O-STA

Medžimurje: raj za ljubitelje narave in aktivnih počitnic

Aquapark Martilandia ponuja osenčen bazen in animacije za otroke. (foto Terme Sveti Martin)
Medžimurske terme obkrožajo številni gozdovi in vinogradi. (foto Terme Sveti Martin)
V okolici medžimurskih term je preko 700 km kolesarskih poti. (foto Terme Sveti Martin)
Aquapark Martilandia je prostor zabave in sprostitve za vse družinske člane. (foto Terme Sveti Martin)
Napolnite baterije v zeleni oazi sredi Medžimurja. (foto Terme Sveti Martin)
Sproščanje v bazenskem kompleksu The Temple of Life. (foto Terme Sveti Martin)

Ko poletna vročina doseže svoj vrhunec, je iskanje osvežujočega zatočišča ključnega pomena. Dobri dve uri vožnje iz Ljubljane se skriva pokrajina Medžimurje - idealna destinacija za poletne počitnice. Ta oaza na severu Hrvaške ponuja dih jemajoče naravne lepote, od zelenih gozdov in slikovitih vinogradov do spokojne reke Mure. Medžimurje je pravo zatočišče za ljubitelje narave in aktivnih počitnic, kjer lahko uživate v različnih športnih aktivnostih, kot so rafting, kolesarjenje in plavanje.

Osvežitev sredi zelene oaze

V teh vročih dneh vsi hrepenimo po osvežitvi in svežem zraku. Oboje lahko najdete v idilični vasici Sveti Martin na Muri, ki se ponaša z zdravilnimi termomineralnimi vrelci in vrhunsko kulinarično ponudbo. Med zelenimi griči se nahajajo Terme Sveti Martin, kjer boste našli vse za popolne poletne počitnice. Otroci se lahko brezskrbno zabavajo v Aquaparku Martilandia, ki ponuja kar 2.600 kvadratnih metrov vodnih površin, osenčen bazen in animacije z jelenčkoma Martijem in Martino. Zdravilna termo-mineralna voda v bazenskem kompleksu The Temple of Life ponuja edinstveno kombinacijo mineralov in po korakih antropozofije Rudolfa Steinerja stremi k uravnoteženju telesa, uma in duha.

Priljubljene turistične točke v Medžimurju

Poleg bazenskega kompleksa se obiskovalcem ponuja široka paleta izletov v okolici. Ljubiteljem kolesarjenja je na voljo kar 700 kilometrov urejenih poti, ki vodijo skozi vinograde, kjer lahko poskusite kozarček lokalnega vina. Za izlet z družino se lahko ustavite na bližnji Farmi jelenov in muflonov Perhoč, obiščete zadnji leseni Mlin na Muri v kraju Žabnik ali se povzpnete na razgledni stolp Madžerkin breg na nadmorski višini 341 metrov, od koder se razprostira pogled na celotno pokrajino. Družine rade obiščejo adrenalinski park Accredo, kjer se lahko preizkusite v pustolovskem parku na višini, paintballu in vožnji s štirikolesniki.

Ne glede na to, ali iščete mirno zavetje za sprostitev ali aktivne počitnice za vso družino, je ta kotiček Hrvaške prava izbira. Letos poleti odkrijte, kaj vse ponuja ta čudovita destinacija in si privoščite oddih, ki ga ne boste nikoli pozabili.