O-STA

4G Systems bo na 3 GSM predstavil novo generacijo HSDPA terminalov

Hamburg, 10. februar 2007: Podjetje 4G Systems GmbH s sedežem v Hamburgu bo na letošnjem 3GSM v Barceloni (hala 2, stojnica 2G07, od 12. do 15. februarja 2007), predstavilo svojo najnovejšo generacijo izdelkov iz tehnološkega sektorja HSDPA. Razgrnili bodo novi, hitri 3.6-Mbit/s HSDPA usmerjevalnik, ki je pripravljen že od 7. februarja, in HSDPA XSPlugŽP4, ki je posebej lahek in lepo oblikovan. Oprema najsodobnejše HSDPA generacije je hitrejša in zmogljivejša. Kot edini nemški proizvajalec HSDPA mobilnih terminalov podjetje postavlja novi miljnik za operaterje mobilnega omrežja.

S HSDPA XSBoxŽR4v je HotSpot vedno pri roki. Hitri dostop do interneta je idealen za manjše ekipe in za družine, saj ga je mogoče hkrati uporabljati z več PC-ji ali prenosnimi računalniki. Povezava preko WLAN-a ali Etherneta (LAN) uporabnikom omogoča lahko upravljanje s 4G XSBoxŽR4v, ne glede na operacijski sistem. Ker ni treba namestiti nobene dodatne programske opreme, lahko takoj začno deskati po internetu. XSBoxŽR4v z zmogljivostjo HSDPA ima hitrost prenosa, ki je primerljiva z DSL-jevo. "Na letošnjem CeBIT-Preview so naš izdelek izbrali za 'najbolj inovativen izdelek leta 2007', kar kaže, da smo na pravi poti. Poleg tega smo na tiskovni konferenci pred CeBIT-om, v kateri je sodelovalo 400 novinarjev, zasedli drugo mesto," je povedal zadovoljen Jörg Lehnich, direktor trženja in prodaje pri 4G Systems GmbH.

S hitrostjo 3.6 Mbit/s, dostop do interneta in druge mobilno-omrežne podatkovne aplikacije dosegajo hitrost, podobno tisti, ki jo dosežemo, ko podatke prenašamo preko fiksnega omrežja s pomočjo DSL povezav. V razvoju je tudi oprema, ki lahko doseže hitrost do 7.2 Mbit/s.

HSDPA XSPlugŽP4 ima popoln dizajn, je majhen in lahek. Uporabnik se v splet poveže s preprostim pritiskom na gumb in s pomočjo PC-ja ali prenosnika hitro dostopa do interneta. Priložena programska oprema, ki je del paketa za Microsoft Windows 2000/XP/Vista in Apple Mac OS X 10.3 do 10.5, se namesti z računalnika in zanjo ne potrebujemo CD-ROM-a. Uporabniki, ki potujejo, imajo takoj vse pri roki. Izdelek zaokrožijo možnosti, kot so pošiljanje in sprejemanje SMS-ov, nalinijsko prikazovanje časa ter količina prenosa, intenziteta prenosa in dostop do podatkov.

"4G HSDPA XSPlugŽP4 je edinstven zaradi modernega dizajna in uporabnikom prijaznih lastnosti. Naše stranke se strinjajo. Deskanje po internetu je tako zelo zabavno," je z navdušenjem povedal Achim Schaller, izvršni direktor pri 4G Systems GmbH.

4G XSJackŽT2 je mobilna "telefonska kapsula", ki nudi izjemno visoko raven fleksibilnosti in neodvisnosti od fiksne povezave, kakršno imamo na domu. Dopolnjuje portfelj izdelkov podjetja. XSJackŽT2 se lahko uporabi takoj po nakupu.

Novi izdelek odpravlja dolgotrajno čakanje (s katerim se pogosto srečujemo pri nameščanju fiksne povezave), celo na krajih, kjer taka povezava ni mogoča, na primer na vikendih ali na krovih ladij.

XSJackŽT2 fiksne analogne telefone poveže z GSM mobilnim omrežjem. S pomočjo te naprave lahko še vedno uporabljamo terminale in dodatno opremo (npr. fakse in telefonske tajnice), ne da bi se pri tem morali odreči prednostim GSM mobilnih terminalov. Poleg tega XSJackŽT2 nudi s PIN-om zaščiteno telefonsko povezavo s preizkušenimi dodatki mobilnega terminala, med katerimi je tudi integrirana terminalna enota.

"Z XSJackŽT2 se stranke zdaj lahko odločijo za privlačne tarife mobilnih terminalov ter jim ni več treba plačevati visokih pristojbin fiksnega omrežja in stroškov za namestitev. To je zares privlačna alternativa fiksni povezavi," je poudaril Achim Schaller.

Podjetje na temelju različnih standardov za mobilne terminale (še zlasti HSDPA), razvija cel niz opreme in aplikacij mobilnih terminalov. V novem nizu so med drugim PC-kartični izdelki za prenosnike in USB adapterji za namizja. Z razvojem in proizvodnjo svojih izdelkov je 4G Systems eden od le petih takih ponudnikov v svetu, svojo proizvodnjo pa namerava obdržati v Nemčiji.

O 4G Systems

4G Systems GmbH se ukvarja z dizajniranjem, razvojem, s proizvodnjo in trženjem strojnih in programskih izdelkov za brezžično podatkovno komunikacijo in je edini proizvajalec HSDPA mobilnih terminalov v Nemčiji. Izdelki, ki jih proizvaja to visoko tehnološko razvito podjetje, združujejo različne standarde podatkovnih prenosov, kot so GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA in WLAN, z najbolj raznolikimi aplikacijami, med katerimi so VoIP, VoWLAN vrata, sistemi požarnih pregrad in tehnologije kodiranja. 4G Systems GmbH operaterjem mobilnega omrežja nudi sveže priložnosti, da lahko s pomočjo inovativnih rešitev, ki uporabnikom prinašajo večje koristi, polno izkoristijo širokopasovne zmogljivosti svojih mobilnih omrežij. Podjetje ima sedež v Hamburgu in je bilo ustanovljeno oktobra 2002.

Za več informacij:

4G Systems GmbH Claudia Bobzin

Jarrestraße 4 Tel.: +49 (0)40-703 833-222

22303 Hamburg e-pošta: claudia.bobzin@4g-systems.com

NEMČIJA Internet: www.4g-systems.com