O-STA

Mednarodna konferenca BIO 2007 je podrla rekorde in v Boston pritegnila cel svet

Gospodarski novinarji/poročevalci o biotehnologiji

Mednarodna konferenca BIO 2007

WASHINGTON - (BUSINESS WIRE) - 9. maj 2007 - Mednarodna konferenca BIO 2007 (2007 BIO International Convention), ki jo je pripravila organizacija biotehnološke industrije (BIO), je pritegnila rekordnih 22366 udeležencev, kar je skoraj 15 odstotkov več kot lani. Udeležili so se je predstavniki iz 48 držav, pri čemer je bila ena tretjina udeležencev iz držav zunaj ZDA.

"Mednarodna konferenca BIO 2007 je bila neverjetno uspešna. Skoraj 30 odstotkov udeležencev je prišlo iz držav zunaj ZDA, stojnice pa so imele organizacije iz 39 držav ali geografskih regij. To je bil pravi globalni dogodek za biotehnologijo," je dejal predsednik in izvršni direktor organizacije BIO, Jim Greenwood. "Med drugim bi se rad zahvalil guvernerju Massachusettsa, Devalu Patricku, in županu Bostona, Thomasu Meninu, ki sta podprla organizacijo prireditve v Bostonu, ki je eno vodilnih globalnih biotehnoloških vozlišč, in s tem zagotovila idealno ozadje za prireditev."

Med pomembnejšimi dogodki je bil nagovor Michaela J. Foxa, ustanovitelja fundacije Michaela J. Foxa za raziskave Parkinsonove bolezni, in njenega veličanstva, kraljice Noor iz Jordanije. Fox, ki je nastopil pred nabito polno dvorana gostov, je pozval biotehnološko industrijo, naj nadaljuje z inovacijami in pospeši uvajanje osnovne znanosti v izboljšane terapije za paciente. Kraljica Noor je govorila o priložnostih, ki jih prinaša biotehnologija za reševanje globalnih zdravstvenih težav in revščine.

Današnji zaključni nagovor je bil naslovljen "Prihodnost polna upanja: izboljšave z biotehnologijo". Greenwood je bil moderator razprave, na kateri so sodelovali: Robert S. Langer z Massachusettskega inštituta za biotehnologijo (MIT), dr. Craig C. Mello z medicinske fakultete univerze v Massachusettsu, avtorica Virginia Postrel in dr. Phillip A. Sharp z MIT. Sodelujoči so razpravljali o svojih vizijah za biotehnološko industrijo v naslednjih 10-ih do 20-ih letih, pri čemer so se strinjali, da bo v tem času odkrivanje novih zdravil postalo hitrejše in cenejše, kot je danes. Klinična testiranja pred komercializacijo pa bodo najverjetneje ostala draga.

Sharp je dejal, da Združene države nimajo monopola na področju biotehnologije. "Znanost je prisotna tudi v Evropi, Aziji in drugod. Menim, da imamo vedno večjo konkurenco �... biotehnologija je nekaj, v čemer moramo tekmovati," je poudaril.

Mello in Postrel sta se strinjala, da je treba ugotoviti posledice ne-zdravljenja bolezni, najbolje tako natančno kot se dandanes ugotavlja stroške zdravljenja. Pravita, da je na stroške razvoja zdravil treba gledati tudi z vidika gospodarske prednosti, ki jo prinese zdrava družba.

Celoten program konference je potekal štiri dni, v katerih se je odvijalo več kot 200 dogodkov, ki so pokrivali 20 izobraževalnih področij najbolj perečih vprašanj v biotehnologiji, kot so globalno zdravje, biogoriva, raziskave izvornih celic, cepiva, strategije vlaganj, belo biotehnologijo in še ducat drugih.

Poleg tega so se konference udeležili številni dostojanstveniki in javne osebnosti, med drugim tudi senator Pat Roberts (KS), guverner Deval Patrick (MA), guverner Anibal Acevedo-Vila (PR), guverner Matt Blunt (MO), guverner Jim Doyle (WI), guverner Ernie Fletcher (KY), guverner Mitch Daniels (IN) in guverner Donald Carcieri (RI). Od mednarodnih dostojanstvenikov je prišel namestnik ministrskega predsednika Malezije, Hon. Dato' Sri Mahd Najib Tun Abdul Razak, in številni drugi.

Razstava BIO je bila največje srečanje razstavljavcev biotehnologije v zgodovini; sodelovalo je več kot 1900 podjetij, na 60-ih domačih, državnih in regijskih stojnicah pa je bil predstavljen prav vsak vidik biotehnološke industrije.

Tudi poslovni forum BIO je podrl rekord v številu udeležencev in partnerskih sestankov. Na njem je namreč sodelovalo več kot 6000 udeležencev, ki so zastopali 1503 podjetij, pripravili pa so tudi 12103 partnerskih sestankov.

Mednarodna konferenca BIO 2007 je bila največja prireditev biotehnološke industrije na svetu. Potekala je od nedelje 6. maja do srede 9. maja v bostonskem konferenčnem in razstavnem centru Mass.

Mednarodna konferenca BIO 2008 bo potekala od 17. do 20 junija v konferenčnem centru v San Diegu v Kaliforniji. Po novem bo potekala od torka do petka.

O organizaciji BIO

Organizacije BIO zastopa več kot 1100 biotehnoloških podjetij, akademskih institucij, državnih biotehnoloških centrov in podobnih organizacij v Združenih državah in 31 drugih državah. Člani organizacije BIO delujejo na področju raziskav in razvoja zdravstvenih, kmetijskih, industrijskih in okoljskih biotehnoloških izdelkov.

Dogodki, ki jih v prihodnosti pripravlja organizacija BIO

- Zahodni forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO VentureForum-East 2007)

18.-20 junij 2007

Montreal, Kanada

- Srednje-ameriški forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO Mid-America VentureForum 2007)

24.-26. september 2007

Milwaukee, Wisconsin

KONTAKT:

Biotechnology Industry Organization (BIO)

Tracy Krughoff, 202-279-0536

www.bio2007.org