O-STA

Alfa Faktor Bioteh: Zmagovalec Labs to Market 2024 programa s prebojno tehnologijo nanoteles

Letošnje leto je v Labs to Market programu, ki ga podpira EIT Health, nagrado za največji napredek prejela skupina Alfa Faktor Bioteh. Vodja ekipe, Dejan Slokar, je s svojim timom predstavil revolucionarni pristop k generiranju nanoteles, ki ne samo da obeta velike spremembe v biomedicinskih aplikacijah, temveč tudi odpravlja etične dileme povezane z uporabo živali v znanstvenih raziskavah.

Alfa Faktor Bioteh je razvil tehnologijo, ki imitira živalski imunski sistem v mikroorganizmih, s čimer omogoča hitrejši in cenejši proces generacije in selekcije biološko relevantnih in funkcionalnih nanoteles. Ta pristop ne le skrajša čas razvoja nanoteles s tradicionalnih 4-12 mesecev na zgolj en mesec, ampak tudi drastično znižuje stroške - za do 95%.

S svojim inovativnim pristopom je ekipa že uspela pritegniti pozornost in zanimanje industrije, saj njihova platforma ponuja obetavne rešitve za številne aplikacije, vključno z naprednimi diagnostičnimi postopki, natančno medicino, molekularno slikanje, biosenzoriko in terapevtiko.

Tekom Dragondays festivala, ki je med drugim zaključil Labs to Market program s pitch dogodkom Tech Show, so Dejan in njegova ekipa uspešno predstavili svoje dosežke in načrte za prihodnost, ki vključujejo komercializacijo prvega nabora nanoteles in nadaljnjo optimizacijo njihove platforme.

Alfa Faktor Bioteh zdaj stoji na pragu novih priložnosti za rast in širitev, s ciljem postati ključni igralec na trgu nanoteles, ki naj bi do leta 2032 dosegel vrednost 2,94 milijarde USD. Zmaga v Labs to Market programu ne predstavlja le potrditve njihove vizije in inovativnosti, temveč tudi pomemben korak k pridobivanju novih strateških partnerstev in investicij, ki bodo podprle njihovo misijo in nadaljnji razvoj.

Čestitamo Alfa Faktor Bioteh za njihov izjemen uspeh in jim želimo veliko uspeha na njihovi poti k preoblikovanju prihodnosti zdravstvenega varstva z inovacijami, ki spoštujejo naše okolje in družbo.