O-STA

Michael J. Fox, Njeno Visočanstvo Jordanska Kraljica Noor in senator Ted Kennedy med glavnimi govorniki na mednarodni konvenciji BIO 2007

Predsednik konvencije predsednik uprave BIO Jim Greenwood moderator delovnega kosila o prihodnosti biotehnologije

Mednarodna konvencija BIO 2007

WASHINGTON, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 24. april 2007 - Vodilni akterji na področju biotehnologije z vsega sveta bodo prisluhnili priznanim mednarodnim strokovnjakom na mednarodni konvenciji BIO 2007, ki bo od 6. do 9. maja 2007 potekala v konferenčnem centru Boston Convention and Exhibition Center v Bostonu v zvezni državi Massachusets v ZDA.

Slavnostni govorniki bodo med drugimi ustanovitelj dobrodelnega sklada za raziskovanje Parkinsove bolezni Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research, Michael J. Fox, Njeno Visočanstvo Jordanska Kraljica Noor in ameriški senator Edward Kennedy. Vsak izmed slavnostnih govornikov bo predstavil svoje poglede na ključne biotehnološke teme s poudarkom na prenos rezultatov raziskav v praktično uporabo, globalnem zdravju in aktualnih vprašanjih politike.

Ob zaključku razprav bo predsednik konvencije BIO in predsednik uprave Jim Greenwood v sredo, 9. maja, vodil delovno kosilo z naslovom �"Prihodnost upanja: Napredek z biotehnologijo". Na okrogli mizi o prihodnosti biotehnološkega sektorja v naslednjih 10 do 20 letih bodo sodelovali Virginia Postrel, avtorica knjige The Substance of Style, Dr. Phillip A. Sharp, profesor na inštitutu MIT, Dr. Robert S. Langer, profesor na oddelku za kemijsko inženirstvo inštituta MIT, Craig C. Mello, doktor znanosti in Howard Hughes, predstojnik katedre za molekularno medicino na univerzi University of Massachusetts Medical School.

�"Veseli smo, da lahko gostimo letošnje slavnostne govornike na tej mednarodni konvenciji," je povedal Jim Greenwood, predsednik uprave organizatorja mednarodne konvencije, organizacije Biotechnology Industry Organization. �"G. Fox, Kraljica Noor, senator Kennedy in sredini udeleženci na okrogli mizi prinašajo širok spekter znanj in izkušenj. Njihovi komentarji bodo poudarili ključne teme konvencije in izpostavili osupljiv napredek biotehnološkega sektorja kot tudi njegov neomejen prihodnji potencial."

Michael J. Fox, ustanovitelj fundacije Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research bo 7. maja predaval na temo �"Spodbujanje razvoja in dostopnosti novih terapij". Dotaknil se bo potrebe po kreativnih ukrepih za pospeševanje prenosa pomembnih investicij, raziskav in odkritij v nove, boljše načine zdravljenja ljudi, in raziskavo strategij in rešitev za zmanjševanje tveganj pri investicijah v terapevtiko tako za biotehnološki kot tudi za raziskovalni sektor.

Njeno Visočanstvo Jordanska Kraljica Noor bo v torek, 8. maja, pripravila predavanje z naslovom �"Biotehnologija in njen vpliv na globalno zdravje." Predstavila bo svojo vizijo prihodnosti biotehnologije in izpostavila vlogo biotehnologije pri odpravljanju lakote in zagotavljanju sistema zdravstvenega varstva nezadostno preskrbljenim prebivalcem. Prosimo, da upoštevate, da želi Njeno Visočanstvo Jordanska Kraljica Noor svoje predavanje izvesti brez prisotnosti medijev. BIO in Njeno Visočanstvo Jordanska Kraljica Noor se vnaprej zahvaljujeta za razumevanje.

Senator Edward M. Kennedy bo imel svoj slavnostni govor v ponedeljek, 7. maja. Senator bo pozornost namenil ključnim vprašanjem politike, s katerimi se sooča biotehnološki sektor, varnosti bolnikov in ameriškemu zakonu Prescription Drug User Fee Act, o katerem bo kongres razpravljal letos.

Omenjena predavanja in okrogle mize bodo le majhen delež v primerjavi z več kot 200 drugimi izobraževalnimi dogodki, ki sestavljajo letošnjo mednarodno konvencijo BIO 2007. Konvencija je največje srečanje akterjev na področju biotehnologije na svetu. Letos organizatorji pričakujejo več kot 20.000 vodilnih oseb iz tega sektorja, in več kot 1.900 podjetji, ki skupaj predstavljajo vse aspekte biotehnološkega sektorja, kot so hrana in kmetijstvo, gospodarstvo in energija, razvoj zdravil in politika. Konvencija bo obsegala več kot 18.000 kvadratnih metrov razstavnih prostorov in 60 predstavitvenih paviljonov iz več kot 70 različnih držav, podjetij in akademskih institucij.

Konvencija BIO, ki poteka pod naslovom "Nove ideje. Pogumni podvigi. Globalne koristi", letos prinaša program, ki vključuje več kot 200 predstavitev, na katerih se bodo govorniki osredotočili na globalne vidike biotehnologije. Sem sodijo poslovni razvoj, globalno zdravje, klinično testiranje in preizkušanje, politika, bioetika, naprave in diagnostika, biopripravljenost, intelektualna lastnina in pravo, hrana in kmetijstvo, okolje ter specifična problematika sektorja. Pri mednarodnih seminarjih bo poudarek na razvoju na nacionalni ravni v več kot 30 državah in regijah iz vsega sveta. Celoten program konference je na voljo na naslovu http://www.bio2007.org/Attendees/educational_sessions/index.html.

Splošna registracija za konvencijo BIO 2007 je sedaj na voljo na spletni strani http://www.bio2007.org/Registration/index.html. Več informacij o tem globalnem dogodku na področju biotehnologije, vključno z namestitvijo in spremembami programa, je na voljo na domači strani www.bio2007.org.

O konvenciji BIO

BIO združuje več kot 1100 biotehnoloških podjetij, akademskih ustanov, državnih biotehnoloških centrov in povezanih organizacij iz ZDA in 31 drugih držav. Člani se ukvarjajo z raziskavami in razvojem zdravstvenih, kmetijskih, industrijskih in okoljskih biotehnoloških proizvodov.

Prihajajoči BIO dogodki

Mednarodna konvencija BIO

6. - 9. maj 2007

Boston, ZDA

BIO Mid-America VentureForum 2007

24. - 26. september 2007

Milwaukee, ZDA

BIO VentureForum-East 2007

18. - 20. junij 2007

Montreal, Kanada

KONTAKT:

BIO

Erin Reese, 202-962-9200

www.bio2007.org