O-STA

Zajemanje hitrosti s Huawei Pura 70 Pro

Hitri trenutki so pogosto najtežji za zajemanje, a prav ti trenutki lahko prinesejo najbolj osupljive posnetke. S Huawei Pura 70 Pro lahko ujamete predmete, ki se premikajo s hitrostjo do 300 km/h, z neverjetno natančnostjo in jasnostjo. Ultra Speed Snapshot funkcija, podprta z Huawei XD motorjem gibanja, omogoča, da zajamete vsak dih jemajoč trenutek, ne glede na hitrost premikajočega se objekta. Fotografiranje hitrih premikov je umetnost, ki zahteva posebno spretnost in pravo opremo. Huawei Pura 70 Pro vam omogoča, da zajamete dirkalne avtomobile na stezi, skakalce na smučeh ali kateri koli drug hiter dogodek z izjemno ostrino in brez zamegljenosti.

Mojca, si ena izmed petih finalistov Pro fotografskega triatlona mobilne fotografije, ki jih je strokovna žirija izbrala med 118 sodelujočimi. S svojimi neverjetnimi fotografijami si zasedla 2. mesto, čestitamo! Zanima nas, kateri je tvoj najljubši motiv za fotografiranje in zakaj? S čim se ukvarjaš poleg fotografije? Veliko stvari je, s katerimi se ukvarjam, saj nenehno raziskujem, ustvarjam, iščem nova znanja na različnih področjih. Vendar pa tri stvari nekako krojijo moje življenje. Kot že omenjena fotografija, je tukaj še šport in delo z otroki. Šport me spremlja že iz zgodnjega obdobja mojega življenja, saj sem se v osnovni šoli začela ukvarjati z odbojko in leta 1986, s takratno ekipo, postala državna prvakinja. In še sedaj ima odbojka in ostali športi pomembno mesto v mojem vsakdanu.

Poklicno delam z otroki. Po poklicu sem diplomirana vzgojiteljica, sedaj ravnateljica. V zadnjih dvanajstih letih svoje fotografsko znanje uporabljam tudi pri delu z otroki in jim omogočam, da se že v svojem najzgodnejšem, predšolskem obdobju, srečajo s fotografskim aparatom in fotografijo ter ob tem razvijajo svoje skrite potenciale. Ideje, kako otrokom približati ta medij, sem želela deliti tudi s širšo javnostjo.

Kako ti je funkcija Ultra Speed Snapshot pomagala pri zajemanju hitrih trenutkov? Umetnost je seveda ujeti premikajoč predmet, nekaj živega v prostoru. Je tudi zahtevnejša naloga pri fotografiranju in hkrati izziv. Funkcija Ultra Speed Snapshot te res ne pusti ravnodušnega, saj so nastale fotografije jasne in barvite ter ti dajejo navdih, da poizkusiš znova in znova. Funkcija Ultra Speed Snapshot mi je omogočala enostavno zajemanje hitrih trenutkov, tudi v slabših svetlobnih pogojih. Fotografirala sem gibanje igralcev med igro odbojke, ko se je začelo mračiti in rolkarje, ko se je že stemnilo. Rezultati so me izjemno presenetili. Uporabila sem tudi Burst shot in bila presenečena nad številom narejenih posnetkov v zelo kratkem času. Brez težav sem izmed vseh teh fotografij izbrala najboljšo, tako po vsebini kot tehnični izvedbi.

Se na fotografiranje kako posebej pripravljaš? Fotografija je pomemben del mojega vsakdana, saj odpira vrata moji radovednosti, predvsem pa svobodi izražanja, razmišljanja in življenja. Ne ukvarjam se profesionalno, vendar več kot samo ljubiteljsko. Uživam, ko s fotoaparatom zajemam tok življenja, kot ga vidim in čutim, ko se preprosto uprem minljivosti trenutkov in jih za vedno shranim.

Kadar grem fotografirat, grem z odprto glavo, tudi domišljijo ter željo po raziskovanju in inovativni fotografiji. Seveda pa, če želiš dobre fotografije, ne gre brez poznavanja osnov fotografije in dobrim poznavanjem fotografskega aparata ter vsakokratnim preseganjem samega sebe. Fotografiranje je potrebno prilagajati, včasih tudi spreminjati, dopolnjevati glede na nova znanja in vse izkušnje, ki jih pridobiš. Tako lahko počasi stopaš iz povprečja in rasteš.

Katere fotografije s Huawei Pura 70 Pro so te najbolj navdušile in zakaj? Vsaka fotografija, ki sem jo izbrala, me je navdušila na svoj način. Doma imam dober fotoaparat in, ko sem dobila v roke Huawei Pura 70 Pro ter ga preizkusila, sem bila presenečena nad nekaterimi funkcijami in kvaliteto fotografij, glede na to, da gre za fotoaparat na mobilnem telefonu. Preizkusila sem recimo Light painting (silky water). Fotografirala sem brzico, brez stojala. Rezultat presenetljiv - na vodi sem dobila efekt svilnate vode, okolica je bila ostra.

Nočna fotografija - naredila sem jo brez stojala. Ohranili so se detajli, svetli in temni deli v dobrem razmerju, nebo pa očarljivo, dramatično.

Zanimiva je tudi funkcija Super macro, kjer lahko narediš dobre bližinske fotografije in PRO funkcija, kjer lahko sam nadzoruješ funkcije na fotoaparatu.

Kakšen je tvoj najljubši način urejanja fotografij? Katere aplikacije uporabljaš? Si imel z urejanjem fotografij na telefonu kakšne težave? Fotografiram v RAW formatu, fotografije urejam v Photoshopu, že od vsega začetka. Tudi na telefonu ga uporabljam. Na Huawei Pura 70 Pro sem poizkusila z urejevalnikom fotografij, ki je dostopen na telefonu in z njim nisem imela težav. Ponuja veliko možnosti, je pregleden in enostaven za uporabo.

Kako ti je vzdržljivo Kunlun Glass steklo pomagalo pri zaščiti telefona med fotografiranjem? Sem prebrala, da je to steklo zelo odporno na različne zunanje vplive. Sama nisem imela dogodka, s katerim bi imela možnost preizkušati vzdržljivost stekla. Na srečo. Me pa pomiri misel na to, da je telefon tako zaščiten, ker nikoli ne veš, kdaj se kaj zgodi. Takega telefona je resnično škoda.

Katero fotografijo, posneto s Huawei Pura 70 Pro, si pripravljena ponosno deliti s prijatelji in družino? Svoji družini sem že pokazala fotografije, ki sem jih naredila s Huawei Pura 70 Pro. Bili so navdušeni. Prijateljem jih še nisem pokazala, a jih bom, ponosno in to prav vse, ki sem jih izbrala in še nekaj fotografij, ki niso prišle v ožji izbor za natečaj, saj so tudi zanimive in dokaz, kaj fotoaparat Huawei Pura 70 Pro zmore.

Kako bi opisala svojo celotno izkušnjo s Huawei Pura 70 Pro v treh besedah? Navdihujoči odsevi sveta.

Izjemni telefon Huawei Pura 70 Pro predstavlja Huaweijevo vizijo združevanja mode in tehnologije (Fashion Forward). Z njim lahko povežete tudi uro Watch Fit 3, kar vam omogoča še bolj unikatno in prefinjeno izražanje vaše osebnosti. Huawei letošnje poletje res preseneča! Sedaj so, poleg že kopice naprav, ki nas navdušujejo v zadnjih dveh mesecih (Huawei Watch 4 Pro Space Edition, Watch GT 4 v zelenih tonih s premerom ohišja 41 milimetrov, športna zapestnica Huawei Band 9 in že omenjeni premijski telefon Huawei Pura 70 Pro), v Sloveniji na voljo tudi najnovejše slušalke Huawei FreeBuds 6i, ki so prav tako povezljive tako z Android kot iOS operacijskim sistemom.

Vse fotografije so zajete s telefonom Huawei Pura 70 Pro, fotografirala je Mojca Cvirn.