O-STA

NLB Skupina za odpravo posledic uničujočih poplav v BIH namenja milijon evrov

Narava nas je prejšnji teden znova spomnila na svojo brezmejno moč. Obilne padavine so v nekaterih delih Bosne in Hercegovine povzročile poplave, zemeljske plazove in opustošenje ter terjale tudi največji davek - številna človeška življenja. Da bi podprli srčna prizadevanja reševalcev, ki se trudijo z odpravljanjem posledic uničenja, so vse članice NLB Skupine prizadetim območjem namenile donacijo v skupni vrednosti milijon evrov. Donacije bodo namenjene humanitarnim organizacijam, ki bodo poskrbele, da bo pomoč dosegla tiste, ki jo najbolj potrebujejo - Društvu Rdečega križa Bosne in Hercegovine in Pomozi.ba.

Z donacijo so priskočile na pomoč vse banke s trgov, na katerih deluje NLB Skupina, torej iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Severne Makedonije, Črne gore in Kosova; pri čemer nekatere banke organizirajo tudi lastno, lokalno podporo. V Sloveniji, denimo, dodatna finančna sredstva z odtegljaji od plač zbirajo tudi zaposleni v NLB; ekipe pa so v pripravljenosti tudi za pomoč pri zbiranju materialnih sredstev, če bodo slovenske humanitarne organizacije pozvale in organizirale tovrstno akcijo.

Blaž Brodnjak"V Sloveniji je spomin na poplave, ki so avgusta lani opustošile velik del naše države, še zelo živ. In ob prizorih iz naše domače regije, kjer živi toliko naših prijateljev in kolegov iz naših bank, še posebej boleč. Vendar pa nam katastrofa znova ponuja priložnost, da še enkrat pokažemo, kako si v najbolj temnih dneh stojimo ob strani. In da dokažemo, da so od neuničljive sile narave močnejše le še človeška volja, srčnost in solidarnost," je ob napovedi donacije dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Tudi s tovrstnimi aktivnostmi NLB Skupina dokazuje, da ni zgolj bančna skupina, temveč eden ključnih, sistemskih gradnikov družb in gospodarstev v svoji domači regiji ter skupina, ki poleg potenciala prepoznava tudi stiske, nudi podporo, kadar je to potrebno, in tako ustvarja boljše sledi.

Foto: FENA

NLB Komuniciranje