O-STA

Raziskave katerih zdravnikov in farmacevtov v regiji najbolj izstopajo?

Prijave na 11. International Medis Awards for Medical Research odprte do 31. oktobra

Zdravniki in farmacevti, ki ob svoji redni klinični praksi opravljajo tudi raziskovalno delo, se lahko enajstič potegujejo za ugledne mednarodne nagrade International Medis Awards for Medical Research. Letos se natečaj širi na Češko in Slovaško - sodelujejo lahko raziskovalci že iz enajstih držav srednje in vzhodne Evrope. Izstopajoče dosežke na devetih področjih nagrajuje neodvisna mednarodna komisija uglednih profesorjev. Prijave so na www.medis-awards.com odprte do 31. oktobra 2024.

Cilj nagrad je povečati prepoznavnost raziskovalnega dela zdravnikov in farmacevtov v regiji in spodbuditi njih in druge k nadaljnjemu raziskovalnemu delu. S svojim delom namreč prispevajo pomembne inovacije v medicini in farmaciji in s tem omogočajo učinkovitejše obvladovanje bolezni.

Mednarodna strokovna komisija z novimi člani

Prijavljena dela ocenjuje desetčlanska mednarodna strokovna komisija uglednih profesorjev. Da bi zagotovili objektivnost, imajo člani komisije triletni mandat in v letošnjem letu so bili imenovani novi člani. Iz Slovenije prihajata prof. dr. Sonja Praprotnik, dr. med., za področje revmatologije in prof. dr. Tomaž Lunder, dr. med., za področje dermatologije. Predsednik komisije prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., ima štiriletni mandat.

Razširitev natečaja na 11 držav in novo področje - dermatologija

Širitev teritorija omogoča zdravnikom in farmacevtom iz Češke in Slovaške, da se pridružijo regionalni znanstveni skupnosti, ki jo z natečajem International Medis Awards gradimo že več kot desetletje. Hkrati s tem vsi raziskovalci iz doslej vključenih držav lahko pridobijo še boljši vpogled v raziskovalno dogajanje v srednji Evropi in svoje dosežke predstavijo še širši mednarodni javnosti.

Sodelujejo lahko raziskovalci iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovaške, Slovenije in Srbije.

Med novostmi je še novo področje: dermatologija, ki nadomešča gastroenterologijo. K sodelovanju so torej vabljeni zdravniki in farmacevti s področij dermatologije, farmacije, ginekologije, intenzivne medicine in anesteziologije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulmologije in alergologije ter revmatologije.

Prijave

Prijavljena znanstvenoraziskovalna dela morajo biti objavljena v mednarodni znanstveni publikaciji s faktorjem vpliva vsaj 1,500 (baza JCR - Journal Citation Reports), in sicer med 1. oktobrom 2023 in 31. oktobrom 2024.

Prijave so odprte do 31. oktobra 2024 na strani www.medis-awards.com, kjer so navedeni vsi pogoji prijave.

Nagrada je bila ustanovljena leta 2014 na pobudo slovenske družbe Medis, d.o.o., ki je še danes glavni pokrovitelj.

Več na: www.medis-awards.com


Kontakt in dodatne informacije:

Rok Knafelj

vodja organizacijskega odbora

rok.knafelj@medis-awards.com

M +386 31 744 413