O-STA

Nočna fotografija s Huawei Pura 70 Pro

Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana, saj združujejo hitrost, dinamičnost in kreativnost v eni priročni napravi. S hitro obdelavo in inovativnimi funkcijami mobilni telefoni omogočajo ustvarjanje osupljivih fotografij kjerkoli in kadarkoli, kar odpira neskončne možnosti tudi v svetu profesionalne fotografije. Ker vsi svoje pametne telefone uporabljamo tudi za fotografiranje, jej bil organiziran fotografski natečaj "PRO fotografski triatlon mobilne fotografije", v katerem ste lahko sodelovali vsi, ne glede na izkušnje, s fotografijami, posnetimi s katerim koli pametnim telefonom. Tematike natečaja so bile: detajl, nočna fotografija in hitrost. Med 118 sodelujočimi je strokovna žirija treh profesionalnih fotografov izbrala pet finalistov, ki so se nato pomerili v tridnevnem izzivu z najnovejšim telefonom Huawei Pura 70 Pro.

Nočna fotografija je edinstvena umetnost, kjer svetloba in senca ustvarjata magične prizore. Huawei Pura 70 Pro vam omogoča zajemanje nočnih prizorov z izjemno jasnostjo in podrobnostmi, zahvaljujoč Ultra Lightning kameri in HDR video funkciji. Ne glede na to, ali fotografirate mestne ulice, osvetljene s svetilkami, ali zvezdnato nebo, vam ta telefon omogoča, da ujamete vsako podrobnost z neverjetno natančnostjo.

Umetnost nočne fotografije zahteva posebno pozornost do svetlobe in sence, saj ti elementi ustvarjajo atmosfero in razpoloženje posnetka. Huawei Pura 70 Pro omogoča zajemanje teh elementov z izjemno natančnostjo in ostrino. S Super AIS stabilizacijo so vaši posnetki vedno ostri in jasni, tudi pri šibki svetlobi. S tem telefonom lahko razkrijete lepoto nočnega sveta in ustvarite fotografije, ki pripovedujejo zgodbe, polne skrivnosti in čarobnosti.

Tehnologija, ki jo ponuja Huawei Pura 70 Pro, je zasnovana za fotografe vseh ravni. Ne glede na to, ali ste profesionalni nočni fotograf ali ljubiteljski entuziast, vam ta telefon ponuja neverjetne možnosti za zajemanje osupljivih nočnih posnetkov. Z njim lahko raziskujete nočni svet in ga vidite v vsej njegovi veličini. Huawei Pura 70 Pro je vaša vstopnica v čarobni svet nočne fotografije, kjer lahko ujamete vsak trenutek in ga delite s svetom.

Med finalisti Pro fotografskega triatlona mobilne fotografije je bil tudi Aleksej Cegner: "Fotografija mi predstavlja izhod iz vsakodnevnega stresa in me sili, da se postavim izven cone udobja. Narava in njene čudovite kreacije me vedno privlačijo, saj se ista lokacija lahko v enem dnevu popolnoma spremeni." Aleksej, pokrajinski fotograf, še posebej uživa v fotografiranju v drznejših in slabših svetlobnih pogojih, a iskreno pove, da obožuje nočno fotografijo.

Aleksej, si eden izmed petih finalistov Huawei natečaja, nam zaupaš kdaj si prvič prijel fotoaparat v roke in kaj te je navdihnilo za fotografiranje?

Že od srednješolskih let se mi zdi narava fascinantna, idealna za fotografijo. Čeprav je samoumevno, da je narava lepa, ta še vedno pokaže nekaj, kar me popolnoma prevzame.

Kaj te najbolj pritegne pri fotografiji?

Fotografija me pritegne zaradi več ključnih elementov. Prvi je igra svetlobe in senc, ki ustvarja dramatične učinke in poudari teksture. Čustva in zgodba, ujeta v trenutku, vzpostavijo globoko povezavo z gledalcem. Unikatna perspektiva ponuja nov pogled na že znane stvari, detajli pa razkrivajo lepoto v majhnih stvareh. Fotografija, ki združuje te elemente, preprosto pritegne mojo pozornost in vedno znova navdihuje.

Kako bi primerjal klasično fotografijo z uporabo fotoaparata in fotografijo z mobilnim telefonom Huawei Pura 70 Pro?

Profesionalni fotoaparati ponujajo vrhunsko kakovost slike, prilagodljivost in nadzor, ki ga resni fotografi zahtevajo. Huawei Pura 70 Pro pa ponuja veliko udobje, napredne funkcije za obdelavo slike in vsestranskost, kar je idealno za vsakodnevno uporabo in priložnostno fotografiranje. S Huawei Pura 70 Pro lahko vsak uporabnik zajame res lepe in kvalitetne fotografije.

Kako pomembna je zate kakovost fotografij pri šibki svetlobi? Kako ti je pri tem pomagal Huawei Pura 70 Pro?

Kakovost fotografij pri šibki svetlobi je zame zelo pomembna, saj pogosto fotografiram v različnih svetlobnih pogojih, vključno z večernimi in nočnimi prizori, notranjimi prostori ter slabo osvetljenimi okolji. Dobra zmogljivost pri šibki svetlobi omogoča, da ujameš podrobnosti, barve in vzdušje trenutka, ne da bi bil potreben dodatni vir svetlobe.

Huawei Pura 70 Pro mi pri tem pomaga z nočnim načinom fotografiranja, odprto zaslonko f1.4 in občutljivim slikovnim senzorjem, nad katerim sem izjemno pozitivno presenečen.

Kako pogosto uporabljaš telefon za fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih?

Telefon za fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih uporabljam vedno, kadar je fotografska oprema pretežka ali prevelika za nosit na lokacijo fotografiranja. Huawei Pura 70 Pro se je v tem primeru izkazal kot zelo priročen, saj je izjemno lahek. Huawei Pura 70 Pro je vse, kar potrebujete za vrhunske fotografije.

Kako ti je 100 W SuperCharge polnjenje olajšalo uporabo telefona med fotografskimi seansami?

Kot pokrajinski fotograf se veliko premikam iz ene na drugo lokacijo, zato moram reči, da imam kar olajšano pot do polnjenja telefona - napolnim ga lahko med krajšo vožnjo in že je pripravljen za fotografiranje na novi lokaciji. Je pa ta podatek izjemnega pomena za nekoga, ki mora na svoji lokaciji čakati več časa na fotografijo - 15 minut polnjenja pomeni najmanj 50 % napolnjenost baterije, zato lahko hitro nadaljuje.

Hitro polnjenje vsekakor pomaga pri vsakodnevni uporabi in današnjem hitrem tempu življena. Telefon se izredno hitro napolni tudi med samo uporabo in urejanju fotografij.

Si preizkusil tudi nadzor gibov s pomočjo UI? Kako ti pomaga pri vsakodnevni uporabi?

Seveda sem ga. In ugotovil sem, da mi lahko pomaga pri pregledovanju obvestil in kreiranju posnetkov zaslona.

Katero fotografijo, posneto s Huawei Pura 70 Pro, si pripravljen ponosno deliti s prijatelji in družino?

Veliko je fotografij, posnetih s Huawei Pura 70 Pro, katere bi s ponosom delil s prijatelji. A če že moram izbirati, bi izbral fotografijo z imenom "Ščit"

Kako bi s tremi besedami opisal Huawei Pura 70 Pro?

Inovativen, zmogljiv, vsestranski.

Huawei letošnje poletje res preseneča. S koncem meseca junija so v Sloveniji na voljo, poleg že kopice naprav, ki nas navdušujejo v zadnjih dveh mesecih (Huawei Watch 4 Pro Spece Edition, Watch GT 4 v zelenih tonih s premerom ohišja 41 milimetrov, športna zapestnica Huawei Band 9 ter premijska telefona Huawei Pura 70 Pro in Huawei Pura 70 Ultra), še najnovejše slušalke Huawei FreeBuds 6i, ki so prav tako povezljive tako z Android kot iOS operacijskim sistemom.

Vse fotografije so zajete s telefonom Huawei Pura 70 Pro, fotografiral je Aleksej Cegner.