O-STA

STA projekti tedna: Z neposrednimi prenosi STA do zagotovljenega občinstva

Slovenska tiskovna agencija je v minulih dneh z neposrednimi spletnimi prenosi pospremila tri dogodke naših partnerjev. Delo, Spirit in Aetas nas prepoznavajo kot kredibilnega in izkušenega partnerja, ki zagotovi potrebno pomoč in infrastrukturo za uspešno izvedbo dogodkov. Vsebine ob tem ne ostanejo spregledane, saj spletna stran STA s svojimi portali in profili na največjih družbenih omrežjih zagotavlja stalen, širok in raznovrsten nabor občinstva, del katerega so tudi vsi največji slovenski mediji.

Preprostejši neposredni prenosi zahtevajo snemalca, kamero, ozvočenje, stabilno žično internetno povezavo in skupino za razvoj novih tehnologij, ki poskrbi, da je prenos distribuiran na kanalih STA.

Za izvedbo tehnično zahtevnejšega prenosa, ki vključuje predstavitve, video vsebine, grafične elemente ali vklop govorcev z oddaljene lokacije prek video klica, pa potrebujemo razširjeno ekipo z režiserjem, ki skrbi za nemoten potek spletnega prenosa.

Kaj STA zagotovi pri izvedbi neposrednega prenosa?

  • STA zagotovi izkušeno ekipo in infrastrukturo.

  • Spletni prenos dogodka napovemo v dnevnem napovedniku STA in na video.sta.si.

  • Neposredni spletni prenos vključimo na video.sta.si ter na nas LinkedIn, Facebook in YouTube.

  • Na željo naročnika prenos lahko vključimo tudi na njegov profil na Facebooku.

  • Za zamudnike je posnetek pogovora na voljo v arhivu STAvideo.

  • Po dogovoru naročniku posredujemo integralen posnetek dogodka, ki ga lahko uporabi za svoje potrebe.

Katere prenose smo zagotovili v tem tednu?

DELO

Produkcijsko obsežnejši dogodek je v tem tednu pripravila medijska hiša Delo. Konferenco o priložnostih in izzivih indijskega trga ter o strategijah in izkušnjah slovenskih izvoznih podjetij na drugih netradicionalnih izvoznih trgih smo snemali z več kamerami, z režijo pa poskrbeli tudi za nemoten vklop govorcev z oddaljene lokacije.


AETAS

S pomočjo režije smo v neposredni spletni prenos novinarske konference o izzivih bolnikov s krvnimi raki vključili vnaprej posneti posneti videoposnetek.


SPIRIT SLOVENIJA

Najpreprostejša oblika neposrednega spletnega prenosa obsega snemanje z eno kamero. Na ta način smo prenašali okroglo mizo v okviru tradicionalnega srečanja ambasadorjev slovenskega gospodarstva o potencialu znamke Made in Slovenia.


Več o neposrednih spletnih prenosih in o tem, kaj potrebujemo za uspešno izvedbo na povezavi.

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V prihodnjem tednu boste na kanalih STA lahko spremljali razpravo v Hiši EU. STA bo zagotovila tudi neposredni spletni prenos prve javne tribune o projektu JEK2, ki jo pripravlja ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.