O-STA

Svetovna premiera novega Mercedes-Benza C razreda

Svetovna premiera novega C razreda v dveh privlačnih preoblekah

Stuttgart - Impresivna kombinacija udobja in živahnosti je prepoznavni znak novega C razreda, ki je ugledal svet na svetovni premieri danes v Stuttgartu. Prek 600 reporterjem iz 30 držav je družba Mercedes-Benz predstavila nov obraz najbolj prodajanega modela, ki postavlja nove standarde s svojim živahnim, elegantnim stilom, najsodobnejšo varnostno tehnologijo in prilagodljivim produktnim konceptom.

"Z novim C razredom ponovno zvišujemo standarde na tem pomembnem segmentu trga - in to velja za vse, še posebej pri varnosti, udobju in živahnosti," je dejal Dr. Dieter Tetsche, predsednik uprave družbe DaimlerChrysler AG in vodja skupine Mercedes Car Group, na svetovni premieri v muzeju Mercedes-Benz Worldu v Stuttgartu. "S svojim edinstvenim ravnotežjem med karakteristikam vožnje četrta generacija C razreda uteleša novo kulturo vožnje pri avtomobilih višjega srednjega razreda. Uporabnikom tako nudimo najbolj prilagodljiv in veličasten C razred vseh časov - in, prvič, v dveh privlačnih preoblekah."

Prva Mercedesova limuzina z dvema različnima obrazoma

Novi C razred je prva Mercedesova limuzina, ki vsebuje linijo opreme z različnima obrazoma. Pri bolj tradicionalnih modelih, kot sta Elegance in Classic, je Mercedesov znak tako kot prej nameščen na pokrovu motorja, medtem ko je pri bolj avantgardnih različicah postavljen na sredino rešetke hladilnika motorja, kar je značilno za bolj športne Mercedesove modele. "Že pri zunanjem izgledu vozila se lahko vsak kupec odloči zase, kje naj bi bil poudarek," pravi Zetsche. S svojo značilno obliko nova limuzina luksuznega razreda ponuja svojo edinstveno interpretacijo Mercedes-Benzovih trenutnih stilskih smernic in svojo tehnološko odličnost in kvaliteto novega C razreda jasno že na prvi pogled.

Najnovejša varnostna tehnologija za optimalno varnost potnikov

Poleg preizkušenega udobja pa tradicionalne značilnosti C razreda vključujejo tudi izjemno dobro varnost potnikov. Zahvaljujoč se integriranemu varnostnemu konceptu ostaja novi model vodilni v svojem razredu, z večjo aktivno varnostjo, kot je na primer prilagodljiv sistem zaviranja iz S razreda in inteligentni sistem luči (Intelligent Light System) s petimi avtomatskimi nastavitvami luči. Inovativni novi koncept armature plošče in upravljanja C razreda pa občutno zmanjša obremenitev in moteče dejavnike za voznika in s tem odpira novo obdobje varnosti in udobja.

Pri standardih pasivne varnosti pa novi C razred zadovoljuje standarde, ki so bistveno višjih od tistih, ki jih definirajo različni svetovni predpisi. Standardna oprema vključuje sedem zračnih blazin kot tudi aktivne zaglavnike. Poleg vsega pa je novi C razred - tako kot velike Mercedesove limuzine in športni terenci - mogoče dobiti s PRE-SAFE sistemom za zaščito potnikov.

Širok izbor tako varčnih kot tudi močnejših motorjev

Kupci lahko izbirajo iz niza najnovejši 4- in 6-cilindrskih bencinskih in dizelskih motorjev. Ob prihodu na trg to pomlad bo nova limuzina C razreda prišla v treh različicah z bencinskim motorjem (C 200, C 280 in C 350) kot tudi v 4-cilindrski varianti z dizelskim motorjem (C 220 CDI). Kasneje letos pa bo Mercedes-Benz razširil ta izbor in vključil med drugim C 320 CDI V6 dizelski motor kot tudi dva 4-cilindrske verzije, C 180 in C 200 CDI. Inženirji pri Mercedes-Benzu so se osredotočili predvsem na izboljšanje priljubljenih štiricilindrskih motorjev in njihovih odličnih lastnosti, ki sedaj vključujejo tudi nizko porabo goriva, večjo moč in tiho delovanje.

V Nemčiji je kljub porasti davka na dodano vrednosti na 19% bruto osnovna cena za novi C razred še vedno pod 30.000 evri. To pomeni, da je ob upoštevanju inflacije zdaj cenovna raven za novi C razred ista kot za njegovega predhodnika, katerih so prodali dva milijona modelov po vsem svetu od prihoda na trg leta 2000.

Slika je dosegljiva na spletni strani agencije EPA (European Pressphoto Agency) in jo lahko snamete brezplačno na

http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=8233&keygroup=bild

Kontakt

Wolfgang Zanker, telefon +49 711 17-75847, wolfgang.zanker@daimlerchrysler.com

Frank Bracke, telefon +49 711 17-75852, frank.bracke@daimlerchrysler.com

Internetni naslovi

Več novic iz DaimlerChryslerja na: www.media.daimlerchrysler.com

Sveže informacije o novem C razredu lahko najdete tudi na: www.mercedes-benz.com/c-class