O-STA

Devet razlogov, zakaj je Roomba najboljši robotski sesalnik

Kdor ga ima, se bo strinjal z njimi. Drugim pa priporočamo, da se odločite zanj in se sami prepričate, da drži vse, kar smo zapisali.

Robotski sesalniki sodijo med redke gospodinjske pomočnike, brez katerih preprosto ne gre. Zakaj bi sesali "po starem", s cevjo v eni in vakuumskim sesalcem v drugi roki, če to ni potrebno. Nečesa, ker je bilo nekdaj samoumevno, na primer vožnje z vozovi ali jahanja konj, se ni treba držati kot pijanec plota. Razen če hočete. Enako je s sesanjem. Po želji, vendar ne pozabite. Robot, ki bo čistil vsak dan, bo bolje opravil delo, kot bi ga opravili sami. Redko kdo ima čas (ali voljo), da bi bil enako vesten!

Večina robotskih sesalnikov bo vsaj zadovoljivo opravil nalogo. A niso vsi enaki. Še o marsičem drugega morate razmišljati, ko tehtate med pestro ponudbo modelov na slovenskem trgu. Ne samo o ceni. Za vas smo zato zbrali devet razlogov, zaradi katerih smo prepričani, da je Roomba z naskokom najboljša izbira.

#1 Trajnostna naravnanost

Najmanj lepo je razmišljati o blagostanju okolje in dolgoživosti naprave. Najslabše bi bilo, da sesalnik menjamo na dve ali tri leta, kajti to pomeni, da bi ga skoraj zagotovo zavrgli. Vemo pa, kje bi potem končal. Praksa kaže, da so roboti Roomba z naskokom najbolj robustni in vzdržljivi. Ob pravilnem vzdrževanju delajo tako dolgo, da se boste nanj navezali in mu že zaradi tega ne boste hoteli odpovedati!

#2 Rezervni deli so vedno na dosegu roke

Filtre, stransko metlico, krtače in po več letih učinkovitega dela morda še baterijo, je treba občasno zamenjati. Ne gre drugače, ko se našteti deli fizično okvarjeni. Do okvare pogosto pride, ko najmanj pričakujete in takrat je najmanj nadležno, da čakate na del več tednov, medtem pa robot sameva v kotu. A ni bolje po to iti v lokalne trgovine.

#3 Servis ravno tako

Ko ima hudič mlade, jih ima več. Zgodi se najboljšim in zaradi tega se ni treba razburjati. Karkoli bo narobe s sesalnikom Roomba, ga boste zlahka odnesli ali poslali na servis, kjer ga bodo popravili. Največ okvar je manjših, zato bo popravilo občutno cenejše od nakupa novega robota.

#4 Ker učinkovito sesa

Večina modelov robotskih sesalnikov Roomba ima dve krtači. Vrtita se v nasprotni smeri, tako da s tal pobereta vse delčke smeti. Celo tiste največje in najtežje, česar ne moremo trditi za sesalnike z eno samo krtačo. A to ni njuna edina prednost. Preprostejši sta za čiščenjem in imata površino iz gume z inovativnim vzorcem, ki še dodatno izboljša učinkovitost sesanja.

#5 Ker najde vse površine

Modeli, ki so opremljeni s kamero, vidijo oviro, a se je bodo vseeno dotaknili, kajti tipalo dotika je v algoritmu premikanja ravno tako pomembno kot vid. Prednost tega je, da se Roomba stisne skozi prehode, ki so le kakšen milimeter širše od premera ohišja, za zavese in pod posteljo, pokrito z do tal segajočim pregrinjalom.

#6 Ker je stroškovno najboljša izbira

Pogosto slišimo, da so dragi. Res je, dražji so od nekaterih modelov kitajskih proizvajalcev, a le od tistih, ki nudijo manj. Enako zmogljivi so podobno dragi. To vas ne bi smelo motiti. Ker roboti podjetja iRobot delajo dlje, je strošek na leto (ceno delite z leti uporabe) nižje od stroška tekmecev.

#7 Edina kombinirana naprava, ki dejansko umakne krpo

Roomba Combo j7 je edini robotski sesalnik na trgu z inovativnim mehanizmom, ki krpo za brisanje tal med neuporabo dvigne na hrbet. Daleč od tal, kar pomeni, da jih v nobenem primeru po nepotrebnem ne bo navlažil.

#8 Ker je aplikacija nadvse preprosta

Podjetje iRobot se je zavezalo, da bo aplikacija preprosta in razumljiva. V njej ne boste našli nobenih nepotrebnih funkcij. Samo uporabne ter napotke in priporočila , ki vam bodo pomagali uporabljati in vzdrževati svojega priljubljenega robota.

#9 Ker se uči in predlaga

Nekateri modeli robotov Roomba so opremljeni s funkcijo DirtDetective. Odlična zadeva, ki na podlagi preteklih čiščenj določi, kjer bo robot čistil najprej. Tam, kjer je večkrat zaznal, da so tla bolj umazana kot drugje. Sicer pa je najboljša od vsega sposobnost modelov s kamero spredaj, da zaznajo in prepoznajo predmete na tleh.

Zadnjega razloga ne znamo opisati na dolgo in na široko, ker en stavek pove vse. Ker vas robotski sesalnik Roomba nikdar ne bo pustil na cedilu!