O-STA

Društvo Parkinson Slovenija vabi na predavanje o kožnih spremembah

V društvu Parkinson Slovenija prisegajo na nove oblike komuniciranja. Ena takih oblik je uporaba spletne platforme Zoom s pomočjo katere so si odgovorili na številna vprašanja, ki se vsakodnevno pojavljajo osebam s parkinsonizmom. Znano je, da so čakalne dobe za kontrolne preglede predolge, da bolniki pogosto potrebujejo nadzor nad uvedeno farmakološko terapijo, da se pri njih pojavljajo simptomi bolezni, ki so pri skoraj vsakem bolniku različni in različno intenzivni.

Spoznali so, da je potrebno bolnikom in njihovim skrbnikom oz sopotnikom omogočiti storitev, kjer je v uvodnem pol urnem predavanju obravnavana določena simptomatska problematika. Le to predstavijo nevrologi, fiziatri, psihologi, farmakologi, različni terapevti in drugi specialisti. Takemu predavanju sledi eno urni čas za neposreden kontakt med bolniki in predavatelji. Pri tem dobijo bolniki odgovore na številna vprašanja tako rekoč v trenutku. Ne gre pa zanemariti dejstva, da udeleženci komunicirajo tudi med seboj in si izmenjujejo izkušnje pri obvladovanju te bolezni. Ta oblika delovanja se je pokazala kot zelo priljubljena.

Na prvem srečanju po dopustih bodo obravnavali temo kožne spremembe pri Parkinsonovi bolezni, ki jo bo predstavil Dominik Škrinjar, dr .med. dne 29. avgusta 2024 ob 18 uri. Parkinson Slovenija vabi osebe s parkinsonizmom, da se prijavijo na email: info@parkinsonsi.si ali po telefonu 051 801 888.