O-STA

Petroplus bo rezultate za leto 2006 objavil 12. februarja 2007

ZUG, Švica - (BUSINESS WIRE) - 1. februar 2007 - Petroplus Holdings AG (SWX:PPHN) je danes sporočil, da bo 12. februarja 2007 ob 14. uri po centralno evropskem času organiziral konferenčni klic, na katerem bosta potekala razprava o rezultatih za leto 2006 in seznanjanje z dejavnostmi podjetja. Rezultati za leto 2006 bodo objavljeni prej istega dne.

Zainteresirane strani lahko v živo poslušajo konferenčni klic na internetu, če se prijavijo na strani za odnose z investitorji na spletnih straneh podjetja Petroplus Holdings AG www.petroplusholdings.com.

Petroplus Holdings AG je eden od največjih neodvisnih predelovalcev nafte in trgovcev na veliko z naftnimi derivati v Evropi. Petroplus se osredotoča na predelovanje nafte in ima trenutno v lasti in upravlja tri rafinerije v Evropi: rafinerijo Cressier v Švicarskem kantonu Neuchatel, rafinerijo Teesside v Teessideu, v Veliki Britaniji, in rafinerijo Belgium Refining Company ("BRC") v Belgijskem Antwerpnu. Petroplus je z ExxonMobil Central Europe Holding GmbH ("ExxonMobil CE") sklenil dogovor o nakupu rafinerije v Nemškem Ingolstadtu. Petroplus je sklenil tudi dogovor z BP PLC o nakupu rafinerije Coryton, bližnjega terminala za pretovor in BP-jevega podjetja za poslovanje z bitumnom v Veliki Britaniji, ki se nahaja v ustju reke Temze. Obstoječe rafinerije lahko skupaj predelajo približno 295.000 sodčkov nafte na dan. Rafinerija Ingolstadt lahko predela približno 110.000 sodčkov nafte dnevno. Rafinerija Coryton lahko nominalno predela približno 172.000 sodčkov nafte in do 70.000 sodčkov drugih surovin dnevno.

Colin Murray

+41 58 580 1166