O-STA

Mednarodna konferenca 2007 BIO International Convention bo pregledala napredek in prednosti biotehnologije za svetovno zdravstvo

Mednarodna konferenca 2007 BIO International Convention bo pregledala napredek in prednosti biotehnologije za svetovno zdravstvo

2007 BIO International Convention

WASHINGTON, Združene države Amerike--(BUSINESS WIRE)--28. marca, 2007--Vodilna svetovna konferenca o biotehnologiji BIO International Convention se bo letos osredotočila na dosežke na področju kmetijstva, nove ideje v medicini za zdravljenje revnih in druga svetovna zdravstvena vprašanja. Konference BIO, ki bo potekala med 6. in 9. majem v Bostonu v zvezni državi Massachusetts, se bo udeležilo 20.000 predstavnikov iz številnih držav.

"Biotehnologija lahko igra ključno vlogo pri izboljšanju zdravja v revnih državah in zdravja revnih ljudi po celem svetu," je povedal predsednik in izvršni direktor BIO Jim Greenwood. "Panoga se lahko pohvali z odkritjem in izdelavo 'zlatega' riža, ki pomaga ljudem s pomanjkanjem vitamina A, enega glavnih vzrokov slepote; proizvodnji pridelkov, odpornih na mrčes, namen katerih je povečati pridelek; in napredna partnerstva, namenjena dobavi življenjsko pomembnih zdravil bolnikom, ki živijo v težko dostopnih krajih. Letošnja konferenca bo poudarila napredek in inovativne rešitve na tem pomembnem področju."

Potreba po inovativnih pristopih, ki bi pospešili prenos raziskovalnih dosežkov v nove, boljše načine zdravljenja ljudi, bo rdeča nit govora z naslovom "Spodbujanje razvoja in dostopnosti novih terapij", ki ga bo imel 7. maja bivši igralec Michael J. Fox, ustanovitelj dobrodelnega sklada za raziskovanje Parkinsove bolezni Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research in eden najbolj znanih obolelih za Parkinsonovo boleznijo. Fox bo govoril predvsem o strategijah in rešitvah za zmanjševanje tveganja investicij v nove terapije, tako za biomedicinska podjetja kot tudi za raziskovalce.

Poleg slavnostnega govora bo med pomembnejšimi dogodki tudi okrogla miza z naslovom "Večja dostopnost biotehnološke industrije manjšinskemu in revnemu prebivalstvu", ki bo potekala v sredo, 9. maja. Udeleženci bodo govorili o prizadevanjih biotehnološke panoge za večjo dostopnost do inovativnih zdravil in spodbujanju vključenosti manjšin v biotehnološko panogo.

Konferenca BIO International Convention bo gostila tudi številne druge okrogle mize, srečanja in govore, ki se bodo osredotočali na pomembnost raziskav in razvoja za svetovno zdravstvo. Med njimi so:

-- "Izkoriščanje napredka v biotehnologiji za izboljšanje razvoja zdravljenja po svetu"

-- "Partnerstva za svetovno zdravstvo: od delovne mize do nege bolnikov"

-- "Napovedi o povpraševanju po globalnih zdravstvenih produktih"

Letošnja konferenca BIO International Convention bo potekala pod naslovom "Nove ideje. Drzne odločitve. Globalne koristi." Na konferenci bo več kot 200 dogodkov in nastopov, ki se bodo osredotočali na svetovne vidike biotehnologije, vključno z razvojem gospodarstva, svetovnega zdravstva, kliničnih preiskav, etiko, diagnostiko, biopripravljenostjo, pravnimi aspekti delovanja, hrano in kmetijstvom ter industrijo in okoljem. Mednarodni seminarji bodo pregledali razvoj na nacionalni ravni v več kot 30 državah in regijah po celem svetu. Za celoten program srečanja obiščite spletno stran http://www.bio2007.org/Attendees/educational_sessions/index.html.

Vloge za prijavo za BIO International Convention so na voljo na spletni strani http://www.bio2007.org/Registration/index.html. Za dodatne podatke o dogodku, med drugim za nastanitev in dopolnitvah programa, obiščite spletno stran konference www.bio2007.org.

Vloge za akreditacijo za novinarske vstopnice za BIO International Convention se zbirajo preko spleta. Za prijavo obiščite www.bio2007.org, kjer boste potrebovali novinarsko izkaznico. Stalni radijski, televizijski in časopisni in agencijski novinarji in uredniki se lahko akreditirajo na samem dogodku. Za svobodne novinarje in novinarje študentskih in spletnih medijev pa je priporočljivo, da se prijavijo pred dogodkom, in sicer do 20. aprila.

O združenju BIO

Združenje BIO je bilo ustanovljeno leta 1993, danes pa predstavlja več kot 1100 podjetij, raziskovalnih ustanov, državnih ustanov in ostalih organizacij iz Združenih držav Amerike in 31 drugih držav, ki delujejo na področju biotehnologije. Člani združenja se ukvarjajo z raziskovanjem in razvojem zdravil in hrane ter industrijskih in okoljskih biotehnoloških izdelkov.

Napovedani dogodki združenja BIO v letošnjem letu

-- konferenca BIO-Windhover Conference9.-11. april, Washington

-- konferenca BIO International Convention6.-9. maj, Boston, Massachusetts

-- Srečanje BIO VentureForum-East 200718.-20. junij, Montreal, Kanada

-- Srečanje BIO Mid-America VentureForum 200724.-26. september, Milwaukee, Wisconsin

KONTAKT:

BIO

Erin Reese, 202-962-9200

www.bio2007.org