O-STA

Poletna osvežitev v Europarku

Ko temperature narastejo in postane vročina neznosna, je pomembno najti prijetno oazo, kjer se lahko ohladite in uživate v poletju. Ne glede na to, ali ste že izkoristili svoj poletni dopust ali pa ga še načrtujete, je vmes vedno dobrodošel trenutek za osvežitev. Ena od možnosti je obisk nakupovalne destinacije Europark, kjer se lahko ohladite v klimatiziranih prostorih, izkoristite poletne ugodnosti in obiščete Ekološko tržnico z zdravimi in okusnimi sezonskimi pridelki.

Poskrbite za ohladitev telesa

V času vročinskih valov je pomembno, da ohladite svoje telo ter tako preprečite toplotni udar in dehidracijo. Poleg tega ohranjanje nizke telesne temperature pomaga vzdrževati normalno delovanje organov in splošno dobro počutje. Ob najhujši pripeki se lahko zatečete v klimatizirane senčne prostore, kot so na primer nakupovalne destinacije. Umaknete se lahko v eno izmed kavarn ali gostinskih lokalov mariborskega Europarka ter se ob osvežilni pijači, okusnem sladoledu ali dobri kavi podružite s prijatelji. Na največji nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije je svež zrak pred ohladitvijo ustrezno filtriran, kar dodatno poskrbi za prijetno počutje obiskovalcev. Če želite, se lahko ustavite tudi na terasi gostinskih lokalov Europarka in pod senco uživate v razgledu na štajersko prestolnico.

Dovolj tekočine in zdravi obroki

Za boljše počutje lahko veliko naredite z zdravimi obroki in pitjem zadostnih količin tekočine. Na dan je priporočljivo spiti vsaj dva litra vode, kar lahko zagotovite z uporabo steklenice za vodo, ki naj bo zmeraj pri roki. Pestro izbiro stekleničk in ostalih dodatkov za popoln dopust boste našli v Europarkovih trgovinah Interspar, 1001 Dar, Müller in mnogih drugih. Poleti naj bodo obroki manjši in sestavljeni pretežno iz sveže zelenjave in sadja. V pritličju Europarka lahko vsako sredo od 14. do 19. ure obiščete Ekološko tržnico z okusnimi lokalnimi pridelki in številnimi idejami za pripravo jedi. Zakaj ne bi tokrat preizkusili kakšnega novega slastnega recepta?

Karting na strehi Europarka

Ob večerih, ko vročina popusti, si lahko adrenalinski navdušenci privoščite karting na strehi nakupovalne destinacije. Karting obratuje od torka do petka med 14.00 in 21.00, ob sobotah med 10.00 in 21.00 ter ob nedeljah med 10.00 in 20.00, medtem ko je ob ponedeljkih in v primeru slabega vremena zaprt. Več informacij najdete na https://cibikart.si ali pokličete na 031 577 581.

Več informacij o aktualnem dogajanju v Europarku je na voljo na spletni strani in družbenih omrežjih.