtega standarda, ki jih je razvila družba Coding Technologies. S tem ustvarja izjemno širokopasovno učinkovitost in postajam zmanjšuje stroške prenosa, saj jim omogoča prenos prostorskega zvoka za več programov.

Družba Euro1080, ki poskusno ponuja storitev HDTV, je objavila, da bo prostorski zvok aacPlus uporabila pri svojem prehodu s standarda MPEG-2 na standard MPEG-4. Uvedbo te tehnologije pa načrtujejo tudi številne druge velike evropske postaje.

"Televizijska hiša Euro1080 je vodilni tehnični inovator pri uvajanju HD storitev v Evropi. Vedno smo bili korak pred drugimi v industriji in zdaj bomo kot prvi na svetu začeli oddajati z uporabo standarda MPEG-4," je dejal Jacques Schepers, tehnični direktor družbe Euro1080. "Tehnologijo stiskanja MPEG-4 uvajamo na vseh naših kanalih in v letu 2007 nameravamo v naš načrt storitev vključiti prednosti, ki jih prinaša rešitev DTS/aacPlus."

V kratkem namerava kar nekaj različnih proizvajalcem na tržišču ponuditi vmesnike set-top box, ki bodo vsebovali sistem transkodiranja aacPlus/DTS. Proizvajalci IC že nekaj mesecev proizvajajo potrebne čipe.

O družbi Euro1080

Družba Euro1080, ki je začela oddajati 1. januarja 2004, v Evropi igra pionirsko vlogo na področju tehnologije HDTV. Precej časa je bila HD1 družbe Euro1080 prva in edina televizijska postaja v Evropi, ki je oddajala HD.

Leta 2005 je belgijska družba, ki se ukvarja z mediji z visoko ločljivostjo, ustanovila še dve dodatni postaji HDTV: HD2 in HD5. HD2 ("namenski" kanal) ne le prenaša ekskluzivne koncerte ter športne in druge posebne dogodke v kinematografe, gledališča in gospodinjstva, ampak je zelo primeren tudi za B2B prek satelita. HD5 je kanal s predstavitvami in navodili. HD2 in HD5 si delita isto frekvenco, zato je lahko aktiven samo eden od njiju naenkrat. V letu 2006 je družba Euro1080 ustanovila še EXQI, kulturne kanale HD. www.euro1080.tv

O družbi Coding Technologies

Družba Coding Technologies zagotavlja najboljše stiskanje zvoka za mobilno telefonijo, oddaje in internet. Njihov SBR(TM) (Spectral Band Replication) je obojesmerno združljiv način za izboljšanje učinkovitosti katerega koli zvočnega kodeka; kodek "PRO" lahko spremeni v mp3PRO in "Plus" v aacPlus. Parametrični stereo družb Coding Technologies in Philips lahko bistveno poveča učinkovitost zvočnih kodekov stereo signalov z nizkimi bitnimi hitrostmi. Izdelki družbe Coding Technologies so temeljna podpora za odprte standarde, kot so 3GPP, 3GPP2, MPEG, DVB, Digital Radio Mondiale, HD Radio in the DVD Forum.

Coding Technologies je družba v zasebni lasti, ki ima pisarne na Švedskem, v Nemčiji, na Kitajskem in v ZDA. Ustanovljena je bila leta 1997 v Stockholmu, kasneje pa se je združila z uglednim nemškim inštitutom Fraunhofer, ki je izumitelj tehnologije MP3. Med strankami družbe Coding Technologies najdemo podjetja: America Online, EMP, iBiquity Digital, KDDI, O2, Nokia, Orange, RealNetworks, SK Telecom, Sprint, T-Mobile, Thomson, Texas Instruments, Vodafone in XM Satellite Radio. Več informacij lahko najdete na spletnem mestu www.codingtechnologies.com ali www.bothworlds.biz.

O družbi DTS

DTS, Inc. (NASDAQ: DTSI) je družba, ki se ukvarja z digitalno tehnologijo, posveča pa se predvsem zagotavljanju prvovrstne zabavne elektronike. Dekoderji DTS se pojavljajo v praktično vseh procesorjih prostorskega kanala 5.1 pomembnejših proizvajalcev, po vsem svetu pa je na voljo na stotine milijonov izdelkov zabavne elektronike z licencami DTS. Tehnologija družbe DTS, ki je pionir na področju večkanalskega zvoka, se pojavlja v izdelkih za domači kino, v avto-radijih, v računalnikih in igralnih konzolah, pa tudi kot programska oprema za DVD-Video, Surround Music in DVD-ROM. Zvočni izdelki DTS so uporabljeni v več kot 27000-ih filmih po svetu. Poleg tega družba DTS zagotavlja tudi tehnologijo in storitve za obdelavo slik za filmsko industrijo; DTS Digital Images, bivša Lowry Digital Images, je podružnica, ki je v 100-odstotni lasti družbe DTS in je vodilna v industriji na področju obnove in izboljšave slike. Družba DTS, ki je bila ustanovljena leta 1993, ima sedež v kraju Agoura Hills v Kaliforniji, pisarne pa v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Kanadi, Hong Kongu ter na Japonskem in Kitajskem. Dodatne informacije najdete na spletnem mestu www.dts.com.

To obvestilo za javnost vsebuje napovedi za prihodnost (v okviru pomena, ki ga določa ameriški Zakon o reformi pravdnih sporov v zvezi z vrednostnimi papirji iz leta 1995), ki vključujejo tveganja, negotovosti, domneve in druge dejavnike, ki bi lahko, če se ne bi uresničili ali bi se izkazali za napačne, povzročili, da bi se rezultati družbe DTS materialno razlikovali od preteklih rezultatov ali od tistih, ki so izraženi ali nakazani v takšnih napovedih za prihodnost. Vse izjave, ki se ne navezujejo na preteklost, je treba razumeti kot napovedi za prihodnost, vključno z izjavami, ki vsebujejo izraze: "načrtujejo", "pričakujejo", "meni", "strategija", "priložnost", "predvideva" in druge podobne izraze. Te izjave lahko vključujejo tudi načrte, strategije in cilje vodstva za prihodnje operacije; vse izjave povezane s predlaganimi novimi izdelki, storitvami ali razvojem; vse izjave povezane z gospodarskimi pogoji, finančno učinkovitostjo ali učinkovitostjo delovanja v prihodnosti; izjave povezane s prepričanji in vse izjave, ki vključujejo predvidevanja glede kakršnega koli dogajanja. Mogoča tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročili, da bi se dejanski rezultati in razvoj materialno razlikovali od pričakovanih, vključujejo (brez omejitve na našteto): hitro spreminjanje in konkurenčno naravo digitalnega zvoka ter tržišč zabavne elektronike in zabave; vključitev družbe v vladne in industrijske standarde ali njena izključitev iz njih; odziv uporabnikov na tehnologijo, izdelke, storitve in cene družbe; tveganja, povezana lastništvom in uveljavljanjem intelektualne lastnine; nadaljnja razpoložljivost zabavne vsebine z zvočnim zapisom DTS; spremembe na domačem in tujih tržiščih ter politične razmere; tveganja, povezana s prevzemi in druga tveganja in negotovosti, ki so podrobneje opisani dokumentih, ki so na voljo na spletnem mestu www.sec.gov. Družba DTS se ne obvezuje, da bo v primeru poznejših dogodkov ali okoliščin, ki bi se pojavile po tem, ko so bila napovedi za prihodnost podane, katero koli od teh napovedi posodobila.

KONTAKT:

DTS, Inc.

Kristin Thomson, Director, Public Relations

818-706-3525

Kristin.thomson@dts.com

ali

KGa marketing & media za DTS

+44 (0) 20 7607 6386

dts@kgamarketing.co.uk

ali

Coding Technologies GmbH

Gerald Moser, Manager marketing Communications

+49 (0) 911 9 28 91 14

press@codingtechnologies.com