O-STA

International Medis Awards se širi na Češko in Slovaško

Bodočnost, bronasta plastika priznanega kiparja Jakova Brdarja, ki jo prejmejo zmagovalci International Medis Awards
Zmagovalci 9. International Medis Awards
Tone Strnad, ustanovitelj International Medis Awards in družbe Medis

Med novostmi tudi področje dermatologije

Odprl se je že enajsti razpis za natečaj International Medis Awards for Medical Research. Med novostmi sta širitev natečaja na Češko in Slovaško ter novo strokovno področje dermatologije. Mednarodna strokovna komisija bo nagradila izstopajoče znanstvenoraziskovalne dosežke v medicini in farmaciji že iz 11 držav srednje in jugovzhodne Evrope. Prijavijo se lahko raziskovalci iz devetih področij, ki so objavili svoje znanstvene članke v uglednih mednarodnih revijah. Prijave so odprte do 31. oktobra 2024 na www.medis-awards.com.

"S širitvijo teritorija natečaja ponujamo priložnost zdravnikom in farmacevtom iz Češke in Slovaške, da se pridružijo regionalni znanstveni skupnosti, ki jo že več kot desetletje gradimo z natečajem International Medis Awards. Hkrati je to tudi priložnost za vse raziskovalce iz doslej vključenih držav, da pridobijo še boljši vpogled v raziskovalno dogajanje v Srednji Evropi in svoje dosežke predstavijo še širši mednarodni javnosti," je ob širitvi natečaja povedal Tone Strnad, ustanovitelj International Medis Awards in družbe Medis.

Pogoji prijave

Med novostmi je še novo področje dermatologije, ki nadomešča gastroenterologijo. K sodelovanju so torej vabljeni zdravniki in farmacevti s področij dermatologije, farmacije, ginekologije, intenzivne medicine in anesteziologije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulmologije in alergologije ter revmatologije.

Sodelujejo lahko raziskovalci že iz 11 držav: Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovaške, Slovenije in Srbije.

Njihova znanstvenoraziskovalna dela morajo biti objavljena v mednarodni znanstveni publikaciji s faktorjem vpliva (Impact Factor), višjim od 1,500, in sicer med 1. oktobrom 2023 in 31. oktobrom 2024. Prijavo lahko oddajo do 31. oktobra 2024 v angleškem jeziku prek spletnega obrazca na www.medis-awards.com. Slavnostna podelitev nagrad bo marca 2025.

Cilj je povečanje zavedanja o vrhunskih raziskovalnih dosežkih v regiji

Nagrade so priznanje prodornim zdravnikom in farmacevtom, ki poleg rednega dela z bolniki tudi raziskujejo. Cilj nagrad je te zdravnike in farmacevte izpostaviti v javnosti z namenom, da se razširi poznavanje njihovega dela in spodbudi njih in druge k nadaljnjemu raziskovalnemu delu. S svojim delom namreč prispevajo pomembne inovacije v medicini in farmaciji in s tem učinkovitejšemu obvladovanju bolezni.

O International Medis Awards for Medical Research

International Medis Awards for Medical Research je mednarodna nagrada, ki jo vsako leto podeljuje neodvisna mednarodna strokovna komisija za izstopajoče raziskovalne dosežke v 11 državah srednje in jugovzhodne Evrope na devetih medicinskih področjih.

Nagrada je bila ustanovljena leta 2014 na pobudo slovenske družbe Medis, d.o.o., ki je še danes glavni pokrovitelj.

Več na: www.medis-awards.com