O-STA

Birokrat za Microsoft SQL Server

Slovensko podjetje Andersen d.o.o. (www.andersen.si) je konec septembra zaključilo testno obdobje programa Birokrat SQL. Birokrat SQL je program za vodenje poslovanja, ki za hranjenje in obdelavo podatkov uporablja podatkovni strežnik Microsoft SQL Server. Po več kot 1100 instaliranih različicah programa Birokrat za Windows, ki je namenjen vodenju poslovanja manjših podjetij in samostojnih podjetnikov, vstopa podjetje Andersen z novim izdelkom tudi na trg ponudnikov poslovnih aplikacij za podjetja z večjim obsegom poslovanja. Namenjen je več uporabniškim poslovnim okoljem, ki operirajo z več tisoč artikli in dnevno obdelajo veliko število poslovnih dogodkov.

Birokrat SQL je v celoti je razvit z orodjem Microsoft Visual Basic. Deluje v okolju Microsoft Windows po načinu strežnik/odjemalec. Osrednji program potrebuje za delovanje Microsoft Windows NT 4.0 Server, ali Windows 2000 Server in podatkovni strežnik Microsoft SQL 2000 ali SQL 7 Server. Posebna prednost programa Birokrat je povezava s programskim paketom Microsoft Office in Microsoft Small Business Server 2000.

Pri nakupu programske opreme že dolgo ni pomembna samo cena licenc, saj se prava velikost investicije pokaže šele ob uvajanju in sami uporabi. Gartnerjev model TCO je najbolj znan model izračunavanja stroškov lastništva na področju informacijske tehnologije. Stroški uvajanja so zmanjšani s hitro namestitvijo programa in kar najmanjšim motenjem poslovanja podjetja, stroške uporabe pa zmanjša zanesljivost sistema in hiter odzivni čas pri morebitnih napakah. Prijazen uporabniški vmesnik v Birokratu in v vseh delih poslovanja enaka logika delovanja, omogočata hitro privajanje na delo s programom. Birokrat SQL podpira napredne Microsoftove tehnologije, je odprt sistem z visoko stopnjo skalabilnosti, s čimer so izredno zmanjšane potrebe po investicijah v programsko opremo v naslednjih letih. S takšnimi lastnostmi sodobnega programa za vodenje poslovanja, so stroški lastništva po modelu TCO zmanjšani na minimum.

Z novo različico programa Birokrat SQL, se je slovensko podjetje Andersen usmerilo na trg srednje velikih podjetij, ki zaradi narave poslovanja potrebujejo robustno in zanesljivo podatkovno bazo. Zahteve po zanesljivosti in hitrosti obdelave podatkov v SQL Birokratu izpolnjuje podatkovni strežnik Microsoft SQL 2000 Server, za informacijska okolja do pet uporabnikov, pa je primeren Microsoft MSDE. SQL Birokrat je sodobno poslovno orodje, ki ohranja preprostost uporabe Birokrata za Microsoft Windows, za prijaznim vmesnikom pa se skriva robusten in izjemno zmogljiv sistem. Zmogljivost programa Birokrat SQL, domači proizvajalec in podpora, nizka cena ter njegova preprostost uporabe pa zagotavljata konkurenčnost programa na trgu ponudnikov poslovnih aplikacij za srednje velika podjetja.