O-STA

September je pravi čas za vpis na Univerzo za tretje življenjsko obdobje


September je pravi čas za vpis na Univerzo za tretje življenjsko obdobje iz več razlogov. Po poletnih mesecih, ko so mnogi uživali v počitnicah in sprostitvi, je september idealen za začetek novega poglavja v življenju. To je čas, ko se narava pripravlja na spremembe, in tudi ljudje so pogosto bolj pripravljeni na nove izzive in priložnosti.

Poleg tega se študijski programi na Univerzi za tretje življenjsko obdobje začnejo oktobra, kar pomeni, da je september zadnji trenutek za vpis in pripravo na novo študijsko leto. V tem času se lahko seznanite s programi, izberete tiste, ki vas najbolj zanimajo, in se pripravite na izobraževalna srečanja, ki bodo potekala enkrat na teden.

September je tudi čas, ko se mnogi vračajo k svojim rednim dejavnostim po poletnem premoru, kar pomeni, da je lažje vzpostaviti rutino in vključiti izobraževanje v svoj tedenski urnik. Poleg tega je to obdobje, ko se lahko povežete z novimi ljudmi, ki imajo podobne interese, in tako razširite svoj socialni krog.

Na kratko, september je popoln čas za vpis na Univerzo za tretje življenjsko obdobje, saj omogoča gladek prehod v novo študijsko leto, prinaša sveže priložnosti za učenje in druženje ter pomaga ohranjati aktivnost in vitalnost v poznejših letih.

Zato se tudi vi pridružite številnim študentom in študentkam ter odkrijte bogat nabor programov

Univerza za tretje življenjsko obdobje je odprta za vse ljudi v poznejših letih, ne glede na predhodno izobrazbo. Namenjena je starejšim zaposlenim, osebam na prehodu v upokojitev in upokojenim. Študijski programi se začnejo oktobra in zaključijo konec maja. Izobraževalna srečanja potekajo enkrat na teden in trajajo po dve ali tri pedagoške ure, odvisno od vsebine programa. Programi so vodeni s strani mentorjev, strokovnjakov na svojih področjih.

Več informacij prejmete na spletni strani: www.utzo.si