O-STA

Podjetje mental images je predstavilo mental mill(TM) Artist Edition

Na GDC 2007 so v predogled ponudili revolucionarno orodje za senčenje, ki so ga razvili posebej za umetnike.

SAN FRANCISCO & BERLIN--(BUSINESS WIRE)--7. marca 2007-- Pri mental images(R) so na Konferenci razvijalcev iger v San Franciscu povedali, da bo mental mill(TM) Artist Edition kmalu na voljo. Mental images je znan po tem, da umetnike in strokovnjake s področja vizualnih učinkov oskrbuje z najnaprednejšim programskim orodjem, kakršna sta mental ray(R) in zdaj mental mill(TM), ki uporabnikom pomaga pri vizualnem uresničevanju njihove domišljije in predstavlja razvojni preboj v tehnologiji za senčenje v vseh najbolj priljubljenih formatih.

Programsko orodje mental mill Artist Edition umetnikom in drugim strokovnjakom omogoča, da prek intuitivnega grafičnega uporabniškega vmesnika z možnostjo vizualne povratne informacije v realnem času razvijejo, testirajo in vzdržujejo senčilnike, ne da bi pri tem od njih zahteval posebno znanje v programiranju. Zapletena sodelujoča omrežja senčilnikov za ustvarjanje fotorealističnih učinkov lahko umetniki tudi vdelajo v Phenomena(TM), ne da bi pri tem potrebovali znanje iz programiranja.

S tem, ko so priskrbeli kreativni nadzor za netehnične umetnike, so ponudili možnost skrajšanja časa odgovora med napetimi cikli razvoja iger in pa nove izzive na področju projektov, povezanih z vizualnimi učinki in z vizualizacijo dizajnov. Orodje z odstranitvijo potrebe po ročnem kodiranju senčilnikov za mnoge uporabnike uvaja novo raven fotorealistične vizualizacije. Pred tem je bilo to raven fotorealizma moč doseči le s pomočjo strokovnjakov s področja programiranja senčilnikov. Poleg potrebe po tej tehnologiji v svetu zabaviščne industrije, bo mental mill Artist Edition novim uporabnikom, med katerimi bodo tudi uporabniki iz sveta inženiringa, oblikovanja izdelkov ali trženja, omogočil dostop do polne moči strojne opreme NVIDIA.

Zaradi tesnega sodelovanja med podjetji NVIDIA in mental images, bo to izjemno orodje pri FX Composer 2 na voljo brezplačno.

"Mental mill Artist Edition na popoln način dopolnjuje našo tehnologijo FX Composer 2," pravi Sebastien Domine, direktor razvoja tehnoloških orodij pri NVIDIA. "Trdo smo delali na tem, da bi bila interoperabilnost med tema dvema orodjema nezaznavna in se že zelo veselimo odprtja kreacije strojnih senčilnikov popolnoma novi kategoriji netehničnih strokovnjakov s področja dizajniranja. Združili bomo najboljše iz dveh svetov ... več moči za umetnike in dodatne optimizacijske možnosti za programerje in strokovnjake za senčenje.

"Industrije, katerim služimo, imajo rastočo potrebo po višji ravni realizma in prikazovanju rezultatov v realnem času, za kar je poskrbel grafični procesor NVIDIE," je dejal Rolf Herken, generalni direktor podjetja mental images. "Zdaj bomo umetnikom in drugim oblikovalcem omogočili doseganje večje produktivnosti pri projektih, ki pokrivajo vse od CAD vizualizacije do ustvarjanja video-iger in virtualnih svetov na spletu."

Mental mill Artist Edition bo NVIDIA pri izdelku 2.0 FX Composer, ki prihaja na trg, ponudila brezplačno.

O mental images:

Mental images(R), ustanovljeno leta 1986, je priznano mednarodno vodilno podjetje v izdelovanju programske opreme za renderiranje na področju računalniškega oblikovanja v zabaviščni industriji, znanstvene vizualizacije, arhitekture in drugih industrij, v katerih se kaže potreba po visoko kakovostnih slikah. Glavni proizvod podjetja je z Academy Award(R) nagrajena fotorealistična programska oprema za renderiranje mental ray(R), ki deluje na širokem izboru platform, od omrežij delovnih postaj do paralelnih superračunalnikov, in proizvaja podobe, katerih realizem je brez primere. Mental ray je bil prvotno lansiran leta 1989 in so ga uporabili pri ustvarjanju nekaj sto visokoproračunskih filmov. Vodilna podjetja in studii, ki se ukvarjajo z vizualnimi učinki, kot so Buf Compagnie, Digital Domain DreamWorks Animation, Lucasfilm Animation, Industrial Light and Magic, The Mill, The Moving Picture Company, The Orphanage, ReelFX, in SONY Pictures Imageworks, so med največjimi strankami podjetja mental images. Poleg tega na področju CAD mental ray za pospeševanje oblikovanja novih izdelkov uporabljajo v svetu vodilni proizvajalci avtomobilov in zračnih plovil. Novi proizvod podjetja mental images, RealityServer(R), omogoča interaktivno manipulacijo in vizualizacijo obstoječih in nanovo ustvarjenih 3D vsebin. Aplikacije, ki na njem temeljijo, več tisoč uporabnikom omogočajo simultan in po želji skupen dostop ter interakcijo z originalnimi 3D podatki. Ker izvorna vsebina ostane na strežniku, je dostop do podatkov in politik uporabnikov mogoče zlahka zavarovati in z njimi centralno upravljati.

Mental images GmbH je podjetje v zasebni lasti s sedežem v Berlinu, Nemčiji, ki ima v celoti v lasti hčerinsko podjetje mental images Inc. v San Franciscu, Kaliforniji, in pisarno v Stockholmu, na Švedskem. Za več informacij prosimo, da obiščete www.mentalimages.com.

O NVIDIA: NVIDIA je v svetu vodilna družba na področju programljive tehnologije grafičnih procesorjev. Podjetje ustvarja inovativne proizvode za računalništvo, za elektroniko za široko uporabo in za mobilne naprave, s katerimi spreminja industrijo. NVIDIA ima sedež v kalifornijski Santa Clari in pisarne po vsej Aziji, Evropi in v Amerikah. Za več informacij prosimo, da obiščete www.nvidia.com.

Zaščitene blagovne znamke: mental images(R), mental mill(TM) mental ray(R), and RealityServer(R) so zaščitene ali registrirane blagovne znamke podjetja mental images GmbH, Berlin, Nemčija. Ostala imena izdelkov ali podjetij, omenjena v tem dokumentu, so lahko blagovne znamke njihovih lastnikov.

KONTAKT:

Združene države:

Access Communications, San Francisco

Jamie Beane, +1 415-844-6279

jbeane@accesspr.com

ali

Drugo:

mental images GmbH, Berlin

Silvia Hanko, +49 (30) 31 59 97-0

office@mental.com

Telefaks: +49 (30) 31 59 97-33